Здравейте,
връчиха ми "Заповед № ... за изпълнение на парично задължение" по Чл. 410/ГПК -като ответната страна е Топлофикация София.
Във връзка с това имам няколко въпроса :
1 - казаха ми, че в двуседмичен срок може да обжалвам - как е най-добре да подам възражението си - със или без написани основания (по закон виждам, че може и без основания да обжалвам) - как е най-добре да постъпя ?
2 - Към документите, които ми дадоха има освен заповедта още - "важна информация за длъжника" където се споменава, че мога да обжалвам, обаче най-долу районния съдия не се е подписал ? Има ли някакво значение това?
3- пак там пише, че "тази информация не е проверявана от съда" - мога ли (и как) да поискам от съда да покани Топлофикация да си докаже вземането ?
4- пише още, че заповедта подлежи на обжалване само в частта за разноските - защо? Т.е. не мога да оспоря самата сума (главницата) така ли ??
5- писали са си и някакви 100 лв за юристконсултско възнаграждение. Мога ли да обжалвам тази сума и как ?
Ще съм ви много благодарен за всякакви съвети и помощ.
- Дата и час: 01 Дек 2024, 07:56 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ТОПЛО..АД - заповед за изпълнение на парично задължение
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: ТОПЛО..АД - заповед за изпълнение на парично задължение
Ами имате 14 дни от момента да връчването на заповедта да възразите. Така ще принудите Топло...АД да ви покани в съда и да доказва каквото има да докаже..особено важно е, възражението Ви да постъпи в съответния съд в срока от 14 след датата на получаването от Вас на заповедта. Възражението, ако смятате да не дължите нищо, можете сам да попълните, на сайта на министерство на правосъдието има образец
http://www.justice.government.bg/new/Pa ... fault.aspx
но за следващите процесуални действия без правоспособен юрист няма да минете, ако искате да се защитят Вашите правнозначими интереси...
http://www.justice.government.bg/new/Pa ... fault.aspx
но за следващите процесуални действия без правоспособен юрист няма да минете, ако искате да се защитят Вашите правнозначими интереси...
[b]Може би не знаете, но вечер Боко Тиквата се прибира самотен от работа, сваля уморено костюма си и влиза в топла вана, с томче на Лилиев в ръка. И плаче, плаче… Така му се иска да разбира това, което чете![/b]
-
palimsest - Активен потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|