начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

ВЪЗБРАНА НА ИПОТЕКИРАН ИМОТ

ВЪЗБРАНА НА ИПОТЕКИРАН ИМОТ

Мнениеот ianaradeva » 26 Юли 2009, 17:44

Здравейте!
Майка ми имаше потребителски кредит към ДСК(с двама поръчители).Плащах кредита година и половина,след като почина и после нямах финансова възможност.На 04.07.получих покана от ЧСИ,а на 16.07 си взех поканата за доброволно изпълнение.На 17.07 имах сделка за продажба на лично мое жилище,което е ипотекирано.Копувачът тегли кредит,чрез който неговата банка става втори ипотекар и след като изкара ново удостоверение за тежести,трябва да ми преведат сумата опомената в нотариалния акт.Само че в същият ден ,в който съм сключила сделката,ЧСИ ми е направила възбрана на всичкото недв.имущество.Проблемът е,че на 30.07 ЧСИ ще взезе в апартамента на сестра ми за опис,а също и сделката ми с копувачите на моя апартамент ще се развали,защото банката не им отпусна кредит на апартамент с тежести.И ще ме съдят за обещетение 10000 лв.
Знам че начина е да внеса сумата,която ми е написана в поканата(12667лв.)
Аз я нямам.Моите намерения бяха да продам ипотекирания апартамет,да погася ипотеката и кредита на майка.Да ама ......!
Затова Ви моля за съвет!
Ако някой има представа,какъв документ трябва да има,чрез който майка ми се е отказала от застраховката,която е била плащана само една година,а е спомената,като задължителна в договора и.?
Всяко нещо,което не те убива,те прави по-силен!
ianaradeva
Младши потребител

Re: ВЪЗБРАНА НА ИПОТЕКИРАН ИМОТ

Мнениеот p_dyan » 08 Авг 2009, 18:49

Решението е в преговори със страните и най-вече с съдебния изпълнител. Може да се вдигне възбраната и да се наложи запор на вземането ви от купувачите на имота, така направо ще се плати на съдебния изпълнител, а каквото остане горница ще ви се предостави на вас. Но не изпускайте купувача.
Ключа е в преговори със съдебния изпълнител, с купувачите, а те пък с банката кредитор.
Може да поискате и да се замени обезпечаването с друго, което покрива дълга.
p_dyan
Потребител

Мнениеот 777777 » 25 Авг 2009, 16:29

Би трябвало да има час на изповядване на сделката и час на вписване на възбраната, ако са в един и същи ден. Ако имота е прехвърлен часово преди възбраната смятам, че нямате проблем. Това трябва да го видите от Агенцията по вписванията.
777777
Нов потребител

Мнениеот usra_ovcova » 25 Окт 2009, 13:33

Как се развиха нещата с апартаментите на двете сестри и неследения дълг? Моля, напишете за действията на съдебния изпълнител и на Вашия адвокат
usra_ovcova
Потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство