начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Съобщение

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Съобщение

Мнениеот ogi » 12 Апр 2007, 22:24

На 06.04.2007 година в гр. Бургас бе пребит колегата от нашия форум zosimax от собствениците на фирма "Евробилдинг - инженеринг" ООД .

Опитали са се да го накарат да се съгласи с предварителен договор за застрояване на недвижим имот на неговото семейство, който е явно неизгоден.

За случая е сезирана полицията в гр. Бургас, издадено е медицинско свидетелство. Днес и по СКАТ излъчиха материал по случая.

Кое е скандалното? Сега биячите се опитват да го обвинят в клевета?! Адвокат им е Благой Потеров - говори се, че е обвързан с мутрите в Бургас.

Нека следим случая под лупа и ако забележим и най-малки съмнения за корупция да реагираме който както може!
ogi
Младши потребител

Re: Съобщение

Мнениеот donna » 12 Апр 2007, 22:29

На колега нуждаещ се от помощ винаги бих помогнала.
donna
Старши потребител

Мнениеот bebitor » 12 Апр 2007, 22:37

Отвратително и грозно!!! Нямам думи...
Присъединявам се към донна, винаги ще помогна на колега в беда!
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот portokal » 12 Апр 2007, 22:41

:evil: Не знам как можем да помогнем, но наистина много гадна новина. :(
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот sarbijanac » 12 Апр 2007, 22:53

Колегата ще може и сам да се справи !Да му пожелаем успешно възстановяване.
sarbijanac
Активен потребител

когато искаш мир, готви се за война

Мнениеот skubidu » 12 Апр 2007, 23:25

Може да се сплаши един прост човек, но умният човек не може да бъде сплашен. Ако онези ............ се измъкнат, нека си плати на едни момчета, които ще свършат това, което правосъдието не може.
Когато искаш мир, готви се за война!
skubidu
Нов потребител

Мнениеот marter » 13 Апр 2007, 08:24

:shock: Потресаващо! Жалко, че днес има все още има такива "първобитни" методи :cry: . Това, че сме хора не означава, че всички са човечни.
Изказвам морална подкрепа за колегата! Желая му бързо възстановяване и много положителни емоции!
Да се стремим към един по-добър свят без насилие!
И АЗ СЪМ ЧОВЕК! (Т. ДЕСКОВА)
marter
Потребител

Мнениеот hebigatsu » 13 Апр 2007, 09:03

8) Ако това не е някаква глупава шега, то това уважаеми колеги ще е второто посегателство върху адвокат в рамките на две седмици. Това е повече от тревожен факт, който поставя под въпрос нормалното упражняване на една професия, която е призвана да защитава хората :evil:
За ogi,
Ако е необходима помощ - пишете. Ще се отзовем(поне по-голямата част от участниците в този форум).

За sarbijanac,
Колегата zosimax, може и да не успее да се справи сам, като имам предвид на какви лица е защитник Благой Потеров.(Всеки може да провери в нета и ще се убеди.Има достатъчно инфо.)

За skubidu,
Това : " .....нека си плати на едни момчета, които ще свършат това, което правосъдието не може...." :twisted: си го запазете за себе си. Ако ние юристите не можем да си решим проблемите в рамките на закона, значи не ставаме за това поприще. :wink:
Поздрави!!!
обективната истина е тази,........ която може да се докаже в съдебната зала :) :) :)
hebigatsu
Активен потребител

Мнениеот ogi » 13 Апр 2007, 09:42

Това не е шега. Отначало и на мен ми се стори сюрреално. Просто си мислех, че вече не сме 1993 година. Но за съжаление, такива неща стават.

Имайки вече лош опит с Бургаски районен съд, не съм оптимист за хода на делото, ако такова изобщо се образува. Предполагам, че няма да се съберат достатъчно доказателства, а е възможно и да се осъществи натиск върху разследващите органи.

Мисля си, че физическата разправа с нападателите не е проблем. Проблемът е как да накараме такива като тях, да не си и помислят за подобни средства и методи. Може би като се дава повече гласност на случаите - такива не обичат да излизат на светло. Ако хората престанат да работят с тях и за тях, мисля си, ще им бъде по тежичко, защото иначе такива носят много на бой.

Преди години в нашия район живееше един циганин, на който "бизнесът" се заключаваше в следното: той и агентите му издирват възрастни хора или алкохолици или самотни жени по обяви за продажба на недвижими имоти. Когато намерят жертва, те се договарят с нея да платят почти двойна цена. В преговорите участва и добре платен адвокат, който трябва да вдъхне сигурност. В уречения ден, жертвата се води при ПОЗНАТ, ДОБРЕ ПЛАТЕН НОТАРИУС. Там и се хвърля един здрав бой и с нож на гърлото се подписва нотариалният акт. Все пак, на жертвата се дават от 5 до 10% от нормалната стойност на апартамента (все пак хора сме). По този начин въпросният циганин твърде забогатя. Тогавашният шеф на районното му беше приятел (защо ли). Забогатявайки, този бизнесмен влезе в полезрението на териториалната (тя всъщност беше и национална) борческа структура. Една нощ няколко джипа момчета разтовариха след малко бой къшата му с 10-12 килограма злато и незнам си колко хиляди долара, марки и др. валута. Това обаче не го довърши. Да не си помислите, че го довърши нашето справедливо правосъдие? НННнннеее! Останал без "капитал" за своите "операции", въпросният циганин решава лесно да набави средства, като отвлече детенцето на друг циганин - заможен човек, който обаче върти някакъв що-годе честен бизнес (да речем - строителни изолации). Искат му се бая пари откуп. Тук обаче, нашият герой удря на камък, защото детенцето се оказва близък роднина на цигански барон от Делиормана. Веднага е "сезирано" мешерето, напристигат десетки автомобили с грозни цигани. Нашият човек е предаден и линчуван на място - всичко каквото му е останало е отнето, къщата - веднага продадена. От тогава тоз хубав человек, нито сме го видяли, нито сме го чули...

Е, кажете сега, кое правосъдие действа по-добре - нашето или тяхното, на циганите. И си спомнете за прф. Живко Сталев - който също попадна на мошеници-цигани и апартаментът му бе отнет. Какво каза тогава той - "...няма ЗАКОННИ начини да си върна апартамента..."
ogi
Младши потребител

Мнениеот portokal » 13 Апр 2007, 09:56

И си спомнете за проф. Живко Сталев - който също попадна на мошеници-цигани и апартаментът му бе отнет. Какво каза тогава той - "...няма ЗАКОННИ начини да си върна апартамента..."

Аз като по-любопитна да питам: как точно е бил измамен Живко Сталев?
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот bebitor » 13 Апр 2007, 10:05

hebigatsu написа:8)
За ogi,
Ако е необходима помощ - пишете. Ще се отзовем(поне по-голямата част от участниците в този форум).

Ще се отклоня малко, но казусът е поучителен.
Преди време на мой преподавател беше зададен въпрос дали не може да се повдигне обвинение срещу адвокат за възпрепятстване на правосъдието. Причината беше, че по едно дело адвокатът на обвиняемия поискал 5 мин. почивка. След изтичането му обаче в съд. зала се явили всички и наблюдавали през прозореца как адвоката спокойно си пресича площада и отива нанякъде :D
А доцентът отговори: "И как мислите, ще стане тази работа? Ако аз съм на мястото на този адвокат, ще си наема поне двама от най- добрите адвокати- Рени Цанова (лека и пръст) и Даниела Доковска, да стоят от двете ми страни. Хем безплатно ще ме защитават, като колега, хем с кеф! И в съда ще кажа, че изведнъж ми е станало зле, причерняло ми е пред очите до такава степен, че не съм успял да стигна съд. зала, ами съм се насочил към най- близката аптека, защото и болницата е далече, да си купя лекарство........" Сцената беше предадена доста по-живо и описателно, отколкото я пиша тук и повярвайте- версията без съмнение издържаше :D
Но поуката е следната- ако сме единни и си помагаме взаимно, ако образно казано, застанем в подкрепа от двете страни на колегата, кой както може- чрез форума, реално или по какъвто и да е начин, хем безплатно, хем с кеф, няма начин да го осъдят и да го пречупят, било то мутри, корумпирано правосъдие или "колега" (плюя на такива, които застават против друг колега :twisted: ).
Ogi, информирайте ни за развитието на нещата, zosimax, успешно възстановяване и не се пречупвайте!
С поздрав!
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот CREDO » 13 Апр 2007, 11:20

Но поуката е следната- ако сме единни и си помагаме взаимно, ако образно казано, застанем в подкрепа от двете страни на колегата, кой както може- чрез форума, реално или по какъвто и да е начин, хем безплатно, хем с кеф, няма начин да го осъдят и да го пречупят, било то мутри, корумпирано правосъдие или "колега" (плюя на такива, които застават против друг колега Twisted Evil ).

Ogi, информирайте ни за развитието на нещата, zosimax, успешно възстановяване и не се пречупвайте!

ПРИЕМЕТЕ И МОЯТА ПОДКРЕПА!
Надявам се колегата да се оправи бързо и без лоши последствия.
И аз заставам от страни!
ВЯРВАМ, ЧЕ ВСЕКИ Е ДОБЪР, НО НЕ ВСЕКИ ГО ЗНАЕ!
CREDO
Младши потребител

Мнениеот enigma » 13 Апр 2007, 11:21

Не професор Ж. Сталев, а проф. Б. Спасов.
Meno Male! Scarpia.
enigma
Потребител

Мнениеот ogi » 13 Апр 2007, 11:42

Благодаря ви за сърдечните отговори!

На колегата zosimax може би сега не му е до форуми. Ако все пак погледне тук, сигурно ще се зарадва, че може да разчита и на нашата подкрепа. Аз ще направя каквото мога по случая.
ogi
Младши потребител

Мнениеот lidi07 » 13 Апр 2007, 11:44

Съжалявам за колегата и стискам палци справедливостта да възтържествува! :x
За съжаление "борческите" способи съществуват откакто свят светува, така че не съм оптимист в това отношение. Пък и нали знаете приказката: "Не му се е случило нещо лошо, защото никой не го е поръчал и платил, но това винаги може да стане" :? :? :?
Законът защитава зрящите, а не спящите.
lidi07
Младши потребител

Мнениеот ogi » 13 Апр 2007, 11:49

enigma написа:Не професор Ж. Сталев, а проф. Б. Спасов.

В съзнанието ми е останал спомен, че измамен тогава беше Ж. Сталев?!! Да не би да греша?
ogi
Младши потребител

Мнениеот alena_ » 13 Апр 2007, 11:59

Грешиш измамен беше Б.Спасов /лека му пръст/, който беше преподавател по конституционно право.
alena_
Потребител

Мнениеот ogi » 13 Апр 2007, 12:04

Познавах Борис Спасов, знам, че предаваше по конституционно, накрая май и в Благоевградския ЮЗУ... Съжалявам, спомням си тогава показваха по телевизията този парадокс, но коя година беше? 2000 - 2001?
ogi
Младши потребител

Мнениеот ares » 13 Апр 2007, 12:26

zosimax,
виртуални приятелю, ако имаш нужда от мен ще се отзова.
Ти само се оправяй.
Сам виждаш колко хора сме със теб.
ares
Младши потребител

Мнениеот aleks84 » 13 Апр 2007, 13:57

Изказвам и своята морална подкрепа! Престъпниците в БГ са безкрайно безочливи, поради корумпираността на правосъдната система. За съжаление...
aleks84
Потребител

Следваща

Назад към Наказателно право