начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

запор

запор

Мнениеот ilen1971 » 25 Сеп 2009, 12:33

Имам необслужен кредит един месец за 2.500лв. и на следващия бях осъдена и дадена на съдия изпълнител чрез когото сумата е станала 4.600лв "не бях уведомена по никакъв начин за дело".Имам двама поръчители на които им удържат от заплатата известна сума.Аз исках да направя споразумение с банката,адвоката на банката и съдия-изпълнителя,но никой не ми обръща внимание.Знам, че имам право на споразумение и да платя 30% от сумата.Сметката ми била закрита.Сега ми изпратиха призовка за запор на имущество.Какво да правя сега.Не искат споразумение и нямам сметка,само да чакам опис на имущество.
ilen1971
Младши потребител

Re: запор

Мнениеот laridii » 25 Сеп 2009, 21:24

Ех, ilen1971, Вие съвсем ни взехте за зелени марули с тая история. Първо, не сте си внесли не една, а най-вероятно 2-3 вноски, в договора, който сте подписали навремето с банката обикновено е описано, макар и не в пълни детйли какво следва, ако спрете да плащате. Второ, недейте да излизате с номера, че не сте уведомена, в началото са Ви звънели от банката, за да платите, пък и Вие сама трябва да си знаете, че теглиш кредит - плащаш. Банките не са благотворителни дружества. Вие не сте платили е дошъл реда на "тежката артилерия". Гледайте да сте по-уведомена следващия път, защото ако действително удържат пари на Вашите поръчители те от своя страна могат спокойно да си ги потърсят от Вас. Трето, сумата е станала 4600 лв., защото има лихви и направени разноски по процедурите, които автоматично са за Ваша сметка като нередовен платец. Четвърто, защо ли нещо не ми се връзва и това със споразумението, вие искате да платите, пък те не искат да Ви вземат парите :lol: :lol: :lol:
Не чакайте, ами търсете бързо платена консултация с колега, свържете се с поръчителите и беж при съдия - изпълнителя.
laridii
Потребител

Мнениеот ilen1971 » 26 Сеп 2009, 14:34

Аз не сам малоумна и имам квитанция за платения месец преди да бъда осъдена.А за споразумението неискат споразумение. За 2 дни как се вади изпълнителен лист, насрочва се дело и съм осъдена.Хайде да разбера.
ilen1971
Младши потребител

Мнениеот fansky » 26 Сеп 2009, 17:37

Здравейте, имам доста опит в тази сфера, особено с банкови кредити или кредити, предоставяни от банкови институции. Първо, няма как да не сте уведомена, било по телефон, даже няколко пъти, тъй като това е процедура на банките да напомнят за вземанията си по телефона. Щом казвате, че вече сте осъдена, значи банката се е възползвала от т.нар. заповедно производство, с което се вади Изпълнителен лист не чак толкова бързо, но в рамките на месец и нещо е възможно. Следователно на Вас е трябвало да ви е изпратено от съдбния изпълнител едно разпореждане за издаване на заповед за незабавно изпълнение, което ако не сте доволна може да обжалвате, респективно да си подадете възражение /но във вашия случай няма да Ви помогне/. Затова в България такива дела са десетки хиляди, защото като сте подписала договора за кредит, си четете общите условия. В тях може да пише, че при неплащане на 2,3 или повече вноски, целия Ви кредит става предсрочно изискуем. Ето затова банката Ви е осъдила толкова бързо и Ви идва като гръм от ясно небе. Просто лошата новина, е че сега ще платите всички разноски по делото, както и разноските по изпълнителното дело, което наистина не са малко пари. Успех!
fansky
Младши потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство