Може би агентският опит в редиците на Държавна сигурност, ще бъде преимущество.
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
|
|
enigma написа:Без подобни правомощия няма тайни служби, а без тайни служби няма държава и има ширеща се поголовно престъпност - така, че, какъв ви е проблемът!? Най-после позволяват на тези структури да си вършат работата.
Подчертавам обаче - това е съвсем различен въпрос от това, къде ще отива информацията и за какво ще се ползва, а като знам, че ще отива при Гоце, който самият е баш престъпник - не съм много оптимистично настроен.
Аз не разбирам как е възможно да се противодейства (напр.) на противоконституционна дейност, чрез нарушаване на самата Конституция.
enigma написа:Абе Джока, ти кога си видял нещата, събрани от специалните служби, да се изнасят като доказателства в съда!?
Закон за специалните разузнавателни средства, за да разберете процедурата за прилагане на специалните разузнавателни средства, НПК в часта, касаеща кога резултати от специалните разузнавателни средства могат да се приемат за веществени доказателствени средства
kostadin.iordanov написа:jocata написа:... Концепцията за национална сигурност ... И разберете веднъж за винаги тази структура просто обединява съществуващи вече структури (ВКР - от ССВПВКР, НСС и АФР) и правомощията на досега съществувалите се запазват, не се разширяват. Просто отиват на по-високо ниво и ще има по-голяма вероятност да събират данни за издънки и на министри - досегашните структури бяха подчинени на министрите на отбраната, финансите и вътрешните работи - сега на министър-председателя.
Според мен, не е приемливо да се интегрират и прилагат военни постановки в естествената, гражданска среда, за противодействие на дейност с невоенен характер.
enigma написа: Абе Джока, ти кога си видял нещата, събрани от специалните служби, да се изнасят като доказателства в съда!?
...
Просто бъркаш двата щата - 1) кой може да иска и се ползва от СРС и 2) що е туй специална служба и за какво служат.
enigma написа:Просто бъркаш двата щата - 1) кой може да иска и се ползва от СРС и 2) що е туй специална служба и за какво служат.
Сори, ама не ми се влиза повече в дебат.
И за да те изпреваря - от НПК отдавна съм се дисквалифицирал, но как функционира реално една държава знам доста добре.
Pink_Floyd написа:На Inspector_MBP, а и не само нему, препоръчвам да прочете книгата "Убийте "Скитник"...
enigma написа:Но един въпрос за разбирачите - как се предотвратява "икономически шпионаж"...
enigma написа:Но един въпрос за разбирачите - как се предотвратява "икономически шпионаж" - като събираш доказателства по реда на всички възможни закони и с всички възможни средства, които да послужат за пред съд по реда на НПК, че някой го извършва - ами стигне ли се до тук - то вече шпионажът е извършен и да изправяш някоя пионка пред съд е след дъжд качулка,
или е по-ефективно да се направи превантивна разработка на възможните субекти, така, че изобщо да не се стигне да него!?
Една от основните причини службите за сигурност да не са ефективни май беше, че ги караха да работят по ЗМвР, или както там се казваше.
kostadin.iordanov написа:jocata написа:... Просто отиват на по-високо ниво и ще има по-голяма вероятност да събират данни за издънки и на министри - досегашните структури бяха подчинени на министрите на отбраната, финансите и вътрешните работи - сега на министър-председателя.
... министрите на отбраната, на финансите и на вътрешните работи не са ли подчинени на министър-председателя?
Назад към Обсъждане на законопроекти
|
|
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 15 госта