Здравейте,
Интересувам се по какъв начин може да бъде подадена жалба за клевета и обида? Изобщо - това възможно ли е?
Конкретно имам няколко свидетели, които биха потвърдили това, но не зная дали е достаъчно.
Дали изобщо има смисъл подобно начинание?!
Благодаря предварително на всички, които ще дадат мнение.
Успешна седмица.
- Дата и час: 23 Ное 2024, 08:44 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Жалба за клевета?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
11 мнения
• Страница 1 от 1
Начини много...
Най-добре сядате на компа... До еди-кой си районен съд бла-бла тоз мръсник /хубаво го индивидуализирате .... егн адрес/ ми каза туй и туй от което, ето на аз дълбоко се засегнах, чувството ми за лично .... бла-бла /капките са от сълзи поради тежката душевна криза в която изпаднах.../ може и лимонов сок... Моля тоз' мръсник да бъде наказан с цялата строгост на закона ... Шибате едни неимуществени вреди за 500-600 хилди евро и така...
Най-добре сядате на компа... До еди-кой си районен съд бла-бла тоз мръсник /хубаво го индивидуализирате .... егн адрес/ ми каза туй и туй от което, ето на аз дълбоко се засегнах, чувството ми за лично .... бла-бла /капките са от сълзи поради тежката душевна криза в която изпаднах.../ може и лимонов сок... Моля тоз' мръсник да бъде наказан с цялата строгост на закона ... Шибате едни неимуществени вреди за 500-600 хилди евро и така...
- Clavdivs.
- Потребител
Вие се шегувате!
Изобщо някой дава ли ход на подобен вид дела? Ако има смисъл, моля кажете ми къде да погледна. Ще се опитам да се справя сама.
Благодаря Ви за вашето мнение.
Изобщо някой дава ли ход на подобен вид дела? Ако има смисъл, моля кажете ми къде да погледна. Ще се опитам да се справя сама.
Благодаря Ви за вашето мнение.
- uchen
- Младши потребител
Съвсем не се шегувам.
Вижте си чл.146-148 от НК, чл.161 пак от там, чл.80-83 от НПК.
Мисля е 15 кинта беше таксата.
Ако си платите таксата и всичко Ви е наред с тъжбата ще се даде ход не ами...
А делата за обиди и/или/ клевети са сигурно 60-70 % от НЧХД-ата.
Но най-добре, както казва Лютия - обърнете се ......
Вижте си чл.146-148 от НК, чл.161 пак от там, чл.80-83 от НПК.
Мисля е 15 кинта беше таксата.
Ако си платите таксата и всичко Ви е наред с тъжбата ще се даде ход не ами...
А делата за обиди и/или/ клевети са сигурно 60-70 % от НЧХД-ата.
Но най-добре, както казва Лютия - обърнете се ......
- Clavdivs.
- Потребител
Идеята ми беше дали е разумно според вас да се подават такъв род жалби.
Как на парактика ще се докаже пред съда дали напдките са обида и клевета или не са?! Достаъчни ли са 3 свидетели и безупречната репутация на жалбоподателя?
Ето такива неща...
Как би било най-правилно да се подаде жалбата?
Как на парактика ще се докаже пред съда дали напдките са обида и клевета или не са?! Достаъчни ли са 3 свидетели и безупречната репутация на жалбоподателя?
Ето такива неща...
Как би било най-правилно да се подаде жалбата?
- uchen
- Младши потребител
Ееее то на никаква информация как да кажем разумно ли е не ли.
Вие си доказвате твърденията пък съда си преценява обида ли е кво ли е.
Основно със свидетелски показания се доказват тия деяния.
Но най-добре наистина си вземете адвокат. Той като Ви чуе за какво става въпрос, ще си прецени "излиза ли" или не.
А и още нещо - не винаги това, което житейски се разбира под клевета, обида /измама бих допълнил, че и кражба/ съвпада със съставите в НК... и после ама то има корупция, ама туй, ама онуй...
Вие си доказвате твърденията пък съда си преценява обида ли е кво ли е.
Основно със свидетелски показания се доказват тия деяния.
Но най-добре наистина си вземете адвокат. Той като Ви чуе за какво става въпрос, ще си прецени "излиза ли" или не.
А и още нещо - не винаги това, което житейски се разбира под клевета, обида /измама бих допълнил, че и кражба/ съвпада със съставите в НК... и после ама то има корупция, ама туй, ама онуй...
- Clavdivs.
- Потребител
uchen написа:Как би било най-правилно да се подаде жалбата?
Не жалба, а тъжба. Ако имате предвид жалба до полиция или прокуратура - хич не им губете времето, ако искате можем да Ви напишем един отказ във форума да си го имате. по-бързо ще излезе.
- Clavdivs.
- Потребител
Едва ли има човек, на който да му бъдат излишни още едно или две странични мнения, преди сам да вземе окончателно решение.
Разбира се, ако не желаете можете да не давате вашето.. никой, още по-малко аз, не би желал да ви натрапва тази дискусия.
Благодаря ви все пак за мнението.
Успешен ден на всички и още веднъж - мерси за всички сериозни мнения.
Разбира се, ако не желаете можете да не давате вашето.. никой, още по-малко аз, не би желал да ви натрапва тази дискусия.
Благодаря ви все пак за мнението.
Успешен ден на всички и още веднъж - мерси за всички сериозни мнения.
- uchen
- Младши потребител
11 мнения
• Страница 1 от 1
|
|