начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

ГРАЖДАНСКИ ИСК ПО ЗЗП

ГРАЖДАНСКИ ИСК ПО ЗЗП

Мнениеот lilitok » 14 Сеп 2009, 16:35

Здравейте, бих желала да ви помоля за компетентен съвет какво да предприема. Случаят ми е следния: Октомври месец 2008г си закупихме верижен трион. Юли т.г. верижният трион отказа да работи и го занесохме в гаранционния сервиз. От сервиза приеха рекламацията, но след около 1 седмица ни казаха, че ние сме виновни за неизправността и нямало да ни отстранят повредата според гаранционните условия и трябвало да си заплатим ремонта. Обърнах се към комисията за защита на потребителите, но нищо не постигнахме, от там след това ме препратиха към Помирителна комисия, но след разговор с представител на тази комисия установих, че единствения вариан е да се обърна към съда.
До колкото разбирам от ГПК мога да подам сама искова молба, без да ми е необходим адвокат.
Въпросът ми е следния към кой съд трябва да се обърна: аз съм от Пловдив, фирмата от която е закупен верижния трион също е от Пловдив. Според мен исковата молба трябва да предявена към Пловдивски Районен Съд?
При подаването на исковата молба мисля да се позова на чл. 111 от ЗЗП /тъй като в гаранционната карта е записано, че търговецът не носел отговорност по определени проблеми/, чл.113 от ЗЗП, чл. 116 от ЗЗП /така както го разбирам, търговеца е длъжен да отстрани рекламацията, а след това ако смята, че е ощетен да потърси правата си в съда/, чл 120- текста напълно липсва.
М/у другото с верижния трион е работил само баща ми, неговата професия е такава, че той всеки ден работи с машини от този вид /двутактови двигатели/ и не е логично да сам да навреди на уреда си. Когато закупихме стоката не ни беше издадена касова бележка, пуснала съм жалба и до НАП.
Ако може да попитам по кой чл. от ГПК трябва да пусна исковата молба?
lilitok
Младши потребител

Re: ГРАЖДАНСКИ ИСК ПО ЗЗП

Мнениеот Melly » 14 Сеп 2009, 18:12

А искова молба искате ли да Ви изготвим?
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот lilitok » 14 Сеп 2009, 19:28

За това ще помисля. Инъче насоките правилни ли са ми?
lilitok
Младши потребител

Мнениеот sonny » 15 Сеп 2009, 01:43

1.Ама кого питате, ЛилиК ? Нас , излишните ви адвокати, ли?
2.За исковата молба - извини ме , Мели - НЕКА АЗ , НЕКА АЗ !
3.За "насоките "- ЛилиК, такива диаманти да хвърляш на излишните адвокати , как можа ! Ми нали ще се сетят за функцията "копи" !Боже-е-е-е-е-е-е-е-е-е-е !
sonny
Младши потребител

Мнениеот sonny » 15 Сеп 2009, 01:49

Малка поправка -ЛилитоК , исках да кажа така или иначе, пак поправка :"инъче".
sonny
Младши потребител

Мнениеот Melly » 15 Сеп 2009, 02:18

sonny написа:1.Ама кого питате, ЛилиК ? Нас , излишните ви адвокати, ли?
2.За исковата молба - извини ме , Мели - НЕКА АЗ , НЕКА АЗ !
3.За "насоките "- ЛилиК, такива диаманти да хвърляш на излишните адвокати , как можа ! Ми нали ще се сетят за функцията "копи" !Боже-е-е-е-е-е-е-е-е-е-е !

Колега,sonny, чакай малко. Къде си се забързала? :D
Ще обявим кОнкурс за по-по-най "виртуална" Искова молба.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот Ntriple » 15 Сеп 2009, 10:38

lilitok написа: Ако може да попитам по кой чл. от ГПК трябва да пусна исковата молба?

И за да не кажете, че сме лоши, ето ви отговор на така поставения въпрос: "Пускате" исковата молба по чл. 124. (1) от ГПК.

Това далеч не е всичко, но пък вие само за това питате, което презюмира знание за останалото :-)
Ntriple
Младши потребител

Мнениеот lilitok » 15 Сеп 2009, 18:44

"Чл. 124. (1) Възражение за неподсъдност на делото по рода си може да се прави до приключване на производството във втората инстанция и може да се повдига и служебно от съда." :roll: това сигурно е по стария ГПК, схванах. много благодаря
м/у другото не сте лоши- заядливи сте, но така трябва :D
lilitok
Младши потребител

Мнениеот sonny » 16 Сеп 2009, 00:41

Знаех си аз ,че не съм лоша , само заядлива ,но така и трябва , видяхте ли,знаех си аз - тоя комплимент `ноо ми хареса , ама какво ли разбират разните му там адвокати излишни ; е, да дават отговори -мо-о-о-же, благоволяваме да прочетем :shock:
sonny
Младши потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство