начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

ДОЗНАТЕЛСКИ КОНКУРСИ

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Мнениеот milicioner4e » 02 Юни 2007, 11:07

СПОКО!!! ВСИЧКИ СТЕ КЛАСИРАНИ!!!В МОМЕНТА В СИСТЕМАТА ИМА ГЛАД ЗА БУШОНИ!!!, А ДОЗНАТЕЛИТЕ СА ЕДНИ ДОБРЕ ОБРАЗОВАНИ, ИЗДЪРЖАЩИ НА ВИСОКО НАПРЕЖЕНИЕ БУШОНИ!!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
milicioner4e
Младши потребител

Мнениеот kenn4o » 02 Юни 2007, 14:17

Колега Виктор79 бихте ли посочили къде точно в сайта на МВР се намират тези примерни въпроси. Предварително Ви благодаря.
kenn4o
Потребител

Re: ДОЗНАТЕЛСКИ КОНКУРСИ

Мнениеот naddina81 » 02 Юни 2007, 14:33

fbi написа:УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,
ДУМИТЕ КОИТО ЩЕ ПРОЧЕТЕТЕ НАЙ-ПЪЛНО ОПИСВАТ, КАКВО ЗНАЧИ ДА СИ ДОЗНАТЕЛ В МВР, ТЕ НЕ СА МОЙ А НА ДРУГ КОЛЕГА КОЙТО Е ДОЗНАТЕЛ В СТОЛИЧНО РПУ.
АЗ БЯХ ДОЗНАТЕЛ ДО МАРТ ТАЗИ ГОДИНА В ПРОВИНЦИАЛНО РПУ И МОГА ДА ПОТВЪРДЯ ДУМИТЕ НА 100000000% НЕКА НЕ НИ РАЗБИРАТЕ ПОГРЕШНО НИЕ НЕ ХЛЕНЧИМ И НЕ СЕ ОПЛАКВАМЕ А ИСКАМЕ ДА ВИ ДАДЕМ РЕАЛНА ПРЕДСТАВА ЗА РАБОТАТА КЪМ КОЯТО СТЕ СЕ УСТРЕМИЛИ, А ПЪК И АКО И ТЕЗИ ДУМИ НЕ ВИ ОТКАЖАТ ТО ТОГАВА ВИ ЖЕЛАЯ УСПЕХ :twisted: !

Съвет към колегите които искат да станат дознатели:)):
1. Приготжете се да си купите компютър и принтер, защото никой няма да ви даде. Ако не искате да си купувате ще ви дадат пишешта машина от Втората световна Война;
2. Щ трябва да си купувате и хартията-най удачно е да си купувате на кашонче. Мога да ви дам тел. на фирма която я доставя на място за около 25 лева
3. Ако ви се развали компа ще трябва или сами да си го пражите или да си платите на някой;
4. да не забравите кламери телбот машинки лепило и т.н
5. за да се справя един дознател с работата си без да му се възлагат дела с обществена значимост трябва да работи по не повече от 15 дела. повечето от нас имат над 30 от които поне 5 са от обществена значимост.
6. Освен че е пренатоварен с дела дознателят почти всеки ден препуска като кон из София за да си докладва дознанията на наблюдаващия прокурор. И така или докладваш редовно и не ти остава време да пишеш прозовки и да разпитваш свидетели или работиш по дела но накрая пак сртокът ти изтича, а не си направил привличане.....а не могат да се извършват действия по разследване извън срока................абе един омагьосан кръг.
Никога не смогваш да си свършиш ртаботата качествено, нервираш всеки ден. напрежението и темпото, с което трябва да работиш те смазва тотално. накрая даже не си физически уморен а психически от притеснение за сроковете за указанията и как нямаш време , нощно време се будиш и правиш планове за следващия ден кое по напред да свършиш и накрая се демотивираш до такава степен че започва да не ти пука. Купчината с дознания става все по-голяма, желанието за работа все по малко и като капак на всичко шефа ти вика, в деловодството на прокуратурата те правят на маймуна. Тъкмо си се отървал от шефа , отивайки на доклад и прокирора започва да ти вика и да те унижава най безцеремонно все едно си нищожество.
И знаете ли кое е най жалкото в цялата тази ситуация..?......работата като професия е наистина хубава, за млади хора амбициозни хора, НО така както се работи в момента е повече от абсурдна. Аз съм на 25 г и вече имам проблеми с кръвното, оказа се че повечето ми колеги са така.....
А въпроса с отпуските седи така: няма проблем да те пуснат само, че преди да излезнеш отпуска не спират да ти рапределят дознайния и така за да излезнесх в отпуска поне 3 седмици преди това работиш всеки ден до към 20.00 идваш и събота и неделя, докато разкараш една значителна част от дознаията. След това си в отпуска и като се върнеш отоново имаш един куп дознания и отново трябва да работиш и почивните дни. Е то по добре да не излизаш отпуска!А аз се чувствам виновна че няколко съботи не съм ходиал на работа!!!
Темата е безкрайно дълга. Та колеги ако обичате живота и здравето сега не е най подходящия момент да ставате дознатели. Жалко за хубавата професия.

