Уважаеми Дами и Господа,
задавам тук този въпрос с надежда за компетентни съвети.
Говоря с конкретни факти. Мой приятел - български турчин, притежаваш българско гражданство, но живее в Турция сключва граждански брак. Съпругата му е само с турско гражданство. Какви са възможностите тя да кандидатства за българско гражданство?
Благодаря предварително на всички, които се отзоват на въпроса ми!
- Дата и час: 22 Ное 2024, 10:01 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Придобиване на българско гражданство!!!
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Придобиване на българско гражданство!!!
Хайде де, помогнете!!!
Или препоръчайте някой юрист, който би могъл да ме насочи към решението на казуса.
Или препоръчайте някой юрист, който би могъл да ме насочи към решението на казуса.
- kkooccee
- Нов потребител
При така описаните факти, почти никакви. Това ли е новата далавера за ЕС?
- sunrise
- Активен потребител
За каква далавера говориш???
Приятеля ми е български гражданин и иска, когато ми идва на гости да не чака съпругата му за виза. А Той е лекар и получава 9 000 лв. заплата и няма никакво намерение да се възползва от някакви далавери. Явно ти си ограничен и не можеш да разсъждаваш нормално. Бургаския свободен ли си завършил право или благоевградския?
Приятеля ми е български гражданин и иска, когато ми идва на гости да не чака съпругата му за виза. А Той е лекар и получава 9 000 лв. заплата и няма никакво намерение да се възползва от някакви далавери. Явно ти си ограничен и не можеш да разсъждаваш нормално. Бургаския свободен ли си завършил право или благоевградския?
- kkooccee
- Нов потребител
Няма значение ,къде съм завършил ? И какво общо има колко взема в Турция относно визата? И като е толкова богат, би трябвало да може да наеме адвокат за тази работа.
- sunrise
- Активен потребител
Българско гражданство се дава при наличие на причина за това.
След като живеят в Турция, а не в България ще е доста трудно службите да напишат резолюция "да" на молбата й. Защото ако някой си мисли, че се подават документи и после Указ на Президента и хайде....
Значи - за българско гражданство се кандидатства единствено в Министерство на правосъдието в гр. София - обикновено се чака около 2-3 години за случай като описания от вас. А имайки предвид, че една партия вече не пее в хора, определено биха Ви отрязали, както писах най-горе.
В Турция виза за гостуване се дава за 3-4 работни дни, не мисля, че горният вариант, който описвате би бил по-лесен, освен ако няма друга причина.
След като живеят в Турция, а не в България ще е доста трудно службите да напишат резолюция "да" на молбата й. Защото ако някой си мисли, че се подават документи и после Указ на Президента и хайде....
Значи - за българско гражданство се кандидатства единствено в Министерство на правосъдието в гр. София - обикновено се чака около 2-3 години за случай като описания от вас. А имайки предвид, че една партия вече не пее в хора, определено биха Ви отрязали, както писах най-горе.
В Турция виза за гостуване се дава за 3-4 работни дни, не мисля, че горният вариант, който описвате би бил по-лесен, освен ако няма друга причина.
- nikiboy
- Потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|