Първо ми казваш,че грабеж и дума не може да става,после бъркаш
НК,а после ми казваш,че има грабеж.Губи ти се логиката.
Помисли преди да пишеш.ВАжно е,колега
с уважение
![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
|
|
pokerman написа:спор за Y винаги ще има
Не мислете че сте прав, не сте се аргументирали достатъчно
Ако аз си сложа пръста на устата и кажа" шшшшт " това означава че трябва да пазите тишина нали ? Въпреки че не съм го казал с думи
X моли Y да пази отвън и Y остава. Пак повтарям ако не искаше да си има нищо общо щеше да си тръгне веднага нали, а не после като чуе шум. Ако нямаше препятствия после щяха да си разделят откраднатото нали? Бил невинен да бе да. И не е нужно да имаш гадателски способности за да се сетиш че приятеля ти влизайки в чужда къща просто ще се поразходи малко и ще си излезе. Защо тогава го моли да пази ако ще върши нещо редно ?!
corsairman написа:pokerman написа:спор за Y винаги ще има
Не мислете че сте прав, не сте се аргументирали достатъчно
Ако аз си сложа пръста на устата и кажа" шшшшт " това означава че трябва да пазите тишина нали ? Въпреки че не съм го казал с думи
X моли Y да пази отвън и Y остава. Пак повтарям ако не искаше да си има нищо общо щеше да си тръгне веднага нали, а не после като чуе шум. Ако нямаше препятствия после щяха да си разделят откраднатото нали? Бил невинен да бе да. И не е нужно да имаш гадателски способности за да се сетиш че приятеля ти влизайки в чужда къща просто ще се поразходи малко и ще си излезе. Защо тогава го моли да пази ако ще върши нещо редно ?!
Тезата ви няма как да приема:
.
Пак казвам че според това с което разполагаме,няма как "У" да отнесе наказателна присъда.
advokat_nikolov написа:
Значи.
Като се замисля,У дори и да е помолен да пази,при нужда от помощ на Х няма как да му помогне,а в НК е споменато,че помагач е този който помага чрез съвети или действия.Не е споменато дали У се е съгласил да пази.Той просто го е помолил,а дали се е съгласил?Не,защото ако беше се съгласил в казуса ще да бъде така "У се съгласи да пази".Никъде не е казано,че двамата са се наговорили на крадат и да делят.У не носи отговорност за Х,защото У е далеч от имуществото,т.е. не е вътре.
Как би могъл У да помогне на Х?Никак,защото двамата са на две различни места. НЕ са крали телевизор,че У да помогне на Х да го измъкнат от прозераца(чрез поемане),а пари,защото,първо от казуса става ясно,че е откраднал пари,а ако беше телевизор Х няма как да излезе през прозореца с него,освен да го пусне през последния.
Какво означава да пазиш някой?
Примерно,когато в дома не е имало никой,тогава може да се твърди,че У е пазел за поява на някой т.е. за поява на хора включително и на собствениците.
А в нашия случай У е пазел птичките
Покерман и corsairman коментирайте
advokat_nikolov написа:Именно,колега.Но не забравяй,че в казуса се казва колко пари е имало в портмонето,което ме навежда на мисълта,че го е взел.Не е възможно да е видял портфейла и да не го е взел.
ВАЖНО
Казваш,че портмонето не е взето,защото той е взел решение[/darkred],но не се знае дали го е осъществил.
Но като гледам и собствениците решават да го заловят,но залават ли го на местопресъплението?
|
|
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 18 госта