ПС: заплатата е около 500 лева и не забравяйте, че носите отоговорността на "Водещ разследването"

Колеги, абсолютно съм съгласна с мнението, като искам да го допълня, а именно че освен всички тези неща, които ги пише по-горе, дознателя трябва да дава 24-часови дежурства, които понякога са 4-5 на месец. След всяко дежурство за дознателя се предвижда 1 ден почивка, което означава, че около 10 дни в месеца, дознателя не може да разследва по делата , но това не означава , че сроковете му се спират и, че спират да му се разпределят дела , което неизбежно води до натрупване на дела, изтичащи срокове , натрупване на изключителна умора и стрес от непрекъснати опити за лавиране между срокове , дежурства и разправии с разни деловодства, началници и прокурори. Всичката тази простотия води и до масово напускане на дознатели от МВР, което пък води до прехвърляне на делата на напусналите върху останалите дознатели , на които не остава нищо друго, освен в един момент да изпушат и да оставят всичко на самотек, без да ги интересува как е си свършат работата.
И така...работата се върши изключително некачествено и това е абсолютно неизбежно, предвид излброените по-горе причини.
Забравих да опиша също така, че от мизерната си заплата , дознателите трябва да си плащат телефона/който в повечето случаи използват , за да призовават свидетели и за служебна работа/, да плащат за горивото в личните си автомобили/ които използват, поради това, че няма служебни , за разходки до прокуратурите и доклади до наблюдаващите прокурори/, за безбройните консумативи , които трябва да купуват, поради това, че не им се осигуряват служебно и много , много други дребни неща, които няма да изброявам тук.
Изключително съм учудена, не по-скоро думата е ИЗУМЕНА, от желанието на някои юристи, които имат добре платена и удовлетворяваща работа, да започнат работа като дознатели . Мога да кажа само, че сития на гладния не вярва и колегите които бъдат назначени като дознатели съвсем скоро ще осъзнаят каква голяма грешка в живота си са направили.
Не искам да откажа кандидатстващите, МОЕТО ЖЕЛАНИЕ Е ДА СЕ ПРЕДПРИЕМАТ МЕРКИ, ВСИЧКО ИЗБРОЕНО ПО-ГОРЕ ДА СЕ ПРОМЕНИ В НАЙ-КРАТКИ СРОКОВЕ, ЗА ДА МОЖЕ ДА СЕ РАБОТИ НОРМАЛНО И МЛАДИТЕ ХОРА В БЪЛГАРИЯ ДА ИМАТ ВЪЗМОЖНОСТТА ДА СИ ВЪРШАТ КАЧЕСТВЕНО РАБОТАТА !!!!.
naddina81
Нов потребител

Мнениеот toxic » 02 Юни 2007, 14:43

toxic
Младши потребител

Мнениеот milicioner4e » 03 Юни 2007, 09:45

БУШОНЧЕТА :idea: !!!НЕМА ДА СЕ ПЛАШИТЕ;о))) :twisted: :twisted: :twisted:НОЖА Е ДЪРВЕН :idea: :twisted: :idea:
milicioner4e
Младши потребител

Мнениеот milicioner4e » 03 Юни 2007, 09:56

ВСЕ ПАК ВИ ЖЕЛАЯ УСПЕХ, ЩОТО ТО ЛЕСНО Н-Е-М-А. В ТОЯ ЖИВОТ ЧОВЕК ТРЯБВА ДА СЕ БОРИ. ЦЯЛОТО НАК. ПРОИЗВОДСТВО Е ЕДИН ГОРЕЩ КАМЪК. НОМЕРА Е ДА НЕ ТИ ОСТАНЕ В РЪЦЕТЕ. В СЪДА И ПРОКУРАТУРАТА Е СЪЩОТО, НО ЗАПЛАТИТЕ СА ПО-ВИСОКИ, ВЪПРЕКИ ЧЕ СПОКОЙНИЯТ СЪН НЯМА ЦЕНА!!! В МОМЕНТА ВИ ГО КАЗВА ЧОВЕК, КОЙТО ЗО ПОСЛЕДНИТЕ 36 ЧАСА Е ПРЕКАРАЛ В СЪН /НЕСПОКОЕН В ПОЛУЛЕГНАЛО ПОЛОЖЕНИЕ/ ЕДВА 4 :shock: :shock: :shock:
milicioner4e
Младши потребител

