начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Район на действие на съдебен изпълнител

Район на действие на съдебен изпълнител

Мнениеот galinamircheva » 17 Мар 2010, 15:42

Здравейте,
Въпросът ми е следният.Аз съм от Благоевград.Имам сключен договор за лизинг с Райфайзен лизинг клон Благоевград.Имам просрочени 3 вноски и лизинга са завели изпълнително дело в Районен съд Благоевград.След като Районен съд Благоевград им издава изпълнителен лист,те са го предоставили на Софийски частен съдебен изпълнител.Въпросът ми е има ли право Софийски частен съдебен изпълнител да ми налага възбрани и запори,при положение че материалният интерес /т.е. автомобилът е регистриран в Благоевград/,аз съм от Благоевград,а и изпълнителният лист е издаден от РС Благоевград.
Благодаря Ви предварително!
galinamircheva
Нов потребител

Re: Район на действие на съдебен изпълнител

Мнениеот palimsest » 17 Мар 2010, 16:10

Чл. 427. (1) Молбата за изпълнение се подава до съдебния изпълнител, в чийто район се намират:

1. движимите или недвижимите вещи, върху които е насочено изпълнението;

2. постоянният адрес или седалището на третото задължено лице, когато изпълнението е насочено върху вземания на длъжника към него;

3. местоизпълнението на задълженията за действие или бездействие, когато се иска изпълнение на такива задължения;

4. постоянният или настоящият адрес на взискателя или длъжника - по избор на взискателя по вземане за издръжка.

(2) Взискателят(т.е. Райфайзен лизинг) може да поиска от съдебния изпълнител по своя постоянен адрес налагане на запор или възбрана върху вещи и вземания на длъжника, независимо че по правилата на ал. 1 изпълнителните действия подлежат на извършване от друг съдебен изпълнител. След налагане на запора или възбраната съдебният изпълнител препраща изпълнителното дело на надлежния съдебен изпълнител, който да извърши опис и продан на вещите.

(3) Когато изпълнението е насочено към парични вземания на длъжника от трето задължено лице с постоянен адрес или седалище в друг съдебен район, изпълнителното дело не се препраща.
[b]Може би не знаете, но вечер Боко Тиквата се прибира самотен от работа, сваля уморено костюма си и влиза в топла вана, с томче на Лилиев в ръка. И плаче, плаче… Така му се иска да разбира това, което чете![/b]
Аватар
palimsest
Активен потребител

Мнениеот galinamircheva » 17 Мар 2010, 16:22

Благодаря Ви много!
galinamircheva
Нов потребител

Мнениеот galinamircheva » 17 Мар 2010, 16:32

И още нещо ,ако мога да попитам.Къде трябва да обжалвам този запор,тъй като аз не съм уведомена че същият ми е наложен.Разбрах за запора след като ми спряха половината заплата.А според мен запорът ми е наложен неоснователно тъй като автомобилът ,който е обект на лизинга ми беше откраднат и вече една година застрахователите си траят,нито отказват да изплатят обезщетение нито го изплащат,а Райфайзен лизинг искат от мен да продължавам да си плащам вноските по лизинга.Така вече година се въртя в омагьосан кръг.
galinamircheva
Нов потребител

Мнениеот Sahiba » 24 Мар 2010, 11:21

Не смятам, че запора ви е наложен незаконосъобразно...

Просто когато сте сключвали договора за лизинг не сте го прочели...

А неизплащането на застрахователното обезщетение по Каско е съвсем различен въпрос...
Sahiba
Потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство