начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

моля за помощ-забърках се в от нищо нещо!!!

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

моля за помощ-забърках се в от нищо нещо!!!

Мнениеот glupava » 05 Сеп 2007, 18:59

Направих глупост, която ще ми коства брака! Излъгах, че не знам един телефон, а после нещата се объркаха понеже звъннах на въпросния телефон от един уличен...Само звъннах и затворих, но сега човека ще ходи в МВР и щял да разбере аз ли съм звъннала. Знам, че говоря като побъркана, но трябва да знам могат ли да ме разобличат в лъжата ми, защото вече два дена не мога да спя и да ям и т.н.Извинявам се на всички, които пишат тук, че ги занимавам със себе си и много ги моля да ми помогнат! Ако щете вярвайте, живота ми зависи от това... :oops: :( :cry:
glupava
Нов потребител

Re: моля за помощ-забърках се в от нищо нещо!!!

Мнениеот donna » 05 Сеп 2007, 19:22

glupava написа:Направих глупост, която ще ми коства брака! Излъгах, че не знам един телефон, а после нещата се объркаха понеже звъннах на въпросния телефон от един уличен...Само звъннах и затворих, но сега човека ще ходи в МВР и щял да разбере аз ли съм звъннала. Знам, че говоря като побъркана, но трябва да знам могат ли да ме разобличат в лъжата ми, защото вече два дена не мога да спя и да ям и т.н.Извинявам се на всички, които пишат тук, че ги занимавам със себе си и много ги моля да ми помогнат! Ако щете вярвайте, живота ми зависи от това... :oops: :( :cry:

Ще разбере на кукуво лято :P :P :P ,дори и да сте звъняли от личния си телефон пак нищо не може да направи............. :P :P :P я идете на разходка ,купете си паста с боза или сладолед с боза и се радвайте на......"лошото време" :wink:
donna
Старши потребител

Мнениеот glupava » 05 Сеп 2007, 19:35

Иде ми да Ви се хвърля на врата! Обичам Ви!!!
Но нали правилно ме разбирате-става дума, че не е възможно да ми набутат в лицето някоя снимка от охранителна камера с дата и час? Кълна се, че само звъннах, чух гласа и затворих, но ако ме хванат, че излъгах, наистина отивам на кино, защото ще се разведат с мен... :oops: :oops: :oops:
glupava
Нов потребител

Мнениеот donna » 05 Сеп 2007, 19:40

glupava написа:Иде ми да Ви се хвърля на врата! Обичам Ви!!!
Но нали правилно ме разбирате-става дума, че не е възможно да ми набутат в лицето някоя снимка от охранителна камера с дата и час? Кълна се, че само звъннах, чух гласа и затворих, но ако ме хванат, че излъгах, наистина отивам на кино, защото ще се разведат с мен... :oops: :oops: :oops:

Госпожо, гледането на американски филми вреди. По добре си запалете свещ за здраве ,че яко сте си разклатили нервната система с глупости . Споко!
donna
Старши потребител

Мнениеот may_baych2002 » 05 Сеп 2007, 19:55

O,Донна, само ти си знае6 от кьде ти произлизат тревогите?
Твоиита работа е "гузен, негонен бяга". :idea:
may_baych2002
Потребител

Мнениеот may_baych2002 » 05 Сеп 2007, 19:58

Моля за извенение !Отнася се за глупава а не за Донна!
may_baych2002
Потребител

Мнениеот glupava » 05 Сеп 2007, 20:07

Много се извинявам, но последното не го разбрах...Правилно съм се кръстила, виждате! Нали ги хващат някак си телефонните манияци(терористи)? И понеже не лъжа редовно-нямам голям опит :oops:
glupava
Нов потребител

Мнениеот glupava » 05 Сеп 2007, 20:08

Извинявам се, застъпиха ни се постовете-ОБИЧАМ ВИ!!!
glupava
Нов потребител

Мнениеот donna » 05 Сеп 2007, 20:20

glupava написа:Много се извинявам, но последното не го разбрах...Правилно съм се кръстила, виждате! Нали ги хващат някак си телефонните манияци(терористи)? И понеже не лъжа редовно-нямам голям опит :oops:

Да вредно е гледането на американски филми ...сега и терористи ......иди си купи една лимонада поне, изпий я и се успокой никой нищо няма да ти направи. :D
donna
Старши потребител

Мнениеот donna » 06 Сеп 2007, 10:09

eleonora_petrova написа:'':roll: То, ясно........ само не разбрах, що дири тази тема във форум - наказателно право?
Моля, не отговаряйте...........
''

въпросът ти,цитиран по-горе от мен,е безкрайно глупав!Не знам дали си юрист,но ако е така,трябва да си учила ''Специални разузнавателни средства''!
Въпросът си е точно на мястото,но мисля,че ти не си![/quote]

Точно щото е юрист те е питала що темата е в раздел наказателно право.......тук СРС нямат място ,що за отношение.
Да си мислите СРС в тоя случай е една голяма смешка. :D :D :D :D :D , то вече клони към параноя........от типа гузен негонен бяга.
donna
Старши потребител

Мнениеот alissa » 06 Сеп 2007, 18:36

Кълна се, че само звъннах, чух гласа и затворих, но ако ме хванат, че излъгах, наистина отивам на кино, защото ще се разведат с мен...

Ти за колко човека си омъжена? И що за глупост - да се разведат с теб заради един телефонен разговор!

А иначе всичко е възможно... :wink:
alissa
Потребител

Мнениеот manol » 07 Сеп 2007, 18:10

По реда на НПК не могат да ви уличат в нищо,но ако мъжът ви има ресурс и възможност,наистина би могъл по разпечатка на тел. разговор от уличния апарат и съпоставката с материал от камера за видеонаблюдение(ако има такава в района и в обхвата и влиза телефона) да ву уличат,че в този момент сте звъняли на този номер.Ако има такава вероятност,то хвърлете фонокартата,която сте използвали и отричайте ....,може таймера на тел. или на камерата да не са били вярно сверени...абе много неща може да са се случили.,но всичко това е много,много трудно осъществимо. :P
manol
Младши потребител

Мнениеот donna » 07 Сеп 2007, 18:55

manol написа:По реда на НПК не могат да ви уличат в нищо,но ако мъжът ви има ресурс и възможност,наистина би могъл по разпечатка на тел. разговор от уличния апарат и съпоставката с материал от камера за видеонаблюдение(ако има такава в района и в обхвата и влиза телефона) да ву уличат,че в този момент сте звъняли на този номер.Ако има такава вероятност,то хвърлете фонокартата,която сте използвали и отричайте ....,може таймера на тел. или на камерата да не са били вярно сверени...абе много неща може да са се случили.,но всичко това е много,много трудно осъществимо. :P

Ай стига де .....първо си прочетете закона за частната охранителна дейност .........и тогава ще видите интересни неща.Като например...Получените видеозаписи се унищожават най-късно в 30-дневен срок след извършването им, за което се съставя протокол от ръководителя на охранителната дейност, освен в случаите, когато те съдържат данни за извършено нарушение на обществения ред или престъпление.
Второ телефонните кабини не са снабдени с видеокамери .....е може да има някое някъде си...........но няма престъпление така ,че забравете за тоя цирк.......щото той уронва достойнството ......и второ ако има някъде си видеокамера ...При данни за извършено престъпление незабавно се уведомяват прокурорът и съответните полицейски органи, а при данни за извършено престъпление в охранявани обекти на Министерството на отбраната и Българската армия незабавно се уведомява служба "Сигурност - военна полиция и военно контраразузнаване"........ей ,че някой звънял на гаджето си и ще уведомяватттттттттттттт всички тия лица -смешно е
:lol:
И още нещо темата не е за раздел наказателно право.......аз ей сега ходих да се обадя на баба си звъннах и затворих .......чакам прокуратурата и МВР .......да предприеме действия срещу мен :D :D :D :D :D
donna
Старши потребител

Мнениеот bebitor » 08 Сеп 2007, 19:52

eleonora_petrova написа:'':roll: То, ясно........ само не разбрах, що дири тази тема във форум - наказателно право?
Моля, не отговаряйте...........''

въпросът ти,цитиран по-горе от мен,е безкрайно глупав!Не знам дали си юрист,но ако е така,трябва да си учила ''Специални разузнавателни средства''!
Въпросът си е точно на мястото,но мисля,че ти не си!

И още:
eleonora_petrova написа:Благодаря за отделеното време!Но за ваше съжаление,дори не си направих труда да прочета тези драсканици!Явно сте човек без работа,щом си губите времето за такива неща!
Всичко добро ви желая!

eleonora_petrova,
Не сте си направила труда, да прочетете "тези драсканици" (в една друга тема виждам, че не Ви се чете и новия ГПК :D, без да си давате сметка, че точно по него ще практикувате http://lex.bg/forum/viewtopic.php?p=182 ... ht=#182494), със сигурност сте чела и НПК в стил "кенгуру"!
Чл. 172. ал.2 от НПК "Специалните разузнавателни средства се използват, когато това се налага при разследването на тежки умишлени престъпления по глава първа, глава втора, раздели I, II, IV, V, VIII и IX, глава пета, раздели I - VII, глава шеста, раздели II - IV, глава осма, глава девета "а", глава единадесета, раздели I - IV, глава дванадесета, глава тринадесета и глава четиринадесета, както и за престъпления по чл. 219, ал. 4, предложение второ, чл. 220, ал. 2, чл. 253, чл. 308, ал. 2, 3 и 5, изречение второ, чл. 321, чл. 321а, чл. 356к и 393 от особената част на Наказателния кодекс, ако съответните обстоятелства не могат да бъдат установени по друг начин или установяването им е свързано с изключителни трудности."
Просветлете ме, МОЛЯ, какво тежко умишлено престъпление е извършила питащата :evil:
Ignoratio juris nocet
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

могат разбира се

Мнениеот saint » 08 Сеп 2007, 23:17

Аз не съм юрист и не давам правни съвети и не мога да разбера защо юристи, които не разбират и нямат представа от технологията и принципа, да не говорим за електроника и комуникации дават съвети как, защо и може ли да се ползва СРС и т.н.
Сега ще ви обясня мила госпожо.
1. Никой не може да отиде в МВР и да поиска да му кажат кой и кога е звънял на нечий телефон. За това си има доста сложна процедура и тя е обяснена отчасти от другите отговори преди мен.
2. Как без да се включва СРС, КГБ и МОСАД мога да разбера кой ме търси, ами просто телефона ми е цифров и изписва кой ме търси.
Сега ще ви дам едно домашно отидете до някой уличен телефон и си наберете GSM-а и ще видите как ви изписва номера, от който се звънни, а именно номера на уличния телефон. Хайде сега го наберете от GSM-a и хоп изненада уличната будка с телефонче звъни. Разбира се моите приятели от БТК обикновено изключват звънеца на уличния телефон, но това не ни засяга в този случай.
3. Никой няма да ти обърне внимание в МВР или която и да е организация с възможности да изисква разпечатки на телефони от телекомуникационни компании за нуждите на домашното разследване и конспирация. /Колко ли бащи си мечтаят да разберат кой досажда посред нощ на милата им 17-годишна дъщеричка/
3. Ако се използва уличен апарат с монети и аналогова телефонна линия и МВР е безсилно, но при цифровите линии не е така. Да не говорим, че ако си ползвал карта за разговори то се знае с кой си говорил преди и след въпросния разговор и точно така се ловят телефонните терористи, които по нашите земи са хит все още.
Ако ме светнете от какъв телефон и по какъв начин сте звъняли и дали сте звъннали на GSM или на стационарен телефон ще ви обясня точно как е възможно без намесата на вътрешен човек в БТК и специални технически средства да е разбрал, че точно вие в определен момент сте звъняли на даден номер.
Ще има и продължение сега ми писна да пиша.
saint
Младши потребител

Кратка приказка за Кака и Батко

Мнениеот saint » 08 Сеп 2007, 23:41

Имам един приятел Стоян.
Той имаше сериозни съмнения, че неговата половинка Мария май че топли и нечии други чаршафи.
И ето сега моя съвет, в Благоевград телефоните 95% са цифрови може би дори и повече. Срещу 25 лева си купи един телефон с дисплей, на който се изписва входящото обаждане. След което разбра кой странен GSM номер звъни в тях и то когато не си е в къщи.
След като се добрал Стоянчо до номера, което му отне 2 дни за да е сигурен, че не е на някой негов познат и за да е сигурен, че този номер е звънял точно в негово отсъствие.
По мой съвет Стоянчо с номерчето на GSM-чето отиде до една от касите на мобилтел /разбира се разбрахме, че номера е от м-тел/
с намерение да плати именно този номер ето как стана:

Стоян: - Здравейте искам да платя един номер, но не е мой на един приятел е може ли да проверим да не бъркам нещо

кака на касата на м-тел - Да кажете номера

Стоян - ами 0886 ХХ ХХ ХХ /да не ви казавам номера/

кака на касата на м-тел - На Васил ХХХХХХХХХ ли е номера

Стоян - ДА

кака на касата на м-тел - Дължи ХХХХ ще платите ли

Стоян - Ами аз не нося толкова сега ще мина по-късно. Благодаря ви.

И така имаме номера, имаме името и не беше никак трудно да намерим момчето за което няма да се впускам в подробности.

Просто нали, но най-важното е, че всичко е възможно с малко изобретателност и желание.
Каква е поуката оставам на вас уважаеми приятели от форума
saint
Младши потребител

Мнениеот s.lechev » 09 Сеп 2007, 01:22

съжалявам за колегите юристи, които само са чели ЗСРС без да са го прилагали... възможно е да се случи това от което се притеснявате... много слабо вероятно е.. но е възможно.. ДОТИ обработва често тези данни, но те не са ВДС.. няма повод за притеснениелл но Вие питате може ли... и тук откровенно Ви заблуждават.. и така.. да възможно е... но не няма да се случи...

Относно "гледащите американски филми".. нека не забравят, че не винаги гледат фантастика и че доста често напълно реални и приложими оперативни способи си показват във филмови продукции..
s.lechev
Младши потребител

Мнениеот bebitor » 09 Сеп 2007, 21:31

s.lechev написа:съжалявам за колегите юристи, които само са чели ЗСРС без да са го прилагали... :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: възможно е да се случи това от което се притеснявате... много слабо вероятно е.. но е възможно.. ДОТИ обработва често тези данни, но те не са ВДС.. няма повод за притеснениелл но Вие питате може ли... и тук откровенно Ви заблуждават.. и така.. да възможно е... но не няма да се случи...

Относно "гледащите американски филми".. нека не забравят, че не винаги гледат фантастика и че доста често напълно реални и приложими оперативни способи си показват във филмови продукции..

Ами да, ако подадат срещу питащата сигнал за разпространение на наркотици, например :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: , току виж допуснали СРС и установили на кого е звъннала :lol: :lol: :lol: :lol:
Хайде да не съчинявам нов сюжет, че току виж някой американски продуцент откупил правата :D
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот tisho » 09 Сеп 2007, 22:27

O, tempora! O, mores!
tisho
Младши потребител

Мнениеот sunshine_75 » 11 Сеп 2007, 00:06

Просто нямам думи. А това ми се е случвало два пъти в живота, в наистина екстремни житейски лични ситуации....
sunshine_75
Потребител

Следваща

Назад към Наказателно право