начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

МОЛЯ ЗА СЪВЕТ, БЛАГОДАРЯ ВИ!

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

МОЛЯ ЗА СЪВЕТ, БЛАГОДАРЯ ВИ!

Мнениеот taniaskachkova » 20 Яну 2010, 02:48

Може ли имот който е ипотикиран като обезпечение към банка срещЪ кредит да бъде бъде прехвърлен на нов собственик със задълженията. Банката е Райфайзен , теглен е кредит от човек на възраст над 55 години,той иска да прехвъли имота си на сина си, който е 27. И в последствие да се овеличи срока на връщане от 5 години на пожече с цел да се облекчат месечните вноски .Кредита е 50 000лв, за 5 години, и вноските за последните 6 месеца не са плащани. Съдия изпълнител вече описа имота. И банката казва че това е невъзможно. Може ли да помогнете със съвет по ниякакъв начин със съвет.
Благодаря на всички!
taniaskachkova
Нов потребител

Re: МОЛЯ ЗА СЪВЕТ, БЛАГОДАРЯ ВИ!

Мнениеот taniaskachkova » 21 Яну 2010, 11:45

Zdraveite, nikoi li nemoje da dade niakakyv syvet?
taniaskachkova
Нов потребител

Мнениеот usra_ovcova » 21 Яну 2010, 12:23

Скачкова,може да се прехвърли апартамента на когото си поискате.
За разсрочване на дълга трябва съгласие на банката,за предоговаряне също трябва съгласие на банката.
Дългът вече се е увеличил поне с 30% и увеличението ще продължава.
До сега са ви давани поне от 5 човека съвети,включително и от юристи.
usra_ovcova
Потребител

Мнениеот ianeva » 21 Яну 2010, 12:32

taniaskachkova написа:Може ли имот който е ипотикиран като обезпечение към банка срещЪ кредит да бъде бъде прехвърлен на нов собственик със задълженията. Банката е Райфайзен , теглен е кредит от човек на възраст над 55 години,той иска да прехвъли имота си на сина си, който е 27. И в последствие да се овеличи срока на връщане от 5 години на пожече с цел да се облекчат месечните вноски .Кредита е 50 000лв, за 5 години, и вноските за последните 6 месеца не са плащани. Съдия изпълнител вече описа имота. И банката казва че това е невъзможно. Може ли да помогнете със съвет по ниякакъв начин със съвет.
Благодаря на всички!

Много късно търсите помощ, но ето малко насока:
Имотът може да бъде прехвърлен, тъй като ипотеката следва вещта, не собственика на имота. Съгласието на банката тук е без значение.
Съвсем по различен начин стои договарянето с банката относно клаузите, промяната в страната и прочие при сключения договор за ипотечен кредит. Там тя е в пълното право да откаже да предоговори кредита, грубо казано.
Вече е образувано и изпълнително дело, по Вашите твърдения. Единственият печеливш ход, който виждам е да се платят частично задълженията, като се спечели известно време. Междувременно да се потърси евентуално рефинансиране от друга банка, относно цялостното погасяване на кредита, както и договаряне с нови условия, не знам защо това не е било сторено до сега.
Търсете колега-адвокат, ситуацията не е розова.
Успех!
От чалга до чалга разликата е огромна и, Слава Богу, аз нямам идея каква е
Аватар
ianeva
Потребител

Мнениеот taniaskachkova » 21 Яну 2010, 14:38

do - Usra_ovkova

Г-н, Г-жо , благодаря за информациата, Вие от Райфаизен ли сте? Нестава въпрос за такъв тип имот. Не сме получавали, никаква информациа от никакжи адвокати по-този въпрос.

Но ви благодаря за информациата.
taniaskachkova
Нов потребител

Мнениеот taniaskachkova » 21 Яну 2010, 14:58

До Г-жа И Анева,

Много Ви Благодаря,

Поне малко светлина в тунела се видя,бях се отчаяла. Ще последвам съжета Ви, сигурна съм че сте имали подобни ситуаци, според Вас коя банка би се съгласила да рефинансира този ипотека.

Страшно много съм Ви Благодарна за помоща.

Поздрави & Приятен ден!
taniaskachkova
Нов потребител

Мнениеот ianeva » 21 Яну 2010, 15:49

taniaskachkova написа:До Г-жа И Анева,

Много Ви Благодаря,

Поне малко светлина в тунела се видя,бях се отчаяла. Ще последвам съжета Ви, сигурна съм че сте имали подобни ситуаци, според Вас коя банка би се съгласила да рефинансира този ипотека.

Страшно много съм Ви Благодарна за помоща.

Поздрави & Приятен ден!

Госпожо, не съм помогнала по никакъв начин, само дадох насока. Нямам никакво понятие коя банка би се съгласила и дали изобщо - ще се наложи да влезете поне в няколко и да разкажете ситуацията, снабдена със съответните документи.
Много е вероятно да сте в затруднено финансово положение, но пак ще го повторя - търсете си на място колега, който да помогне /както по отношение на изпълнителното производство, защото не знам там на какъв етап са нещата и дали все още сте в срока за доброволно изпълнение, така и относно рефинансирането/.
Успех и дано нещата се развият благополучно, във форума и без преглед на документи повече насоки не могат да се дадат, според мен.
п.п. Госпожа съм, но Янева :)
От чалга до чалга разликата е огромна и, Слава Богу, аз нямам идея каква е
Аватар
ianeva
Потребител

Мнениеот taniaskachkova » 21 Яну 2010, 16:33

Г-жо Янева,

Благодря Ви!

Все още сме в срока на доброволно изпълнени( до понеделник) за сега, се мъчим да намерим сумата ( неизплатените вноски до сега- 6 месеца) кято дължим към банката. Когато това го направим, ще пехвърлим имота и ще търсим рефинансиране, или банката ако се съгласи да одължи периода.

Благодаря Ви !

Поздрави и лека вечер!

Таня
taniaskachkova
Нов потребител

Назад към Ипотека