начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Шамар от работодател

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Шамар от работодател

Мнениеот gurotup » 23 Авг 2007, 10:59

В момента съм в период на предизвестие за напускане.
При спор с управителя на фирмата ми беше зашлевен шамар от негова страна.

Какви юридически действия мога да предприема?
gurotup
Нов потребител

Мнениеот gurotup » 23 Авг 2007, 14:40

lyutiyat написа:Можете да го съдите .

Това ми е идеята.

lyutiyat написа:Но за целта ще са Ви нужни свидетели, които да докажат твърденията Ви.

10 човека присъстваха на сцената. Колко, ще пожелаят да свидеталстват е друг въпрос.....

lyutiyat написа:В случай, че не ги докажете , има теоритична опасност и за самата Вас.

Какво имате предвид под последствия за мен самия?

lyutiyat написа:За подробности и уточняване на позицията, ОБЪРНЕТЕ СЕ за консултация КЪМ АДВОКАТ !

Това и мисля да направя. Но все пак искам да бъда запознат за какво става въпрос! За какво ще се води делото - за лека телесна повреда, за обида или нещо друго.
gurotup
Нов потребител

Мнениеот gurotup » 23 Авг 2007, 15:57

lyutiyat написа:За лека телесна повреда...

Подробности ... :arrow: знаете ! :lol: :lol:

ОК.
Но тази ситуация не попада ли и в чл. 146 от НК - Обида и клевета?

Чл. 146. (1) (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г., изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г., изм. - ДВ, бр. 21 от 2000 г.) Който каже или извърши нещо унизително за честта или достойнството на другиго в негово присъствие, се наказва за обида с глоба от хиляда до три хиляди лева. В този случай съдът може да наложи и наказание обществено порицание.
gurotup
Нов потребител

Мнениеот aglaia » 23 Авг 2007, 17:18

Защо мислите така?
aglaia
Младши потребител

Мнениеот BOONI » 23 Авг 2007, 23:32

АКО СЛЕД КАТО РАБОТОДАТЕЛЯТ ВИ /БИВШИЯТ/ ВИ Е НАНЕСЪЛ ШАМАР, СТЕ ПОСЕТИЛИ ЛЕКАР И ВИ Е ИЗДАДЕНО МЕДИЦИНСКО УДОСТОВЕРЕНИЕ, В КОЕТО Е ПОСОЧЕНО, ЧЕ ВИ Е НАНЕСЕНА ЛЕКА ТЕЛЕСНА ПОВРЕДА /ПРЕДПОЛАГАМ ТАКАВА ПО ЧЛ.130 АЛ.2 НК/, ТО ТОГАВА НЯМА ПРОБЛЕМ В РАМКИТЕ НА 6-МЕСЕЧЕН СРОК ОТ ДАТАТА НА СЪБИТИЕТО ДА ПОДАДЕТЕ ТЪЖБА ЗА ОБРАЗУВАНЕ НА НАКАЗАТЕЛНО ЧАСТЕН ХАРЕКТЕР ДЕЛО ЗА ЛЕКА ТЕЛЕСНА ПОВРЕДА.
АКО НЕ СТЕ СИ ИЗВАДИЛИ ТАКОВА УДОСТОВЕРЕНИЕ, ТО ТОГАВА ВИ ОСТАВА КАТО ЕДИНСТВЕНА ВЪЗМОЖНОСТ ДА ПОДАДЕТЕ ТЪЖБА В СЪЩИЯ СРОК ЗА ОБРАЗУВАНЕ НА НЧХД ЗА НАНЕСЕНА ОБИДА, ДОРИ И КВАЛИФИЦИРАНА /НАНЕСЕНА ПУБЛИЧНО/.
АКО ИМАТЕ УДОСТОВЕРЕНИЕТО, ТО НЯМА ПРЕЧКА ЗА ПОДАДЕТЕ ТЪЖБА И ЗА ЛЕКА ТЕЛЕСНА ПОВРЕДА, И ЗА ОБИДА, ЩОМ СЧИТАТЕ, ЧЕ НАНЕСЕНИЯТ ВИ ШАМАР Е НЕЩО УНИЗИТЕЛНО ЗА ВАШАТА ЧЕСТ И ДОСТОЙНСТВО. НЯМА НИКАКВА ПРЕЧКА ЗА ТОВА, ДРУГ Е ВЪПРОСЪТ КАКЪВ ЩЕ БЪДЕ РЕЗУЛТАТЪТ, А ПОСЛЕДНИЯТ НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ВИ ГО ГАРАНТИРА.
УСПЕХ!!!
BOONI
Нов потребител

Мнениеот JoyBringer » 24 Авг 2007, 09:31

Не си губете времето-нищо няма да стане.
В БГ сме, а не в Щатите :?
JoyBringer
Потребител

Мнениеот gurotup » 24 Авг 2007, 14:42

Работодателят е все още настоящ.
Относно лекаря - тя едва ли и бузата ми се е зачервилал. Все пак съм голямо момче....
Най-кофти е , че не мога да прекратя трудовия договор поради тази причина.
gurotup
Нов потребител

Мнениеот pom_not » 27 Авг 2007, 15:05

Шамар на обществено място е унизително за честта и достойнството, мисля, за всеки!
И според мен остава варианта за обида!
pom_not
Младши потребител

Мнениеот pom_not » 27 Авг 2007, 15:06

Шамар на обществено място е унизително за честта и достойнството, мисля, за всеки!
И според мен остава варианта за обида!
pom_not
Младши потребител

Идея!

Мнениеот m_yordanova » 27 Авг 2007, 15:40

Да бяхте му върнали "жеста". Така настоящият спор и въобще казусът щеше да е излишен:) Само Ви моля, да не го приемате като съвет, а по-скоро като разведряване на обстановката. Имам питане, обаче... Изложението Ви, в действителност, започва с ударения ви шамар. А преди това какво се случи, та се стигна до тази непристойна постъпка от страна на кандидат-бившия ви работодател? Мисля, че това обяснение ще внесе яснота по случая. Моля Ви, бъдете искрен! И една препоръка от мен:-Каквото и да предприемете, трябва да бъдете убеден в това, което вършите и с пълното съзнание, че истината има винаги най-малко две страни!
m_yordanova
Младши потребител

Назад към Наказателно право