начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Какво може да ми направи съдия изпълнителя

Re: Какво може да ми направи съдия изпълнителя

Мнениеот gudio » 03 Фев 2009, 00:38

ivan_lawyer написа: Водката, обаче прави чудеса, особено по Коледа.

8) И по Стария стил, Коледа отдавна отмина... а и явно не се събуждаш сега от коледни празнества, предвид онова "гадове - съд. изпълнители" :twisted: :twisted: , безуспешно редактирано, но постнато наскоро в една друга тема :evil: :?:
Мога само да кажа, че текстът (на "автора на НК") както и да се прилага, поради ниското наказание или се погасява преследването по давност, или самото осъждане не се състоява - чл.78... там к`во беше... или му пука на шапката на т.нар. "пазач", който се оказва стар рецидивист. :idea: Навремето като адвокат участвах в мощен опис на 5 комбайна, 20 трактора, незнам-колко десетки плуга, сеялки, брани и пр.,... наивно оставени за пазене на длъжника (предс. на бивше ТКЗС - тогава "Орсова кооперация")... След 1 седмица - все едно беше минал незнам кой циклон - нямаше нищо :shock: А председателят-пазач разправя: "ама виж с`а к`во - ние `сички тук сме много пъти осъждани и `ич не ни дреме за някакъв си там чл.227 НК, дрън-дрън..." :lol: :lol:
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот emo99 » 27 Фев 2009, 09:54

ами, да и аз мисля така.Прокурорката даде два месеца ама колата ще я продам сложил съм и табелката вече :D така , че нямам притеснеия.
emo99
Младши потребител

Мнениеот psivaylo » 07 Апр 2009, 16:38

Само така смело!!! То "притеснеия"-та само влошават здравето. Пък то нашите затвори са като спа...Представям си каква е колата ти, че повече усилия влагаш да я спасиш, отколкото да се измъкнеш от наказателно производство...
psivaylo
Нов потребител

Мнениеот temelkof » 08 Апр 2009, 09:20

да не отварям нова тема,ще ползвам тая,щото и моето питане е същото,а именно
Какво може да ми направи съдия-изпълнител,при глоба от 20лв,само да уточня,че Акт ми е съставен на 03.07.2008г,а Нак. постановление ми бе връчено на 13.02.2009г(нито съм се крил,нито съм си сменял адреса,просто администрацията е тромава,макар,че датата на НП е 13.08.2009г),и ми бе даден срок от една седмица да платя или ще бъда даден на Съдия-изпълнител (значи аз съм ги чакал осем 8 месеца да ме информират за решението си и сега ще ми вадят душата за една седмица),много се чудих да плащам ли или да се заяждам,ама в крайна сметка платих и сега се чудя какво можеше да ми направи СИ за "огромната" сума от 20лв,..... :idea: :shock:
temelkof
Нов потребител

Мнениеот emo99 » 13 Апр 2009, 09:23

psivaylo написа:Само така смело!!! То "притеснеия"-та само влошават здравето. Пък то нашите затвори са като спа...Представям си каква е колата ти, че повече усилия влагаш да я спасиш, отколкото да се измъкнеш от наказателно производство...

:mrgreen: да бе , да... с наща правосъдна система :lol: даже и спато на картичка няма да мога да го видя ама както и да е .Все пак благодаря за компетентните отговори.
emo99
Младши потребител

Мнениеот temelkof » 13 Апр 2009, 15:57

temelkof написа:да не отварям нова тема,ще ползвам тая,щото и моето питане е същото,а именно
Какво може да ми направи съдия-изпълнител,при глоба от 20лв,само да уточня,че Акт ми е съставен на 03.07.2008г,а Нак. постановление ми бе връчено на 13.02.2009г(нито съм се крил,нито съм си сменял адреса,просто администрацията е тромава,макар,че датата на НП е 13.08.2009г),и ми бе даден срок от една седмица да платя или ще бъда даден на Съдия-изпълнител (значи аз съм ги чакал осем 8 месеца да ме информират за решението си и сега ще ми вадят душата за една седмица),много се чудих да плащам ли или да се заяждам,ама в крайна сметка платих и сега се чудя какво можеше да ми направи СИ за "огромната" сума от 20лв,..... :idea: :shock:
:roll:
temelkof
Нов потребител

Мнениеот gudio » 13 Апр 2009, 16:11

temelkof, веднага да си платиш глобата, защото от 20,00 лв. ще станат 820,00 с разноските по изпълнението, да не говорим, че сигурно имаш неплатени здравни осигуровки или местни данъци или кой-знае още какво, което ще се наложи да се събира също покрай глобата. :wink:
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот dimist » 13 Апр 2009, 16:25

Темелков, със сигурност няма да е съдия- изпълнител, другото си го знаеш, а и вече е написано.
dimist
Потребител

Мнениеот emo99 » 11 Май 2009, 20:15

help... :evil: След разговор с моя адвокат, ми предлага да предложа споразумение с ответната страна, тък като прокуратурата е завела дело срещу мен . Колко е минималната сума , която мога да предложа / % от иска /- досега парите , които дължа с законната лихва са около 7000 лв.
Моля, за съвет
emo99
Младши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 12 Май 2009, 06:52

Десетократно ти обяснихме, че не ти, а съдия-изпълнителят е за затвора (впрочем те повечето идват оттам, като ги гледам повечето са и обратни - гейобщество), заедно с прокурорката и заедно със следователката, защото не си назначен редовно за пазач.

Казвам ти го следствие на личен разговор със заместник Главен прокурор, по повод на мое дело.

Просто в момента се вършат беззакония, за да се прибират дълговете на такива нещастници като теб, които нямат дори волята да извикат за помощ.

Когато са ти давали заема, не са мислели за залог, а сега правят всичко възможно да ти извадят душата.

Аз например не плащам нищо - само данъците за адвокат, за да не ме уволнят от адвокатският съюз (ако знаят колко много ги псуваме наум, тези хора ще се разболеят от простатит и тендовагинит).

Защо не плащам? Защото парите ми се крадат - където и да отида някой краде - било под формата на безделие - "Влезте" - "Елате утре", било откровено и в натура.
Това за данъците.

А пари назаем не взимам, колкото и да е трудно.
Затова не Ви съчувствам Емо99, но не мога да приема и наказателната репресия срещу Вас.

Но Вие едва ли разбирате това. По-скоро следвате съветите на тъпият си адвокат.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот emo99 » 14 Май 2009, 08:45

добре де , колко пари да предложа горе долу ?!?
emo99
Младши потребител

Мнениеот emo99 » 15 Юли 2009, 17:29

:mrgreen: и к'во , прокорорката ме глоби с 300 лв. за дето прехвърлих колата на майка ми и колата си е пак моя :mrgreen: :twisted: :mrgreen: харесвам българските закони , обичам ги.
emo99
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 15 Юли 2009, 20:34

emo99 написа::mrgreen: и к'во , прокорорката ме глоби с 300 лв. за дето прехвърлих колата на майка ми и колата си е пак моя :mrgreen: :twisted: :mrgreen: харесвам българските закони , обичам ги.

:roll: 8) Блестящо!
Факта, че сте се отървали с глоба макар и да ви радва сега, ще установите един ден, че не ви ползва особено. :lol:

Що се отнася до българските закони- така се получава, когато, както казва и проф. Герджиков е наличен "остър дефицит на професионализъм". Законодателството е като скачени съдове- пипне ли се тук, там, без да се мисли/ или се мисли мотивиран от други обстоятелства/ се получават пробойни.

Но във вашия случай взискателят може и да не проспи последния влак.
Не забравяйте- "Който се смее последен, се смее най-добре!"
Гост.
Старши потребител

Мнениеот REVOLUTION » 15 Юли 2009, 20:44

emo99 написа::mrgreen: и к'во , прокорорката ме глоби с 300 лв. за дето прехвърлих колата на майка ми и колата си е пак моя :mrgreen: :twisted: :mrgreen: харесвам българските закони , обичам ги.

:mrgreen: :mrgreen: Да ма няма.Прехвърлянето не може да се противопостави на взискателя , така че пак ще я продадат колицата и ти ще си хем без колица , хем с 300 кинта глоба.....Няняняняяяяя..... :mrgreen:
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 15 Юли 2009, 20:47

:roll: Е, като казах за смеха на последния... виждам, че ти отива. :wink:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот ivan_lawyer3 » 15 Юли 2009, 21:09

Слава на Пи (3,14), поне малко от малко.

Все пак, като проследиш генезиса на въпросният член и като го съпоставиш с някои съображения, поне е наполовина работа.

Интересно е Средновековието, все пак.
ivan_lawyer3
Потребител

Мнениеот nocturnal_silence » 15 Юли 2009, 22:41

Изплати по сметката на съдия-изпълнителя 30 % от задължението и останалото ще го разсрочищ по споразумение с него. Такава възможност ти дава Гражданския процесуален кодекс в чл. 454. Можеш и да се разбереш с взискателя (този, на когото дължиш парите) за разсрочено изплащане на дълга и той да поиска от съдия-изпълнителя спиране на делото. Разбира се, трябва коректно да спазваш споразумението с взискателя, иначе той винаги може да поиска възобновяване на делото!
По принцип дълговете е хубаво да се плащат! Не те съветвам да криеш колата и тн. И аз искам да взимам пари назаем и да не ги връщам, ама не може!!
Колкото до прокуратурата - нищо няма да ти направят. Иди да сключиш споразумение със съдия-изпълнителя или с взискателя!!
nocturnal_silence
Нов потребител

Мнениеот kemish » 25 Юли 2009, 13:06

Да те изкара от вас по бели гащи и да ти продаде всичко!
kemish
Младши потребител

Мнениеот emo99 » 21 Авг 2009, 10:34

kemish написа:Да те изкара от вас по бели гащи и да ти продаде всичко!

:lol: :lol: :lol: като гледам до сега нищо не ми е направила , а и не може да ми направи само дето се разделих с 400 лв. за прокурорката
emo99
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 21 Авг 2009, 12:22

А, ха- платихте 400лв. на прокурора ли? 8)
Гост.
Старши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Изпълнително и обезпечително производство