начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА РАБОТА

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА РАБОТА

Мнениеот dred » 26 Окт 2002, 21:31

Eй, Брато !

Ский кво - ся ше ти редим една далавера . Ский кво ш'ти редим - нема лабаво !
Абе, братино, шо не земеш да дръпнеш един тигел, по тая вашата как беше ..... а -а-а - Конституция и оште по Декларацията за правата на човека и още некакво ново законче излезнало - а бе - там към кодекса на труда, та да разбереш, че ич те нема като юрист? Леле, ма, ма-а -ле-е-е! Ия че си кютим и че чекам ти братино да ми редиш кво говори закона?!
Абе, братино, яко си го загазил чесно, заклевам се!
да беше си учил навремето, те сега нямаше да е така.
А то-по-голем сексист и от шефа се извъди!
А-а-още - внимавай в картинката ще ми пускаш ти конкуренция на наши магистралки по гарата и лъвовия, ама да не стане търкала брато!
Като си бизнесмен шо не минеш да се разберем - каде ще действаш, на кой периметар, как си куките, как ша те охраняваме - и да те застраховане, де - и теб и девойките.
Въобсште дай да спретнем бизнеса, де се се видеме и да си се знаем.

Ай, брато ! До скиф и умната да не те дере охраната.
dred
Потребител

Мнениеот Ivi Bell » 28 Окт 2002, 15:13

УЖАСССС!!!!! Уж нищо и никаква обява, а до к`ви простотии се е изродила тази тема?!?!? Е, за съжаление и аз не се въздържах да взема участие :((( Не, наистина не се въздържах :((((
Ivi Bell

Re: Хей дред, ти не си за тука, бе човече

Мнениеот Отговор на дред » 28 Окт 2002, 17:24

Какъв е този речник. Ти май си от фолкпоколението. Има и други сайтове за такива като теб. Бегай там.
Отговор на дред

Re: Хей дред, ти не си за тука, бе човече

Мнениеот dred » 29 Окт 2002, 14:30

Уважаеми колеги,
Аз съм правоспособна юристка и съм на 34 навършени години.Учудващ е факта,че
Вие така мило се възмущавате от този специфичен сленг,а в същото време не сте
си направили труда да проверите първоначалните съобщения с автор"DRED".
Стилистиката,уважаеми, е специфично средство за изразяване на определени внушения.След като "наши"колеги с толкова неподражаем финес предложиха на
кандидатките за работа да се явят по евино облекло с диплома в ръка на
Лъвов мост,считам,че заслужено си получиха контраофертата.
Каквото повикало,такова се обадило/народна поговорка/
С уважение:DRED
dred
Потребител

Мнениеот dred » 29 Окт 2002, 15:11

Колега,
Благодаря Ви за "искреното" възмущение.За съжаление,при защитата на правата
на жените все повече ще се налага използването на такива дребни хитринки.
Жалкото в случая е факта,че колеги-юристи си позволяват такова варварско и дискриминационно отношение към техни колеги-жени-юристи.
Моля,прегледайте и предишният ми отговор,защото е адресиран и към Вас.
dred
Потребител

ИЗВИНЕНИЯ

Мнениеот romanbul » 29 Окт 2002, 18:14

Колежке, искрено се извинявам. Наистина не бях прочел предходните мнения. Но този речник ми е толкова противен.
romanbul

Re: ИЗВИНЕНИЯ

Мнениеот dred » 29 Окт 2002, 19:16

Уважаеми колега,
приемам Вашите извинения от името на всички дами-юристи.
Аз също не понасям подобен начин на изразяване.За съжаление,изказаните "мисли" в чата изразяват една реалност,доста разпространена дори в юридическите среди.Честно казано,никак не ми беше лесно да напиша нещо в "борчески"стил.За човек,който се е научил да чете и пише на литературен български език на 5години и пише поезия от 18години е много трудно да се опитва съзнателно да допуска очеизваждащи правописни и стилистични грешки.Реших,че е необходимо,защото не виждах друг,по-успешен начин да противодействам на насоката,в която се изместваше проблема.
Вие сте човек,който умее да признава заблужденията си и да ги отстранява своевременно.Това Ваше качество е достойно за уважение,защото вече се среща много рядко.Приемете моите адмирации.
dred
Потребител

Мнениеот Ковачев » 02 Ное 2002, 08:17

Отдавна не бях ровил из форума и гледай ти какво намирам!!!
Колежке, знаете ли какво ме смущава в тази обява - тия сладури търсят "дама" до 30 години, завършила или завършваща право... Имате ли представа за какво ще я използват наистина? Аз поне имам познати, по-млади от мен колежки (то не че и аз съм дядка, де), които се занимаваха с висене по опашки, гишета, деловодства и преместване на купчини хартия от точка А в точка Б... за жълти стотинки ... И ако мислите, че така се израства като специалист... На мен ми се струва, че половината от мненията на мъжете-юристи по тази тема всъщност с нищо не обиждат жените, те по-скоро са нсасочени срещу подобна сексистка, ама наистина СЕКСИСТКА обява.
Знам ли, може и да не сте съгласна с мен, но мисля, че много по-добре ще бъде, ако не скачаме на всяка закачка помежду си. Пък извинете, но наистина смятам, че критерий пол и сравнително млада възраст говорят, че мястото е по-скоро за секретарка, отколкото за квалифициран юрист. Това не Ви ли обижда? Мен - да.
Ковачев

Мнениеот dred » 02 Ное 2002, 21:06

Колега,
Вашата позиция по този въпрос търпи известна трансформация от моя гледна точка.Самата аз съм правоспособна юристка от м.юни 2002г.Пребивавах в София почти 10 години и съм наясно относно реалните възможности за работа или сътрудничество в областта на правото.Когато бях в 4курс,имах рядкия шанс да се докосна до раждането и създаването на идеи за оптималното решаване на казуси
,свързани с несъстоятелността на известни тогава банки.Творческата обстановка в такава "лаборатория" ме настрои доста оптимистично.Факта,че преместването и придвижването на кохорта от папки не е начин за изграждане на един специалист въобще не подлежи на коментар-това е юридически факт от категорията на юридическите събития..Проблема за реализацията на млад специалист вече търпи нови изменения.Той е свързан с конкретиката на реалността-налични авоари за инвестиране за всяка отделна личност;първоначален капитал за стартиране,който да бъде ликвиден и потребяем за период от около3-4 години; изградена или изграждаща се мрежа от неформални контакти,така необходими за реалното изграждане на младия юрист и още много, много други фактори.Всеки
юрист би следвало да индивидуализира тези фактори ,за да получи адекватна представа относно своя път за реализация.Самата аз понастоящем пребивавам в Стара Загора-родния ми град и приемам това "изгнаничество" единствено защото ще получа много по-евтино,но качествено обучение по английски език към училище"Европа".Просто това обучение не ми е по джоба,ако живея в София.
Оставам отворен края на дългото ми послание.З А С Е Г А.
dred
Потребител

Мнениеот kari » 03 Ное 2002, 11:50

Zashto postaviate vazrastova granica????
kari

Мнениеот Kalo » 14 Ное 2002, 19:48

Egati tapanara...
Kalo

Мнениеот megipr » 19 Ное 2002, 23:35

Проявявам интерес към обявята Ви и мисля ,че бих могла да Ви бъда полезна в работ а , тъй като отговарям на условията Ви - завършила съм право с отличен от държавни изпити и в момента съм преподавател по основи на правото в УНСС.
Надявам се , че взаимно проявения интерес ще дпринесе за добро сътрудничество и работо между Вас и мен самата.
Благодаря за отделенето внимание!
megipr

Мнениеот diansh » 20 Ное 2002, 16:13

Колеги, много съм любопитна предварително да разбера каква ще е същината на тая "работа" за млада юристка. Аз съм много спечена на тая тема - търся вече няколко месеца работа. Отговарям на всички условия - дипломирана млада юристка съм, на 28г., с добър успех. Лошото е, че съм с 2 ремаркета (деца искам да кажа) и като чуят това всички бъдещи "работодатели" сякаш не съм млада и не съм юрист. Господа колеги "работодатели", да не съм "по-несръчна" интелектуално или направо казано по-тъпа като съм с 2 деца?! Или пък по-безотговорна, че да не си върша работата?! Според мен - тъкмо обратното - опитайте се да учите пълноценно, защото точно така и аз се обучавах (понеже не съм изпуснала и 1 упражнение), и в същото време отгледайте поне 1 чадо! Гарантирам, че поне в едното ще се провалите, защото се иска доста воля и мозък за да комбинираш и двете (за справка - "Ерин Брокович", ако сте чували въобще!!!). Та, иска ми се да разбера в какво ще се изразява работата ми - в работа, или в нещо друго?
diansh
Младши потребител

Мнениеот drago » 24 Ное 2002, 00:37

diansh,skupa kolega,napulno te razbiram,az puk sum mlad bashta,s edno dete i poznai kakvo pravia sega(edna godina sled zavurshvaneto na Urid. Facultet na S.U.)?
Ami prenasiam mebeli vuv edin grad blizo do Miami ,Florida.Kakvo da pravia kato v Bulgaria ima takava devalvacia na uridicheskata profesia,mnogo sme i niama rabota a vse pak semeistvo triabva da hrania. Koito si misli che mi e dobre mnogo se luje,no znam che na teb ti e oshte po-tejko. E haide kusmet v namiraneto na rabota i se radvai na semeistvoto si . Az ne moga.Moeto e v Bulgaria
drago
Нов потребител

Мнениеот diansh » 03 Дек 2002, 12:11

Drago, знаеш ли как съм намислила да реша проблема в дългосрочен план? Отивам да специализирам в Германия, защото образованието там е безплатно!Съпругът ми да е жив и здрав, защото заради моите амбиции изостави своите и е готов да издържа децата в България, докато се правя на специализант. Но за сметка на това имам предчувствието, че бързо ще намеря работа, специализирам ли се. Ето защо ти давам следния съвет - така и така си далеч от твоите скъпи същества, защо не смениш обстановката с по-европейска, там правната им система е като нашата и можем да се реализираме. Пък и е по-близо до дома.Естествено ще се наложи да работиш "на черно", но си заслужава!!!
diansh
Младши потребител

Мнениеот SkarletOxara » 13 Дек 2002, 13:45

Колеги ,
какъв е проблема да бъдеш жена и юрист в тази "Държава".
Да не мислите , че сме по-глупави , по неквалифицирани или че работим
по - малко от Вас.
Бих си позволила дори да напиша ,че трябва да работим доста повече за да се докажем и то да работим не по "евино облекла".
SkarletOxara

Предишна

Назад към Общи дискусии