Мнениеот T.A.R.A. » 04 Юни 2007, 16:43

Не ме разбирайте погрешно, но в повечето случаи дознатели стават току що завършили юристи, без стаж.Започват работа на над 600 лв заплата и се оплакват от многото работа.Колеги, за да вземаш добри пари, трябва да работиш.
Не си мислете, че в частните фирми е лесно.Да, нямаш нощни дежурства, но имаш командировки къде ли не из милата ни страна.Много често се пребираш от командировка не в работно време, а посред нощ, защото си пътувал далече.Когато имаш договори за сключване и важни сделки, работното време от 8 до 5 не важи.Е, поне за тези от нас, които наистина искат да работят и да градят някаква кариера.
Така, че добре платената работа иска да я работиш, а за тези, на които това им идва в повече, може да се ориентират към държавните учреждения, където и работата не е чак толкова много, но и парите са по-малко или изобщо да си сменят професията.
T.A.R.A.
Потребител

Re: ДОЗНАТЕЛСКИ КОНКУРСИ

Мнениеот Aidin » 05 Юни 2007, 00:20

naddina81 написа:
fbi написа:УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,
ДУМИТЕ КОИТО ЩЕ ПРОЧЕТЕТЕ НАЙ-ПЪЛНО ОПИСВАТ, КАКВО ЗНАЧИ ДА СИ ДОЗНАТЕЛ В МВР, ТЕ НЕ СА МОЙ А НА ДРУГ КОЛЕГА КОЙТО Е ДОЗНАТЕЛ В СТОЛИЧНО РПУ.
АЗ БЯХ ДОЗНАТЕЛ ДО МАРТ ТАЗИ ГОДИНА В ПРОВИНЦИАЛНО РПУ И МОГА ДА ПОТВЪРДЯ ДУМИТЕ НА 100000000% НЕКА НЕ НИ РАЗБИРАТЕ ПОГРЕШНО НИЕ НЕ ХЛЕНЧИМ И НЕ СЕ ОПЛАКВАМЕ А ИСКАМЕ ДА ВИ ДАДЕМ РЕАЛНА ПРЕДСТАВА ЗА РАБОТАТА КЪМ КОЯТО СТЕ СЕ УСТРЕМИЛИ, А ПЪК И АКО И ТЕЗИ ДУМИ НЕ ВИ ОТКАЖАТ ТО ТОГАВА ВИ ЖЕЛАЯ УСПЕХ :twisted: !

Съвет към колегите които искат да станат дознатели:)):
1. Приготжете се да си купите компютър и принтер, защото никой няма да ви даде. Ако не искате да си купувате ще ви дадат пишешта машина от Втората световна Война;
2. Щ трябва да си купувате и хартията-най удачно е да си купувате на кашонче. Мога да ви дам тел. на фирма която я доставя на място за около 25 лева
3. Ако ви се развали компа ще трябва или сами да си го пражите или да си платите на някой;
4. да не забравите кламери телбот машинки лепило и т.н
5. за да се справя един дознател с работата си без да му се възлагат дела с обществена значимост трябва да работи по не повече от 15 дела. повечето от нас имат над 30 от които поне 5 са от обществена значимост.
6. Освен че е пренатоварен с дела дознателят почти всеки ден препуска като кон из София за да си докладва дознанията на наблюдаващия прокурор. И така или докладваш редовно и не ти остава време да пишеш прозовки и да разпитваш свидетели или работиш по дела но накрая пак сртокът ти изтича, а не си направил привличане.....а не могат да се извършват действия по разследване извън срока................абе един омагьосан кръг.
Никога не смогваш да си свършиш ртаботата качествено, нервираш всеки ден. напрежението и темпото, с което трябва да работиш те смазва тотално. накрая даже не си физически уморен а психически от притеснение за сроковете за указанията и как нямаш време , нощно време се будиш и правиш планове за следващия ден кое по напред да свършиш и накрая се демотивираш до такава степен че започва да не ти пука. Купчината с дознания става все по-голяма, желанието за работа все по малко и като капак на всичко шефа ти вика, в деловодството на прокуратурата те правят на маймуна. Тъкмо си се отървал от шефа , отивайки на доклад и прокирора започва да ти вика и да те унижава най безцеремонно все едно си нищожество.
И знаете ли кое е най жалкото в цялата тази ситуация..?......работата като професия е наистина хубава, за млади хора амбициозни хора, НО така както се работи в момента е повече от абсурдна. Аз съм на 25 г и вече имам проблеми с кръвното, оказа се че повечето ми колеги са така.....
А въпроса с отпуските седи така: няма проблем да те пуснат само, че преди да излезнеш отпуска не спират да ти рапределят дознайния и така за да излезнесх в отпуска поне 3 седмици преди това работиш всеки ден до към 20.00 идваш и събота и неделя, докато разкараш една значителна част от дознаията. След това си в отпуска и като се върнеш отоново имаш един куп дознания и отново трябва да работиш и почивните дни. Е то по добре да не излизаш отпуска!А аз се чувствам виновна че няколко съботи не съм ходиал на работа!!!
Темата е безкрайно дълга. Та колеги ако обичате живота и здравето сега не е най подходящия момент да ставате дознатели. Жалко за хубавата професия.

ПС: заплатата е около 500 лева и не забравяйте, че носите отоговорността на "Водещ разследването"

Колеги, абсолютно съм съгласна с мнението, като искам да го допълня, а именно че освен всички тези неща, които ги пише по-горе, дознателя трябва да дава 24-часови дежурства, които понякога са 4-5 на месец. След всяко дежурство за дознателя се предвижда 1 ден почивка, което означава, че около 10 дни в месеца, дознателя не може да разследва по делата , но това не означава , че сроковете му се спират и, че спират да му се разпределят дела , което неизбежно води до натрупване на дела, изтичащи срокове , натрупване на изключителна умора и стрес от непрекъснати опити за лавиране между срокове , дежурства и разправии с разни деловодства, началници и прокурори. Всичката тази простотия води и до масово напускане на дознатели от МВР, което пък води до прехвърляне на делата на напусналите върху останалите дознатели , на които не остава нищо друго, освен в един момент да изпушат и да оставят всичко на самотек, без да ги интересува как е си свършат работата.
И така...работата се върши изключително некачествено и това е абсолютно неизбежно, предвид излброените по-горе причини.
Забравих да опиша също така, че от мизерната си заплата , дознателите трябва да си плащат телефона/който в повечето случаи използват , за да призовават свидетели и за служебна работа/, да плащат за горивото в личните си автомобили/ които използват, поради това, че няма служебни , за разходки до прокуратурите и доклади до наблюдаващите прокурори/, за безбройните консумативи , които трябва да купуват, поради това, че не им се осигуряват служебно и много , много други дребни неща, които няма да изброявам тук.
Изключително съм учудена, не по-скоро думата е ИЗУМЕНА, от желанието на някои юристи, които имат добре платена и удовлетворяваща работа, да започнат работа като дознатели . Мога да кажа само, че сития на гладния не вярва и колегите които бъдат назначени като дознатели съвсем скоро ще осъзнаят каква голяма грешка в живота си са направили.
Не искам да откажа кандидатстващите, МОЕТО ЖЕЛАНИЕ Е ДА СЕ ПРЕДПРИЕМАТ МЕРКИ, ВСИЧКО ИЗБРОЕНО ПО-ГОРЕ ДА СЕ ПРОМЕНИ В НАЙ-КРАТКИ СРОКОВЕ, ЗА ДА МОЖЕ ДА СЕ РАБОТИ НОРМАЛНО И МЛАДИТЕ ХОРА В БЪЛГАРИЯ ДА ИМАТ ВЪЗМОЖНОСТТА ДА СИ ВЪРШАТ КАЧЕСТВЕНО РАБОТАТА !!!!.

Това е някаккъв ужас!
Споделям гореописаното (знам че част от цитата е мой). Това се нарича блокиране на работата. Милсех, че това явление само на мен се е случило и до известна степен се обвинявам и си казвам че не трябва да се поддавам на отчаяние и бездействие........Сега виждам че и други са изпднали в същото положение-дознанията се трупат сроковете изтекли, нищо не можеш да направиш. не знам от къде да започна -да спасявам делата с итекли срокове или да им тегля една ...... и да започна новите. само че тази тактика вече я пробвах и пак не се получава. До преди месец все още се въртях в омагъосан кръг -сега вече не се въртя . просто седя и гледам. Чувставам се като кръгъл идеот.......Ако някой има идея как да оправим нещатата......
Aidin
Младши потребител

Мнениеот Gabi1 » 05 Юни 2007, 01:08

Да назначат по-бързо и повечко хора, че поне малко да ни намалее работата....Едва ли!
Да променят безумията в НПК за тичане насам-натам - също.....
А за друго не се сещам :cry:
Gabi1
Потребител

Мнениеот ludi » 05 Юни 2007, 06:56

И по зле ще става. Рапортите за напускане ни заливат като лавина. Безумствата на ръководството на МВР продължават - от следващатата седмица всеки петък ще ви се налага да попълвате таблица със 71 графи с която да отчитате работта си :roll: , за всяко дело ще трябва да попълвате карта с която се определя екипа ,който ще работи по случая :lol: . Предстои най-голямата глупост - ще бъдат извадени от архива стотици хиляди спрени дознания на които все още не им е изтекла давността и дознателите щетрябва да се запознават с всяко едно от тях и да пишат постановления в два екземпляра в които да възлагат на оперативните разкриването на престъпленията ,като при това трябва да им дават и конкретни указания- да се разпита този и този , да се издири ония и т.н. За капак на всичко ,очакванато увеличение на заплатите ще бъде 3%, а не 10% както е предвидено.
Приятна работа колеги :twisted: .
ludi
Потребител

Мнениеот bignik » 05 Юни 2007, 19:29

От всичко до тук разбрах, че дознателите само се оплакват от работата си и заплатите си, а никой не казва колко дела са заклепали до сега, поради малкия стаж и опит?
bignik
Младши потребител

Мнениеот Gabi1 » 05 Юни 2007, 21:26

Да не пренасяме тук една вече приключена дискусия!
Не че не мога да попитам колко са на разните младши... без стаж и опит... :evil:
Gabi1
Потребител

Мнениеот mahoni2 » 05 Юни 2007, 21:53

bignik написа:От всичко до тук разбрах, че дознателите само се оплакват от работата си и заплатите си, а никой не казва колко дела са заклепали до сега, поради малкия стаж и опит?

От всичко до тук разбрахq че нищо не си разбрал, защото най-вероятно не искаш да го разбереш, ти мотивиран провокаторе. Няма да напиша, това което мисля, но от тия мисли ще те зассърби гъ.а.
mahoni2
Младши потребител

Мнениеот toxic » 12 Юни 2007, 10:20

Здравейте
Май малко я позанемарихме темата.
Искам да попитам дали някой от явилите се на психотестовете вече има някакъв резултат. Аз бях на изпит на 06.06 и ни казаха резултати най- рано на 13.06
toxic
Младши потребител

Мнениеот mila84 » 13 Юни 2007, 15:34

Някой чувал ли е дали за Варна ще има скоро конкурс за дознатели.
mila84
Младши потребител

Мнениеот kenn4o » 13 Юни 2007, 17:50

А за ОДП-Пловдив някой да е чувал дали скоро ще има конкурс?
kenn4o
Потребител

Мнениеот krasi.sofia » 13 Юни 2007, 21:51

toxic написа:Здравейте
Май малко я позанемарихме темата.
Искам да попитам дали някой от явилите се на психотестовете вече има някакъв резултат. Аз бях на изпит на 06.06 и ни казаха резултати най- рано на 13.06

Аз бях на психо на 28 май и там ми казаха резултати най-късно до 6 юни, но още никой не ми се е обадил и на мен.
krasi.sofia
Младши потребител

разни

Мнениеот bisotipa » 13 Юни 2007, 22:00

В момента има обявен конкурс за дознатели в Гранична полиция, обявите съгласно заповед стоят в РПУ-тата и ОДП -тата на места , достъпни за граждани. Иначе , в стил МВР конкурсите ще започват септември месец. Кои със сигурност знае, че заплатата ще поскъпва с три процента само.
Относон картоните с отчета всеки петък, аз вече си имам за целия месец готов отчет по седмици, чакам петък и го пускам. Най много някоя, корекция да си сложа за по редките слествени действия. товае смешка , има разпити по три четири часа,. Води се един разпит, иди после кажи , кои е по натоварен. Целта на реформата е да не се работят сложни казуси. Днес бивш прокурор, пенсионер каза, че никога не е имало такава екстра, хосдене да се разпитва на място. Всеки идва на крак от уважение на институцията. Сега е ужас. Сега е важно да се работи и да се обещава оправяне на нещата, но понеже сме нови в системата , им даваме ухо. Стари полицай, не реагират, въобще не вярват.
bisotipa
Младши потребител

дознателски конкурс

Мнениеот rozata » 14 Юни 2007, 10:39

колеги вече има резултати от психото,ние бяхме на 31 май и се обадиха за заключителното интервю.
rozata
Нов потребител

Мнениеот bignik » 14 Юни 2007, 18:36

Не мога да разбера, защо след като е толкова ниска заплатата на дознателите и са толкова мизерни условията им на труд, има толкова много желаещи за работа в МВР. Това явно е някакъв мазохизъм. Някакви мнения, колеги?
bignik
Младши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити