начало

3 години затвор за близнаците Динкови за ролята им в убийството в Цалапица 3 години затвор за близнаците Динкови за ролята им в убийството в Цалапица

ПРЕХВЪРЛЯНЕ НА АПАРТАМЕНТ

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


ПРЕХВЪРЛЯНЕ НА АПАРТАМЕНТ

Мнениеот Jenya » 20 Фев 2005, 12:55

Колеги, мога ли да ви попитам, когато се прехвърля недвижим имот, а продавачите ще запазят правото на ползване на апартамента докато си намерят друго жилище, но за не повече от 3 месеца, тогава първо предварителен договор ли се прави или направо нотареален акт, в който се формулира това като условие.

Също така - допустимо ли е в нотариален акт да се уговаря, че сумите за парно и други разходи по апартамента, направени от продавачите до момента на предаването на владението, са за тяхна сметка и купувачът не може да бъде държан отговорен.

И още нещо - имотът се купува с кредит, но купувачът иска да остави имотът като дарение на дъщеря си - в случая как се действа - възможно ли е в нотариалния акт направо да се запише дъщерята като собственик или трябва впоследствие да се направи втори нотариален акт за дарение(например) от майката на дъщерята.


А и последен въпрос - купувачът се намира в брак към момента на придобиване на имота - значи ли това, че в последствие- при дарението от негово име на името на дъщерята, трябва имота да се прехвърли не само от него, но и от съпруга, тъй като имота вече е СИО.

БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ЗА ОТЗИВЧИВОСТТА!
Jenya
 

Re: ПРЕХВЪРЛЯНЕ НА АПАРТАМЕНТ

Мнениеот донна2 » 20 Фев 2005, 13:25

Имота ще се купува с кредит , тоя кредит жилищен ли ще е или не ,има значение
при първия вариант банките /мисля ,че почти всички искат първо да има сключен предварителен договор между продавача и купувача/
Можете да слючите предварителен договор в който ще запишете ,че сделката ще се сключи след 3 месеца ,
Може да го запишете в самия НА ,че продавача ще си запази правото на ползване за три месеца след сключването на договора ,но ако имота ще се купува с кредит говорете с банката дали ще е съгласна на този вариант.
Е можете да сключите с продавача след сделката един договор за заем за послужване със срок 3 месеца .
Ако кредита е жилищен не мога да пророкувам дали банката ще е съгласна договора за покупко продажба да се сключи м/у детето и продавача , а кредитоискателите да дарят тая сума на дъщеря си с цел покупка на имот .
Инъче ,ако кредита е някакъв друг вид не виждам проблем да и дарят сумата .
Все пак какво ще е обезпечението на тоя кредит .
Може родителите да закупят жилището и след това и двамата да го дарят на детето , но задължени по кредита ще си останат те,а ако има вписана ипотека тя така или инъче следва имота .
Е ако купувача има втори брак то тогава съпругата му съгласна ли ще е на тоя ход ,пак трябва пак двамата съпрузи да прехвърлят.
Ох и недай си боже някой ден някой да оспорва дарението ,има ли други наследници.
донна2
 

Re: ПРЕХВЪРЛЯНЕ НА АПАРТАМЕНТ

Мнениеот Az i to от провинцията » 20 Фев 2005, 23:55

Всичко, което каза донна2 + може да се дарят първо средствата,после с тях да се закъпи имота на името на дъщерята..

- запазването на ползването никак не е рядко и често се налага предвид обстоятелствата.
може да се уреди и с предварителния дог, и с н.а. - не е нужно непременно да се вписва в него, ако това смущава банката

може да се уреди и в отделен договор за наем - като наема е част от цената, отстъпена предварително (цената в н.а. - намалена) или както се уговорите..

много начини.

Успех!
Az i to от провинцията
 


Назад към Покупко-продажба


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 33 госта


cron