Здравейте,
Ще ви разкажа накратко какво ме сполетя като моля за съвет относно действия на публичен съдебен изпълнител. Тръгнах през почивните дни да пътувам до Гърция и на границата установих, че имам забрана да напускам страната..............последва огромното ми недоумение. Не можах да изляза от страната, но се върнах в София и право в Агенцията за държавни вземания, които бяха поискали ограничителната мярка. Хората там ми показаха преписката срещу Дружество дължащо огромна сума на Държавата, което дружество аз за пръв път го виждам, но представете си съм едноличен собственик на капитала на последното и негов управител /ЕООД е дружеството/. Толкова се панирах и изпаднах в недоумение, че отидох в търговския регистър в съда /дружеството не е пререгистрирано се оказа/ и с моята лична карта взех фирменото дело да видя как така е регистрирано с моите данни - навсякъде стоят моите коректно написани данни от личната карта, навсякъде стои подпис, който не е моят /не е правен опит дори да се наподоби/ и са си заверени при някакъв нотариус. Аз пуснах жалба в Прокуратурата на този етап в тази връзка, но Агенцията за държавни вземания това не ги интересува и казват, че аз съм собственика на това дружество докато не се докаже, че то не е регистрирано то мен, а са откраднали личните ми данни.
Питането ми е следното: Може ли публичния изпълнител да насочи принудително изпълнение срещу моето лично имущество /защото съм едноличен собственик на капитала на това еоод по документи/. Знам, че при Еоод отговорността е до размера на дяловата вноска, но в това дружество капитала е отдавна изтеглен в пълен размер. Това значи ли, че до размера на 5000 лева съдия изпълнителя може да ми запорира сметки, да продава имотите ми ..................много съм притеснена. Моля, ако някой има опит с такъв слручай, да сподели. Надявам се и някой юрист да се включи. Благодаря на всички предварително.
- Дата и час: 01 Дек 2024, 07:57 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Кражба на лични данни за регистрация на дружество
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Кражба на лични данни за регистрация на дружество
Ще трябва да обжалвате заповедта на МВР-Гранична полиция за забрана за пътуване.
За съжаление сте номинален собственик на фирмата и ще трябва да се докаже невалидността на дружеството.
Дотогава публичният изпълнител е в правото си да Ви задържа.
Един номер е да поискате временно спиране на забраната за напускане на страната.
За съжаление сте номинален собственик на фирмата и ще трябва да се докаже невалидността на дружеството.
Дотогава публичният изпълнител е в правото си да Ви задържа.
Един номер е да поискате временно спиране на забраната за напускане на страната.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|