начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

моля за съвет относно психически тормоз

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

моля за съвет относно психически тормоз

Мнениеот fiorefiore » 15 Май 2007, 21:31

здравейте на всички! отново ще ви помоля за съвет, надявам се да откликнете и да ме приемете насериозно. проблемът е следният: имах връзка с мъж, силно казано връзка, но той така или инъче го възприемаше по този начин; през времето когато се виждахме търпях непрестанните му обиди, ежечасно проверяване по телефона и тн. един ден просто не можах да издържа и ясно, силно и точно му казах, че не искам да го виждам повече. оттогава не отговарям нито на телефонните повиквания, смс-и, мейли и посещения до апартамента ми. веднъж се наложи да викам и полиция.докато дойдат той си беше отишъл, но все пак записаха оплакването ми. и това е моето ежедневие, постоянен тормоз по всякакъв начин, всеки ден стои пред блока ми по няколко часа.
бих искала да подам жалба, но нямам идея нито за процедурата, нито дали си струва. наистина той е с отклонения.

моля ви посъветвайте ме какво да направя.

благодаря на всички, това значи много за мен
fiorefiore
Младши потребител

Мнениеот Clavdivs. » 15 Май 2007, 21:38

Трудна работа. Особено пък с новия ЗЗ. :(

Най-добре вземате две павенца шкембе /телешко/, няколко "тарелки" кебапчета, 10 литра ракия /мастика също става/, три каси бира, поканвате Гочоолу, Дочооолу и Данко Хаирсъзина цяла нощ ги поите и храните и на сутринта им посочвате младежа и им казвате "Княза попържа!!!"
:D
Clavdivs.
Потребител

Мнениеот fiorefiore » 15 Май 2007, 21:41

благодаря за остроумния отговор, но за мен е важно проблемът да е решен в най- скоро време. мислила съм сто варианта.... но наистина не знам, все пак нали трябва да е законно всичко, което вършим, ама това е друга тема..... не знам, наистина не знам. моля ви, ако все пак някой има законови идеи да сподели.
fiorefiore
Младши потребител

Мнениеот pitasht » 16 Май 2007, 11:59

Всъщност лесно би било ако живеете с него, тогава ще ползвате Закона за домашното насилие, на понеже не живеете не можете да се възползвате то този текст, остава да се оплаквате на полицията докато този човек се откаже да ви тормози.
pitasht
Активен потребител

Мнениеот kinshasa » 16 Май 2007, 13:14

Да, прави са колегите труден казус. Няма правно основание, може да си седи пред блока и да си брои глухарчетата. Направете постановка, че нещо нередно прави, чупи, бие, обижда, незнам нещо нередно. Това, че ви се радва прекомерно не е нарушение на закона.
kinshasa
Потребител

Мнениеот fiorefiore » 16 Май 2007, 15:17

а кой закон да прочета, за да разбера как точно да опиша жалбата си? може да намеря начин да я пусна, ако намеря точните определения относно чувството на заплаха?
fiorefiore
Младши потребител

Назад към Наказателно право