начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Помощ относно изпълнителен лист.

Помощ относно изпълнителен лист.

Мнениеот ebui_88 » 17 Ное 2009, 14:49

Приятел онзи ден си извадил изпълнителен лист срещу човек който му е дължал определена сума пари и е прочел нещо което го е обезпокоило а то е следното :

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ДЛЪЖНИКА

Предоставя Ви се възможност в двуседмичен срок:
1. Да платите сумата, посочена в настоящата заповед, или да подадете в съда писмено възражение по образец, приложен към заповедта.
2. Ако възражението бъде подадено в двуседмичния срок, кредиторът може да предяви с иск вземането си срещу Вас. Ако иск не бъде предявен, заповедта няма да влезе в сила и ще бъде обезсилена.
3. Заповедта подлежи на незабавно изпълнение и въз основа на нея е издаден изпълнителен лист срещу Вас.
4. Подаването на писмено възражение до съда не спира изпълнението на заповедта. Изпълнението се спира, само ако заповедта е издадена въз основа на запис на заповед, менителница или приравнена на тях друга ценна книга на заповед, както и облигация или купони по нея.

Притесненията са му от 4-та точка интерисуваше се ( защото е имал запис на заповед ) от нея защото пише "Изпълнението се спира, само ако заповедта е издадена въз основа на запис на заповед..." .
Това ще рече ли че ако длъжника подаде възражение пари от него не могат да се вземат?

Поздрави.
ebui_88
Младши потребител

Re: Помощ относно изпълнителен лист.

Мнениеот ianeva » 17 Ное 2009, 15:04

ebui_88 написа:
Това ще рече ли че ако длъжника подаде възражение пари от него не могат да се вземат?

Поздрави.

Ще рече, че ако бъде подадено възражение и същото бъде уважено, изпълнението ще бъде спряно, а на Вашия приятел ще бъде указан 1-но месечен срок, в който да предяви иск относно вземането си.
От чалга до чалга разликата е огромна и, Слава Богу, аз нямам идея каква е
Аватар
ianeva
Потребител

Мнениеот ebui_88 » 17 Ное 2009, 15:09

Откъде мога да прочета повече за този иск че нещо не намирам информация .

Благодаря и поздрави .
ebui_88
Младши потребител

Мнениеот ianeva » 17 Ное 2009, 15:31

ГПК /Гражданско-процесуален кодекс/ - текста го има и тук, в Лекса. За производството, в което сте в момента, глава 37-ма, от чл. 410 като започнете и ... Иначе за това какво представлява един иск в гражданския процес, целия кодекс, плюс 5-6 години учене :)
Съвсем сериозно, консултирайте се с адвокат, текат срокове /това, ако бъде подадено възражение/.
Успех!
От чалга до чалга разликата е огромна и, Слава Богу, аз нямам идея каква е
Аватар
ianeva
Потребител

Мнениеот DEKAH » 17 Ное 2009, 15:39

Прочети пич.... дано да се справиш :mrgreen:

ianeva, ама и ти си една. Защо направо не му посочиш правните основания в ГПК и да сяда да пише човека?

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот sunrise » 17 Ное 2009, 15:59

Колеги, като гледам каква самодейност се развива тук, се чудя дали същата цари и в медицинските форуми. Например:Ей туканка така нещо ме боде, мога ли да си го оперирам с кухненския нож и кой точно да ползвам. После с макара "Мечка" ли да се зашия или с машинна на фестон бод. :D
sunrise
Активен потребител

Мнениеот ebui_88 » 17 Ное 2009, 17:53

sunrise написа:Колеги, като гледам каква самодейност се развива тук, се чудя дали същата цари и в медицинските форуми. Например:Ей туканка така нещо ме боде, мога ли да си го оперирам с кухненския нож и кой точно да ползвам. После с макара "Мечка" ли да се зашия или с машинна на фестон бод. :D

Случвало ли ти се е да искаш да получиш информация за обща култура която в бъдеще да ти е полезна ? :mrgreen: :mrgreen:
Нали форума е за помощ от по запознатите към тези които не знаят . Разбирам, че трябва да се отиде при адвокат което обаче не значи, че не трябва да съм запознат с процедурите , ако ти се наложи да отидеш на планина с колата и нямаш обхват на мобилния и на кой да се обадиш повярвай общата ти култура ще те спаси от бедата особено зимата.

Благодаря за информацията на тези които дадоха такава, на другите само поздрави :mrgreen:
ebui_88
Младши потребител

Мнениеот portokal » 17 Ное 2009, 17:55

sunrise написа:Колеги, като гледам каква самодейност се развива тук, се чудя дали същата цари и в медицинските форуми. Например:Ей туканка така нещо ме боде, мога ли да си го оперирам с кухненския нож и кой точно да ползвам. После с макара "Мечка" ли да се зашия или с машинна на фестон бод. :D

Споко, сигурна съм, че цари. :)
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот sunrise » 17 Ное 2009, 17:58

Повярвайте, щом се е стигнало до изпълнение, общата Ви култура може само да Ви изиграе лоша шега. Затова и Ви го описах по този начин. Пък и някак не ми се вписва в общата култура основанията за спиране на изпълнението, много специална ми звучи.
Наистина, това е нещо за специалист , не защото искаме да Ви вземем парите, а защото може да Ви излезе скъпо и безвъзратно.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот p_dyan » 18 Ное 2009, 01:48

Това което цитирате обаче е от заповедта за незабавно изпълнение.
Ако има изп.лист, то тичайте при ЧСИ, той ще проучи имуществотто , ще наложи запори и възбрани и ще изпрати тази Заповед за незабавно изпълнение на длъжника. От този момент ще тече 14 дневен срок. Така че поне ще можете да се обезпечите, ако има възражение, а аз мисля че няма да има възражение.
p_dyan
Потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство