- Дата и час: 24 Ное 2024, 17:28 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ДОЗНАТЕЛСКИ КОНКУРСИ
|
|
Re: ДОЗНАТЕЛСКИ КОНКУРСИ
Здравейте,
къде мога да получа информация за следващия конкурс за Разследващ полицай в град Ямбол? Къде мога да получа подобна информация?
къде мога да получа информация за следващия конкурс за Разследващ полицай в град Ямбол? Къде мога да получа подобна информация?
- face2face
- Нов потребител
В Областната дирекция от Човешки ресурси или на страницата на МВР, като избереш препратката към човешки ресурси.
- T.A.R.A.
- Потребител
Благодаря много
- face2face
- Нов потребител
КОЛЕГИ, НА ЗАКЛЮЧИТЕЛНОТО ИНТЕРВЮ, КАКВИ ВЪПРОСИ СЕ ЗАДАВАТ СЕГА. ИМА ЛИ ЮРИДИЧЕСКИ, СЛЕД КАТО ВЕЧЕ МОЖЕ ДА КАНДИДАТСТВАШ И БЕЗ ДА СИ ЮРИСТ?
- iviani
- Младши потребител
въпросите са предимно свързани в областта на наказателното право и по специално процесуалните действия,които следва да извършва разследващият полицай.
- znama
- Нов потребител
рано или късно ще има конкурси ама ако някой почне да я работи ще разбере че почти няма нищо юридичеко в работата на дознателя или разследващия , особено ако си в криминална.по важно е да си добър психолог и работата е основно на 80% полицейска, на 20% юридичека.Така че и каквито и въпроси да има на конкурса, просто се напънете колкото да го вземете.Не е кой знай какво по труден е теста за инелигнтност и психологическия изпит.Всички сме дъвкали НК и НПК по 100 пъти за да стигнем на тоя конкурс така че споко взема се .Според мен наблегнете на експертизите и правата на обв. и свидетел, разпити , очни ставки , общо взето всички действия в досъдебното производство - то и това ще ви тябва наистина в работата. Другото е за господата прокурори
- shark11
- Нов потребител
по никому неизвестни причини, любимия въпрос на комисията е ..
разликата между бързо и незабавно производство ..
при това бъдете сигурни, че само един от комисията ще е запознат с новия ( че и по предния) НПК,
а след като започнете (желая Ви го от все сърце) ще се убедите, че от разследващия НИЩО не зависи, и че цялото процесуално законодателство е изпито с омраза и недоверие към него ...но това с времето ..
разликата между бързо и незабавно производство ..
при това бъдете сигурни, че само един от комисията ще е запознат с новия ( че и по предния) НПК,
а след като започнете (желая Ви го от все сърце) ще се убедите, че от разследващия НИЩО не зависи, и че цялото процесуално законодателство е изпито с омраза и недоверие към него ...но това с времето ..
- marek972
- Потребител
и тук ли се оплаквате...да си дознател трябва да ти идва отвътре и да го искаш,а не само да си направиш стажа и да избягаш!
- realno_pogledni
- Нов потребител
Стаж ли- че на новоназначените неюристи какъв стаж ще търсят и ще се признава.
- sarbijanac
- Активен потребител
ами ако новоназначените са с юридическо образование ще им тече юридически стаж!!!
- realno_pogledni
- Нов потребител
Прав/а е realno_pogledni за стажа.
marek972 явно наистина е любим този въпрос и на мен ми го зададоха.
marek972 явно наистина е любим този въпрос и на мен ми го зададоха.
- inatova
- Нов потребител
Здравейте,
случайно някой да знае каква е процедурата за кандидатстване в МВР, ако кандидата не е с юридическо образование и желае да кандидатства за сектор криминалистика
случайно някой да знае каква е процедурата за кандидатстване в МВР, ако кандидата не е с юридическо образование и желае да кандидатства за сектор криминалистика
- anabel_971
- Нов потребител
anabel_971 написа:Здравейте,
Не знам какво точно искаш да правиш, но има институт по Криминалистика и криминология към МВР/НИКК/ - работещите там се занимават най-общо с наука и практика в съответните области, намира се в района на Академията на МВР, повече за института тук [url http://www.nikk.mvr.bg/default.htm[/url].
В Столичната дирекция на полицията /СДП/ и областните дирекции на МВР и РПУ има служители, които се занимават с изготвяне на отпечатъци, фотографиране, филмиране на местопроизшествия, изготвяне на балистични и дактилоскопни експертизи и др. подобни, Наказателно процесуалният кодекс ги нарича специалисти технически помощници, а в самата система на МВР - НТЛ /от Научно техническите лаборатории /, а при СДП е отдел Експертно-криминалистическа дейност.
А относно кандидатстването, то става чрез конкурс - обявяват се на страницата на човешки ресурси http://www.dhr.mvr.bg/default.htm
обикновено са в раздела "•на длъжности, за които не се изисква първоначално професионално обучение" или "Други конкурси".
Ето примерно една стара заповед за работа в НИКК http://www.dhr.mvr.bg/NR/rdonlyres/47921B11-E516-45F4-837E-0551F0B7BFE2/0/NIKK_4351.doc.
А ако искаш да работиш в криминална полиция - кандидатства се в Академията на МВР за офицери и в сержантските училища - за сержанти.
Прегледай страницата на МВР.
- blaje_bg
- Младши потребител
blaje_bg бладодаря ти изключително много за подробната и изчерпателна информация. Да, насочила съм се към отдела за криминалисти в ОДП. Мисля да кандидатствам в АМВР, но все още не съм намерила материали.
Ако някой може да ми помогне да пише, ще съм му задължена.
Ако някой може да ми помогне да пише, ще съм му задължена.
- anabel_971
- Нов потребител
А, нещо да се чува за Заповедта за назначение във връзка с конкурсите които приключиха???
- inatova
- Нов потребител
inatova, ако си била на такъв конкурс може ли да споделиш малко опит с мен
- anabel_971
- Нов потребител
anabel_971 всичко във връзка с конкурса за разследващи полицаи /дознатели/ е споделено в тази тема.
Не виждам какво ново мога да добавя.
Не виждам какво ново мога да добавя.
- inatova
- Нов потребител
За да работиш в Криминална полиция изобщо не е задължително да кандидатстваш в Академията на МВР. Може да си с всякакво висше - агроном, спортист, състезател по конен спорт, и други подобни / с цялото ми уважение към тези професии /. Следва курс от 6-месеца, не съм сигурна вече колко време е и ... о, чудо, аз съм полицай.
Успех!
Успех!
- vanyasc
- Младши потребител
vanyasc написа:За да работиш в Криминална полиция изобщо не е задължително да кандидатстваш в Академията на МВР. Може да си с всякакво висше - агроном, спортист, състезател по конен спорт, и други подобни / с цялото ми уважение към тези професии /. Следва курс от 6-месеца, не съм сигурна вече колко време е и ... о, чудо, аз съм полицай.
Успех!
и най важното ..можеш да вървиш нагоре ..началник група, началник на не знам какво си и така нататъка ...докато един дознател няма абсолютно никакъв шанс да се намести по стълбичката
- marek972
- Потребител
Е, аз все пак дознател не мога да стана - не съм юрист. Но за криминална мисля че ставам. Ще видим...
- anabel_971
- Нов потребител
|
|