начало

ВСС прие, че именити преподаватели не са специалисти по гражданско право ВСС прие, че именити преподаватели не са специалисти по гражданско право

неплатени заплати

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

неплатени заплати

Мнениеот oщетена » 12 Авг 2004, 00:13

Здравейте! Ето накратко моят случай:Работя в една кооперация като финансов директор.От близо шест месеца обаче не ми се плаща заплата,а и след като проверих ж НОИ разбрах ,че не са плащани и осигуровките ми.Как да постъпя:да си наема адвокат и да го съдя или мога направо да подам молба за издаване на изпълнителен лист и така да си получа парите?Апропо още една колежка е в моето положение ,дали ако се стигне до съд ,можем да подадем една обща искова молба?Благодаря ви предварително!
oщетена

измамено доверие-моля уважаеми юристи ПОМОГНЕТЕ!!!

Мнениеот oщетена » 12 Авг 2004, 11:56

Здравейте! Ето накратко моят случай:Работя в една кооперация като финансов директор.От близо шест месеца обаче не ми се плаща заплата,а и след като проверих в НОИ разбрах ,че не са плащани и осигуровките ми.А иначе отношенията с шефа ми са прекрасни и постоянно ни уверява,че ще ни бъде платено,но аз вече не вярвам а и се страхувам да чакам още ,защото колкото по-голяма е сумата,толкова по-трудно ще мога да бъда обезщетена.Как да постъпя:да си наема адвокат и да го съдя или мога направо да подам молба за издаване на изпълнителен лист и така да си получа парите?Апропо още една колежка е в моето положение ,дали ако се стигне до съд ,можем да подадем една обща искова молба?Благодаря ви предварително!
oщетена

Re: измамено доверие-моля уважаеми юристи ПОМОГНЕТЕ!!!

Мнениеот донна2 » 12 Авг 2004, 12:11

ами много ясно като не са плащани осигуровки не могат да се теглят заплати от банката , другото е ако има черна каса да ви ги платят от там

1. вариант- Можете на базата на счет.документи доказващи вземането ви за заплати да поискате от съда да ви издаде изпълнителен лист и да образувате изп. дело

2. вариант -можете да водите и исков процес по реда на бързото производство , разбира се и двете можете с колежката ви да бъдете ищци по делото и да подадете една обща искова молба в която всяка ще уточни претенцията си
донна2

Re: неплатени заплати

Мнениеот Йончев » 12 Авг 2004, 13:38

Виждам че донна2 ви е посъветвала да подадете обща искова молба. Не е препоръчително предвид възможните различия в двата казуса - така делото ще се забави много. И без това бързото производство е бавно, не е нужно да го усложнявате допълнително.
Йончев

Назад към Трудово право