поради неплатени сметки, през 2001 година, съдия изпълнител осъди баща ми (разбира се с негово съгласие) да плаща определена сума от пенсията си всеки месец на топлофикация пловдив. сумата мисля че беше 20% от пенсията му , което е около 30 лева на месец. общата сума с лихвите дължими към топлофикация пловдив бяха 6000 лева . впоследствие лихвите уж бяха опростени за да могат да си вземат поне главницата от цялата сума. . но през 2004 година баща ми получи тежко заболяване (инсулт) като беше парализиран. година след случилото се държавата спира да му удържа пари, поради инвалидност и поради това че излезнал някакъв закон. 2008 година баща ми умира. само 8 месеца след смърта му получавам някакъв лист , с което разбирам че като наследник на имота на баща ми(апартамента), аз, сестра ми и майка ми(жена му), сме осъдени да заплатим в двуседмичен срок по 850 лева . двете седмици си минават и нищо. -на третата седмица получавам на работата където работя бележка със запор на заплатата ми.
ще бъда много благодарен на тук присъстващите компетентни лица ако ми помогнат в тази измислена (според мен) ситуация. нуждая се от правна помощ и съвет. как така ме е осъдила без да знам и без да имам възможност да се защитя с адвокат. и как става така че парите отиват направо в собствената и банкова сметка. благодаря ви предварително.
- Дата и час: 01 Дек 2024, 07:50 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
8 м. след смъртта на баща ни получаваме ИЛ като наследници
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: 8 м. след смъртта на баща ни получаваме ИЛ като наследници
Ситуацията не е измислена, дори и да твърдите това.
Моето мнение: лошо....
Моето мнение: лошо....
- Гост.
- Старши потребител
а има ли някакво решение на това безумие
- simeonov13
- Нов потребител
" година след случилото се държавата спира да му удържа пари, поради инвалидност и поради това че излезнал някакъв закон. 2008 година баща ми умира."
Какъв е този закон,може ли някой да ми каже? Не за пръв път чувам за този закон,но само толкова!?
Какъв е този закон,може ли някой да ми каже? Не за пръв път чувам за този закон,но само толкова!?
- usra_ovcova
- Потребител
Обикновено тези дела протичат без знанието на ответника - защото така е по-лесно. Ако се спазва стандартната процедура, Вие трябва да получите известие от призовкар за предприети действия или възобновявяне. В качеството си на наследник, Вие приемате всички активи и пасиви. Забавянето вероятно се дължи на спиране, но не и на прекратяване на изпълнението. За жалост законите в "държавицата ни" са сътворени с една единствена цел - прибиране на ПАРИ !
За вещ правен консулт се обърнете към "Melly" , вероятно е наясно с начините за събиране на средства, а може би ги предотвратява
За вещ правен консулт се обърнете към "Melly" , вероятно е наясно с начините за събиране на средства, а може би ги предотвратява
- leonardos
- Потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|