начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Придобиване на българско гражданство!!!

Казуси свързани с придобиване, установяване, освобождаване и възстановяване на гражданство. Статут. Визови проблеми.

Придобиване на българско гражданство!!!

Мнениеот kkooccee » 20 Юли 2009, 16:29

Уважаеми Дами и Господа,

задавам тук този въпрос с надежда за компетентни съвети.
Говоря с конкретни факти. Мой приятел - български турчин, притежаваш българско гражданство, но живее в Турция сключва граждански брак. Съпругата му е само с турско гражданство. Какви са възможностите тя да кандидатства за българско гражданство?

Благодаря предварително на всички, които се отзоват на въпроса ми!
kkooccee
Нов потребител

Re: Придобиване на българско гражданство!!!

Мнениеот kkooccee » 21 Юли 2009, 08:09

Хайде де, помогнете!!!
Или препоръчайте някой юрист, който би могъл да ме насочи към решението на казуса.
kkooccee
Нов потребител

Мнениеот sunrise » 21 Юли 2009, 10:15

При така описаните факти, почти никакви. Това ли е новата далавера за ЕС?
sunrise
Активен потребител

Мнениеот kkooccee » 23 Юли 2009, 07:57

За каква далавера говориш???
Приятеля ми е български гражданин и иска, когато ми идва на гости да не чака съпругата му за виза. А Той е лекар и получава 9 000 лв. заплата и няма никакво намерение да се възползва от някакви далавери. Явно ти си ограничен и не можеш да разсъждаваш нормално. Бургаския свободен ли си завършил право или благоевградския? :D
kkooccee
Нов потребител

Мнениеот sunrise » 24 Юли 2009, 10:54

Няма значение ,къде съм завършил ? И какво общо има колко взема в Турция относно визата? И като е толкова богат, би трябвало да може да наеме адвокат за тази работа.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот nikiboy » 26 Юли 2009, 11:39

Българско гражданство се дава при наличие на причина за това.

След като живеят в Турция, а не в България ще е доста трудно службите да напишат резолюция "да" на молбата й. Защото ако някой си мисли, че се подават документи и после Указ на Президента и хайде....

Значи - за българско гражданство се кандидатства единствено в Министерство на правосъдието в гр. София - обикновено се чака около 2-3 години за случай като описания от вас. А имайки предвид, че една партия вече не пее в хора, определено биха Ви отрязали, както писах най-горе.

В Турция виза за гостуване се дава за 3-4 работни дни, не мисля, че горният вариант, който описвате би бил по-лесен, освен ако няма друга причина.
nikiboy
Потребител

Мнениеот kkooccee » 03 Авг 2009, 08:22

Мерси!!!
kkooccee
Нов потребител

Назад към Гражданство