начало

Сарафов поиска имунитета на Лена Бориславова, но и на още петима от двете ДПС, „Възраждане“ и МЕЧ Сарафов поиска имунитета на Лена Бориславова, но и на още петима от двете ДПС, „Възраждане“ и МЕЧ

ДОЗНАТЕЛСКИ КОНКУРСИ

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Мнениеот otisor » 26 Ное 2007, 19:26

Доколкото знам курса е бил месец, а сега ще бъде два месеца.А това че първо ще се водите стажанти не е вярно. В ЗМВР е ясно написано, че за длъжности за който се изисква първоначално обучение, първо се преминава през курс (5месеца+1)за първоначална професионална подготовка, това са стажантите. Това не се отнася за дознателите, за тяхните длъжности не се изискава първоначално професионално обучение. Успех на всички в ново поприще и внимавате дори за запетайките в текстовете.
otisor
Нов потребител

Мнениеот kokojambo » 27 Ное 2007, 01:10

raia_g написа:Po princip gi publikuvat v stranicite na oblastnite direkcii.Niakoi znae li ne6to pove4e za tazi nova procedura za nazna4avane?
Аватар
kokojambo
Младши потребител

Мнениеот bonety » 27 Ное 2007, 09:33

Колеги, мисля, че и самото ръководство на МВР, все още не е съглсувало с отделните ОДП-та, какво всъщност и с каква продължителност ще е това обучение. Имам информация, че в ОДП-Ямбол са казали на бъдещите дознатели, че обучението ще трае 3 месеца. Така че ще се оставим да ни изненадат:)
bonety
Младши потребител

Мнениеот dqwola » 27 Ное 2007, 19:57

КОЛЕГИ,
А ДА ПОПИТАМ ТЕЗИ КОИТО СА ЗАПОЧНАЛИ РАБОТА ПРЕДИ ПОЧТИ ЧЕТЕРИ МЕСЕЦА И КОИТО ВЕЧЕ ИМАТ ДОСТА ДЕЛА КОИТО Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ ПРИКЛЮЧАТ В ТОЗИ ТРИ МЕСЕЧЕН СРОК КОЙТО СЕ РАЗИГРАВА ВЪВ ФОРУМА ЩЕ ХОДЯТ НА ТОВА ОБУЧЕНИЕ
dqwola
Младши потребител

Мнениеот mila84 » 28 Ное 2007, 18:13

Има ли във този форум колеги който са вече действащи дознатели и не са си в града ами в областта.Казаха че сме имали осигурен транспорт до РПУ-то, какво ще рече това, значи ли че за нас е безплатен или просто има с какво да се движим, но ще си го плащаме.
mila84
Младши потребител

Мнениеот dirdri » 28 Ное 2007, 18:22

Успех на всички колеги!Курсът в Симеоново няма да бъде по-дълъг от месец-месец и половина.
dirdri
Младши потребител

Мнениеот vanyasc » 28 Ное 2007, 22:59

mila84 , незнам ти от къде си рно в моя северозападен край понятията "платен транспорт" и "работа в полицията" са две понятия от различно историческо време . Така че не вярвай много и ако нямаш с какво да пътуваш /личен или обществен транспорт/ или си далече от родното място, не се връзвай.Заплатата ти със сигурност ще отива и за пътни. Но от друга страна - ако ти стигат парите тогава няма от какво да се притесняваш.
vanyasc
Младши потребител

Мнениеот dirdri » 28 Ное 2007, 23:09

Най-добре е да попиташ някой ,който работи в населеното място ,където ще бъдеш и ти как е уреден въпроса с транспорта.Ако не е тайна къде си разпределена ?
dirdri
Младши потребител

Мнениеот Aidin » 28 Ное 2007, 23:53

Колеги, Вие да не сте расли в саксия, нямате ли познати дознатели, не сте ли се информилаи предварително за условията на работата за която сте кандидатствали?
"Осигурен транспорт"?!?!?!!!! Осугуряват Ви карта за градски транспорт и толкоз!!!!и то само за града в който работиш.
И въпрос с повишена трудност:))?Подсигурихте ли си компютри, принтери, тонер, папки, в които да окомплектовате делата и хартия на която да печатате?
Aidin
Младши потребител

Мнениеот bonety » 29 Ное 2007, 10:03

Колега Aidin, това че Вие работите при такива условия, не е меродавно за всички РПУ и ОДП, така че не плашете излишно бъдещите ни колеги. Не отричам, че обстановката, която описвате, е масово явление, но не се отнася за 100 процента от случаите. Пойелавам Ви скоро и Вие да работите със служебни материали :)
bonety
Младши потребител

Мнениеот bonety » 29 Ное 2007, 10:04

Извинете, исках да кажа "пожелавам":)
bonety
Младши потребител

Мнениеот mil1113 » 29 Ное 2007, 10:58

Колегата Aidin е абсолютно прав –предварителното подсигуряване с необходимите консумативи е правило, а не изключение, а последващото - също. В повечето РПУ-та има компютри, но ако се свикнали на нещо по-бързо от Правец 16 (добре, малко се изсилих и в Полицията влязоха в последното десетилетие на 20 век), по-добре си помислете на първо време да си пренесете на работното място домашния компютър – докато си купите, отново Вие, един за работа. Естествено забравете за такива екстри като принтер, а за скенер изобщо да не говорим. На повечето места базата е от средата на миналия век, но пък за домошарите, старинната обстановка може да им подейства успокояващо. Май наистина дават карта за градския транспорт, но за извънградския......... аз лично не бих се надявала. Това е информацията, с която се сдобих предварително – не толкова от разкази и преразкази, на митове не вярвам, личните ми наблюдения са за предпочитане. Но всичко това не успя да ме откаже да кандидатствам, а още повече, да встъпя.
Нека да се настроим психически за това, което ни очаква, за да не се разочароваме после и да мрънкаме за това, че кламерите, папките, хартията и химикалките ни са свършили.
Със собствените си очи видях как в деловодството на едно от най-добре оборудваните РПУ-та в Пловдив жените се радваха на пет големи плика и едната се хвалеше, че са й дали две химикалки. Т.е. е възможно е и да си купуваме и пликовете – пишеш писмото, с кламерче закрепваш един плик (естествено надписан, не за да облекчиш деловодителките, а за да си сигурен, че пликът ти няма да изчезне по етажите) и го носиш за извеждане. Последното е в кръга на шегата – надявам се. :D
mil1113
Младши потребител

Мнениеот mkoleva » 05 Дек 2007, 14:20

Здравейте и от мен,
като един от одобрените кандидати за дознател имам следния въпрос. Знаете ли кога се очаква Заповедта от Министъра? Знам, че мога да напусна без предизвестие, но бих искала да предам делата си на заместника си, а за това трябва време. Обикновенно и заместника трябва да напусне работа, от което засичането между двамата е много трудно.

И още нещо - какъв точно е този тест по ЗЗКИ.

Благодаря предварително
М. Колева
mkoleva
Младши потребител

Мнениеот Gabi1 » 06 Дек 2007, 13:26

Колеги, хич и не разчитайте на служебен транспорт. Ако са ви разпределили някъде по-далеч, много по-рентабилно ще е да сте на квартира - просто личен опит.....
Gabi1
Потребител

Мнениеот Semida » 06 Дек 2007, 15:21

Колега mkoleva, днес бях при ст.дознателя на РПУ-то, в което съм разпределена, той ми каза , че преди 15 януари заповедта няма да е подписана, а до тогава да ходя всеки ден, за да се уча. Аз му казах, че работя и съм си пуснала предизвестие за напускане, а той настоява, че е необходимо да ходя поне за час-два на ден. Каза ми също да си приготвя компютърна конфигурация и да се въоръжа с много търпение и нерви, защото работата била много по обем и тежка. :)
Semida
Нов потребител

Мнениеот dirdri » 06 Дек 2007, 20:52

Колеги,а тези ,които сме на трудови договори и все още ходим на работа-как да ходим в РПУ-то и да се учим?
dirdri
Младши потребител

Мнениеот bisotipa » 06 Дек 2007, 21:08

ne si pravete smetkiq niams da hodite na obu4enie. Nema Simeonovo= Daje ne znam kak 4e se nosi oragie.
bisotipa
Младши потребител

Мнениеот bestdog » 06 Дек 2007, 21:50

В РПУто, в което аз работя, нещата с консумативите не стоят толкова зле - имам си и кламери, и хартия, и пр. Е, пести се наистина, но това не е довело до спиране на работата. Компютрите са ужасни, но в края на краищата те ни служат единствено за пишещи машини. Няма да играете игри на тях. Проблемът е, че работата идва в повече и не може да се обърне еднакво внимание на всичко. Пистолети няма да ви трябвата. Дознателят пристига когато всичко е приключило. Чува се, че ще има обучение в Симеоново в началото на януари. В нашето РПУ очакваме трима нови колеги в края на месеца.
Поздрав на ентусиастите, които наистина искат да работят тази професия и успех за в бъдеще.
bestdog
Младши потребител

Мнениеот kenn4o » 07 Дек 2007, 12:45

Добре де в крайна сметка нас одобрените кандидати за ОДП-Пловдив ще ни пращат ли в Симеоново или не.
kenn4o
Потребител

Мнениеот Gabi1 » 07 Дек 2007, 12:54

Би трябвало, но е божа работа кога.... :lol: Аз ходих на школа след година и половина служба..... Единствената ми полза беше почивката един месец. :lol: :wink:
Gabi1
Потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити