начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

плащания преди изпълнителното дело

Re: плащания преди изпълнителното дело

Мнениеот monika79 » 07 Окт 2009, 14:37

hidden написа:
Чл. 433. (1) Изпълнителното производство се прекратява с постановление, когато:
1. длъжникът представи разписка от взискателя, надлежно заверена, или квитанция от пощенската станция, или писмо от банка, от които се вижда, че сумата по изпълнителния лист е платена или внесена за взискателя преди образуване на изпълнителното производство; ако длъжникът представи разписка с незаверен подпис на взискателя, последният при спор е длъжен да декларира писмено, че разписката не е издадена от него, в противен случай тя се приема за истинска;

и каква разписка на взискателя да предоставям след като той ми е издал че сам внесал парите,става въпрос за банката,
накрая аз щте взема да завърша право
Последна промяна monika79 на 07 Окт 2009, 14:47, променена общо 2 пъти
monika79
Младши потребител

Мнениеот lexter » 07 Окт 2009, 14:44

мисля, че почти всички пишещи в този форум ще подкрепят вашето решение да вземете да завършите право! Успех в начинанието и ни навестявайте, за да разказвате как се развиват нещата при вас.
lexter
Потребител

Мнениеот ivan_lawyer3 » 08 Окт 2009, 10:18

Трябва да се заведе иск, за недължимост на сумата - тоест - да се оспори изпълнителният лист.
Преди това ставаше по чл. 250 ГПК, според мен трябва да има шанс и по новия ГПК.
ivan_lawyer3
Потребител

Мнениеот rts » 08 Окт 2009, 18:19

МОНИКА,
1. Тук се пише на КИРИЛИЦА;
2. Намате ли адвокат - нещата не са за любители ?;
3. Щом не сте платили ВСИЧКО до завеждане на изпълнителното дело - дължимите за ЧСИ такси са за сметка на Длъжника;
4. За какви такси става въпрос и какви МОГАТ да бъдат действията на съдебния изпълнител и Вашите ответни действия - ще обсъдите с адвоката си.
rts
Активен потребител

Предишна

Назад към Изпълнително и обезпечително производство