Здравейте, ако някой може да ми помогне ще съм много благодарна.
Има привличане като обвиняем на мой близък от март 2007г., оттогава преписката стои в прокуратурата - при положение ,че доколкото разбирам срока по чл.242, ал.3 е инструктивен имам ли полезен ход за прекратяване на това основание. понеже нак.право не ми е силна страна просто се обърках яко.моля помогнете ми!!!!!!!!!!!1
- Дата и час: 23 Ное 2024, 08:36 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Помощ - срока по чл.242, ал.3 от НПК
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Разполагате с твърде малко информация. Срокът действително е два месеца, но не виждам да сте описали дали е бил продължен. А това, ако разгледате внимателно въпросната разпоредба, спокойно може да се случи. Иначе отговора на въпроса Ви е не. Просто, ако изобщо има действия по събиране на доказателства извън срока, те няма да се ценят.
- LakeG
- Потребител
Нещо наистина не е ясно в поста Ви...
Прекратявания ако имаше поради непроизнасяне в едномесечния срок... ехеее...
Прекратявания ако имаше поради непроизнасяне в едномесечния срок... ехеее...
- Clavdivs.
- Потребител
LakeG написа: Срокът действително е два месеца,
Ама въпроса е май за едномесечния срок за произнасяне на прокурора след приключване на разследването
- Clavdivs.
- Потребител
- да , въпроса е за едномесечния срок по чл.242, ал.3 от НПК - за внасяне на обвинителния акт, за прекратяване или т.н.
- при положение че в преписката има молба от едната страна за прекратяване по чл.24, ал.1,т.1 , а от другата страна - на основание чл.24, ал.1,т.9, и още няма никакво произнасяне
- при положение че в преписката има молба от едната страна за прекратяване по чл.24, ал.1,т.1 , а от другата страна - на основание чл.24, ал.1,т.9, и още няма никакво произнасяне
- slance4
- Нов потребител
slance4 написа:- да , въпроса е за едномесечния срок по чл.242, ал.3 от НПК - за внасяне на обвинителния акт, за прекратяване или т.н.
Не. Тоя срок освен да му мрънка някой от инспектората или по-горната /добре де горестояща/ прокуратура други последици май няма...
А може и да е прекратено пък Вие да не знаете ... и то в срока...
като получите Постановлението юли - август но написано в срока да не се учудите - такива са ни Пощите
Иде ваканция, а малко преди нея е сезона на кратките мотиви ...
Щом пострадалия иска да се прекратява няма прокурора да му чупи хатъра я...
И след като има разследване и обвиянеми и т.н. не е много коректно да се казва "преписка"... карай де ... разбрахме се...
- Clavdivs.
- Потребител
Когато писах за двумесечния срок, имах предвид, че не е ясно защо се твърди, че делото е при прокурора за произнасяне. Обвинението е повдигнато края на март. От къде е ясно, че веднага е приключено и изпратено за решаване Може да се разследва все още. Ако все пак е при него - начини за продължаване на срока с доразследване от негова страна има, посредством частично прекратяване и изчакване на обжалването също. А може и делото вече да е в съда, но да не е насрочено и затова да не е получил обвинителен акт. Възможности хиляди. Съвета ми е първо да информирате, а след това да уточните коя от тях точно Ви интересува. А иначе, затова, че прокурора не се е роизнесъл в едномесечен срок по никакъв начин не бихте могли да поискате прекратяване. Всъщност може да поискате всичко, ама едва ли някой ще Ви го даде
- LakeG
- Потребител
Благодаря ви много - аз го гледам в книгата в прокуратура при РС - София и няма никакво произнасяне, пък доколкото четох този срок не може да се удължава.
хубав и ползотворен ден
хубав и ползотворен ден
- slance4
- Нов потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|