начало

3 години затвор за близнаците Динкови за ролята им в убийството в Цалапица 3 години затвор за близнаците Динкови за ролята им в убийството в Цалапица

виновно поведение по предварителен договор

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


виновно поведение по предварителен договор

Мнениеот еla » 19 Ное 2004, 19:47

Здравейте, колеги,
имам сключен предварителен договор за покупко.продажба на недвижим имот. Върху имота има учредена договорна ипотека, като сумата, за която е учредена е изплатена изцяло по сметка на съдия изпълнител.
Ипотекарният кредитор до настоящия момент отказва да даде нотариално заверено съгласие за заличаване на ипотеката. Срокът за сключване на окончателния договор за покупко-продажбана (нотариален акт) е след един месец, до когато продавачът е поел задължение да заличи ипотеката. Единственият изход е завеждане на установителен иск - но....това ще продължи при всички положения повече от един месец.
В предварителния договор е уговорена неустойка в размер на двойния размер на даденото по договора капаро.
Какви са шансовете да се търси тази неустойка от ипотекарния кредитор - регресна отговорност - напр. привличане на трето лице, при положение че кандидат-купувачът заведе иск срещу продавача по предварителния договор или самостоятелно заведен иск от продавача по предварителния договор срещу ипотекарния кредитор.
благодаря!
еla
 

Re: виновно поведение по предварителен договор

Мнениеот Далия » 19 Ное 2004, 23:12

При всички положения ще отнеме сигурно няколко години.
Далия
 

Re: виновно поведение по предварителен договор

Мнениеот еla » 20 Ное 2004, 01:25

някой водил ли е подобно дело?!?
еla
 


Назад към Покупко-продажба


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 44 госта


cron