- Дата и час: 25 Ное 2024, 11:30 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Делото "Луканов"
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Делото "Луканов"
Скалъпено ли беше делото "Луканов"? Само по косвени доказателства ли се произнесе съдът? ДНК–тестът единственото пряко доказателство ли беше и, ако да, защо не беше взет предвид?
- Журналист
Re: Делото "Луканов"
Изключително непрофесионално би било да се каже, че един процес е "скалъпен" само въз основа на репортажите по телевизията и статиите във вестниците. Не съм бил на всяко заседание по делото, не съм виждал самото дело - как да Ви кажа? Във всеки случай протоколът от ДНК експертизата не е доказателство, а доказателствено средство, доказателство са намерените косми. Дали е единственото и дали е пряко - просто не съм запознат, пък и съдът не е обвързан от резултатите от експертизата. За коректен правен анализ бихте могли да поискате копие от жалбата на защитата (явно ще има такава).
- v.g.
Re: Делото "Луканов"
Какво значение има за Вас дали съдът се е произнесъл само въз основа на косвени доказателства? Те също са доказателства за престъпрението, извършителят и авторът му. Многократно и Върховният касационен съд се е произнасял, че една присъда може да се базира и само на косвени доказателства.
- Tod
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|