Здравейте, и аз имам нужда от помощ!
Имам издаден изпълнителен лист за 35 000 евро от 2007 г по даване пари с нот. договор. Длъжника ми, след датата на падежа по нот. договор е продал всичко, което е имал. Но все още продължава да живее в същия /продадения си/ апартамент. На негово име няма нищо. Не се осигурява. Не плаща данъци, не работи. Не е женен, няма деца.
Консултирах се с 3ма адвокати и те ми казват, че нищо не мога да му направя. ЧСИ му пуска призовки за имуществото и 2 стари коли, но той се крие.
Моля ви, посъветвайте ме какво да правя- това бяха всички спестявания на мен и семейството ми, а вече 3 години този господин ми се подиграва, кара лъскави джипове на лизинг и му казва да го оставя на мира.
Въпросите са ми:
1. Наистина ли не мога нищо да му направя легално- налице си е чиста измама?
2. Ако се продадат домашните му вещи за няколко хиляди лв, това ли ще е погасяването на изпълнителния лист от 70 000 лв без лихвите?
Благодаря предварително и чакам с нетърпение някаква насока!
- Дата и час: 01 Дек 2024, 07:34 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Имам издаден изпълнителен лист за 35 000 евро от 2007 г
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Търся съвет и помощ !!!
Въпросът ви е за отделна тема.
Имате начин да си върнете парите, но ви е нужен адвокат, който се занимава с облигационно право. Освен това, редът е съдебен, т. е. ще водите дело, по което ще трябва да имате готовност да покриете първоначалните разноски.
Имате начин да си върнете парите, но ви е нужен адвокат, който се занимава с облигационно право. Освен това, редът е съдебен, т. е. ще водите дело, по което ще трябва да имате готовност да покриете първоначалните разноски.
- razli4na
- Активен потребител
kokiche написа:1. Наистина ли не мога нищо да му направя легално- налице си е чиста измама
Не, не е вярно! има начин да решите проблема във Ваша полза! просто се обърнете към колега, който си разбира от работата!
Успех!
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
-
778899 - Активен потребител
kokiche написа:Здравейте, и аз имам нужда от помощ!
Имам издаден изпълнителен лист за 35 000 евро от 2007 г по даване пари с нот. договор. Длъжника ми, след датата на падежа по нот. договор е продал всичко, което е имал. Но все още продължава да живее в същия /продадения си/ апартамент. На негово име няма нищо. Не се осигурява. Не плаща данъци, не работи. Не е женен, няма деца.
Консултирах се с 3ма адвокати и те ми казват, че нищо не мога да му направя. ЧСИ му пуска призовки за имуществото и 2 стари коли, но той се крие.
Моля ви, посъветвайте ме какво да правя- това бяха всички спестявания на мен и семейството ми, а вече 3 години този господин ми се подиграва, кара лъскави джипове на лизинг и му казва да го оставя на мира.
Въпросите са ми:
1. Наистина ли не мога нищо да му направя легално- налице си е чиста измама?
2. Ако се продадат домашните му вещи за няколко хиляди лв, това ли ще е погасяването на изпълнителния лист от 70 000 лв без лихвите?
Благодаря предварително и чакам с нетърпение някаква насока!
Ти като даваше толкова пари консултира ли се????
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
-
DEKAH - Активен потребител
До kokiche
Здравейте, за да отговоря на съобщението Ви, е необходимо да активирате опцията "получаване на ЛС /лични съобщения/" в потребителския Ви панел.
Към момента не е активирана.
п.п. пиша тук, понеже не намирам темата.
Към момента не е активирана.
п.п. пиша тук, понеже не намирам темата.
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
-
778899 - Активен потребител
Re: Имам издаден изпълнителен лист за 35 000 евро от 2007 г
Не мога да ви отговоря, тъй като не сте си активирали личните съобщения.
За кой район става дума? Вие от къде сте?
За кой район става дума? Вие от къде сте?
- razli4na
- Активен потребител
Как да ги активирам?
От София
От София
- kokiche
- Нов потребител
Вижте горе вляво "Потребителски панел". Влезте там и ще се ориентирате.
- razli4na
- Активен потребител
1. Вижте дали не може да се оспори прехвърлянето на имотите по Чл.135 от ЗЗД
2.Сменете ЧСИ с някой по-добър
3.Поискайте да се наложи мярката по Чл.76 от Закона за българските документи за самоличност
4.Ангажирайте детектив да се види все пак откъде са доходите на този екземпляр. Не може да живее на фотосинтеза, а да кара "джипове на лизинг", както казвате.
2.Сменете ЧСИ с някой по-добър
3.Поискайте да се наложи мярката по Чл.76 от Закона за българските документи за самоличност
4.Ангажирайте детектив да се види все пак откъде са доходите на този екземпляр. Не може да живее на фотосинтеза, а да кара "джипове на лизинг", както казвате.
- p_dyan
- Потребител
10 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|