начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Има ли вероятност да изгубим жилището?

Има ли вероятност да изгубим жилището?

Мнениеот vira06 » 04 Ное 2009, 16:35

Здравейте, моля за съвет относно казус с "Топлофикация".Получихме заповед за изпълнение чрез СРС.Юристите на "Топлофикация" ни казаха, че трябва да платим 30% от дължимата сума, за да не бъде заведено изпълнително дело.Но в момента имаме само 20% от сумата.Майка ми е собственик на апартамента и длъжник.Пенсията й е 140 лв.Може ли да бъде запорирана и колко от нея? Каква е опасноостта жилището да бъде обявено за публична продан и да останем на улицата, въпреки че е единствено? Няма движими или други недвижими имоти, с които да се обезпечи задължението. Моля Ви, дайте ми съвет как е най-разумно да се постъпи!
vira06
Нов потребител

Re: Има ли вероятност да изгубим жилището?

Мнениеот namakak » 04 Ное 2009, 17:00

Спокойно,няма да изгубите жилището,първо оценител ще направи оценка на всичките мебели,покъщнина и вашите проценти.
Хубаво е в последствие да вземете вашата майка при вас и да отдадете жилището под наем,а с печалбата да погасите остатъка.
Не се доверявайте на юристите на Топлофикация,защото може да имат изгода като ви объркат със съветите си относно некомпетенцията си,визирам изпълнително производство с професионалисти в тази област.
Посъветвайте се с адвокат,за консултация едва ли ще ви вземе над 50лв.Но ще сте наясно как да защитите интереса си подходящо,защото едва ли след тази призовка вече ще може да се спре производството,ако не се погаси целият иск на сумата.
Възможно е да има 30% плащане,но се консултирайте с адвокат,майка ви може да си набави и като социално слаба тази услуга.Но защо не се е възползвала от енергийните помощи,които поемаха поне едната стая за отопление или нещо подобно?
Аватар
namakak
Потребител

Мнениеот namakak » 04 Ное 2009, 18:17

Да,самодеец съм,защото не съм допускал такова нещо да ми се случи,защото тази жена е можела да ползва енергийни помощи и чрез мойте глупости ви придизвиках като адвокат, да й отговорите безплатно.Стига да искат и децата й могат да си дадът жилищата временно под наем ,за да спасят имота на майка си.
Те са с невъзможна сума за погасяване,тръгнал мен да тъпче,като че са се молили майка им да умре от студ,а са търсат помощ за спасяването на имотеца изплащан сигурно 25 години.
Тея хора са само за ожулване с някой потребителски кредит и огромна лихва и адвокат на дявола :mrgreen:
Аватар
namakak
Потребител

Мнениеот namakak » 05 Ное 2009, 23:54

И дай боже да не ми станат ясни никога,защото винаги има начин да не достигаш нуждата от тази материя.
Благодаря,нищо лично :wink:
Аватар
namakak
Потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство