- Дата и час: 22 Ное 2024, 01:40 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Възможно ли е пътуване в европа само с лична карта?
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Възможно ли е пътуване в европа само с лична карта?
Здрасти, имам лична карта и не ми се ходи да чакам по опашките за 1 задграничен паспорт, та искам да попитам мога ли да замина само със личната си карта?
- dabeda
- Нов потребител
Re: Възможно ли е пътуване в европа само с лична карта?
Здрасти,
може, може. Пътувайте, но само в границите на ЕС.
може, може. Пътувайте, но само в границите на ЕС.
- Гост.
- Старши потребител
Европа не е само Европейския съюз - за страните, които не са част от Шенгенското пространство, е нужен паспорт. Мисля, че за Сърбия (която е извън ЕС) наскоро отпаднаха изискванията за паспорт и вече може само с лична карта.
За страните от ЕС - само с лична карта. Стига да не е с изтекъл срок на валидност.
За страните от ЕС - само с лична карта. Стига да не е с изтекъл срок на валидност.
Това е просто форум. Приемете горенаписаното като лично мнение, което не обвързва никого.
-
hidden - Активен потребител
а да питам, аз ше остана там за 2-3 год най вероятно, тоя паспорт ше ми потрябва ли за нещо?
- dabeda
- Нов потребител
dabeda написа:а да питам, аз ше остана там за 2-3 год най вероятно, тоя паспорт ше ми потрябва ли за нещо?
за 2-3 години вероятността да Ви се наложи да посетите страна извън ЕС (напр. Норвегия, Швейцария или Украйна) е голяма, и тогава ще имате проблем.
ако тези 2-3 години ще учите, може и да не Ви се наложи да пътувате извън ЕС. но ако ще работите там може и да Ви се наложи, а работодателят Ви едва ли ще е щастлив от неудобството.
брях! някой анонимен м(ар)одератор не понася Капитан Очевидност. интересно защо след като той не нарушава Общите условия на Lex.bg.
- goldie
- Потребител
Ако ще оставате 2-3 г. в чужбина, то това може да стане само ако имате работа, съотв. работодателят Ви осигурява. Другият вариант е да учите там.
Най-вероятно ще трябва да Ви се издаде някакъв вид "social insurance card", т.е. документ, че се осигурявате, в зависимост от това в коя държава ще живеете. Този документ ще Ви бъде достатъчен, за да се легитимирате пред местните публични власти, а за пред българските власти личната карта ще Ви бъде достатъчна.
Най-вероятно ще трябва да Ви се издаде някакъв вид "social insurance card", т.е. документ, че се осигурявате, в зависимост от това в коя държава ще живеете. Този документ ще Ви бъде достатъчен, за да се легитимирате пред местните публични власти, а за пред българските власти личната карта ще Ви бъде достатъчна.
Това е просто форум. Приемете горенаписаното като лично мнение, което не обвързва никого.
-
hidden - Активен потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|