начало

Обявиха конкурси за повишаване в гражданските и наказателните отделения на окръжните съдилища Обявиха конкурси за повишаване в гражданските и наказателните отделения на окръжните съдилища

Трябва ли изпълнителен лист?

Трябва ли изпълнителен лист?

Мнениеот chudomir » 30 Окт 2009, 10:24

Здравейте
Имам следния казус - имам собственост в чужд имот. Собствеността е закупена от собственика на имота и с протоколи му е оставена на отговорно пазене. Съдия изпълнител въвежда нов собственик в имота, като са представени доказателства за моята собственост, които той приема и разпорежда новия собственик да ми ги върне.
Новия собственик обжалва това решение на СИ, като се позовава че сделките с които съм придобил тези активи са фиктивни. Тази жалба се отхвърля от 2 инстанции без право на обжалване. Според адвокатите на новия собственик и донякъде според СИ, трябва да си извадя Изпълнителен лист.
Според СИ, може и да ми откажат, а според мен въобще не е необходимо.
СИ. Не съм страна по жалбата. Жалбата е срещу решение на СИ, която съда отхвърля.
На практика не е проблем да пробвам, но и 2-та процента от стойността на активите ми са доста пари...
Предварително благодаря!
chudomir
Нов потребител

Re: Трябва ли изпълнителен лист?

Мнениеот kalahan2008 » 30 Окт 2009, 20:34

Ако не Ви връщат доброволно вещите, ще трябва да осъдите собственика на имота и да се снабдите с ИЛ. ИЛ е нужен само ако се наложи принудително да си ги вземате.
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство