начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Човеците и кучетата

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Човеците и кучетата

Мнениеот Петкова » 04 Юли 2002, 10:33

Каква е процедурата за осъждане на община, на чиято територия четриногите сеят зарази, нарушават правото на сън и почивка на гражданите, нападат и хапят?
Петкова

Re: Човеците и кучетата

Мнениеот madabi4 » 04 Юли 2002, 14:11

Никаква.
madabi4
Младши потребител

Мнениеот Бегемот » 06 Юли 2002, 16:06

Като върл привърженик на всичко що е на четири лапи ще ви отговоря веднага - да се изселят гражданите, за да могат беззащитните четириноги да си живеят спокойно. И в крайна сметка какво е виновна общината за това, че има хора, които си взимат куче, след месец разбират, че не е за тях и го изхвърлят на улицата?
Или какво сме виновни ние, че така наречените екологични и природозащитни организации имат сили (и средства) само да се изказват, но не и да вършат нещо. Не вярвам, че е възможно поне две такива организации да се обединят и да направят напълно европейски, като качество, приют за домашни любимци низвергнати от стопаните си.
Също така не вярвам, че е възможно в любомито ни отечество да се приложи едно разумно европейски законодателство по този въпрос.
Затова докато ги има бездомните кучета нека се държим с тях като нормални хора, а не като хистеризирани психопати - моята теория е, че в 90% от случаите (ако не и в повече) когато куче ухапе човек виновен за това е човека!!!
Ваш кот Бегемот
Бегемот

Мнениеот kovachev » 08 Юли 2002, 15:17

Koito e priwyrjenik na 4etirinogite sy6testwa da si gi gleda u tiah ili da gi razhojda s kai6ka i namordnik. Az ne si pla6tam danacite i taksite za da hodiat decata mi nahapani i osakateni ot bezdomni ku4eta.
kovachev
Потребител

Мнениеот chalburova » 08 Юли 2002, 17:58

Евала, Бегемот!!!
chalburova
Нов потребител

Re: kOVACHEV

Мнениеот Begemot » 09 Юли 2002, 09:27

Драги ми Ковачев, похвално е, че в тая държава все някой си плаща данъците! Но ми е доста непонятно как може човек, който има деца, да не подхожда с разбиране към бездомните животинки. Извинете, но Вие и децата ли си разхождате с намордник и каишка. Защото има хора с лабилна психика, които ги е страх и от деца - те (децата) на определена възраст доста хапят!
Ваш кот Бегемот
Begemot

Мнениеот kovachev » 09 Юли 2002, 12:24

Decata mi ne sa ku4eta 4e da gi wodia s namordnik. Begemot tolkowa si wliuben w chetirinogite si priateli che ne prawisch razlika mejdu towa koe moje i koe e loscho. Whcera w centyra na Varna se biaha tupnali 4 krastawi kucheta s po nai malko 50 kyrleja, na towa li mu wikate ciwilizowano? Iztochnik na zaraza. A schto se kasae do danycite tiah za SYJALENIE gi plaschtam wypreki che nischto ne poluchawam nasreschta no towa e druga tema... Ne che ne obicham kuchetata, az samiat kato malak sym imal kucheta, no towa koeto sega stawa po ulicite-mini ot kucheschki izprajnenia mislia na nikogo niama da e priatno. W kraia na kraischtata si ima toaletni za taia cel ia...
kovachev
Потребител

Re: Ковачев - поредно мнение

Мнениеот Begemot » 09 Юли 2002, 13:23

Не съм казал, че крастави кучета на площада е цивилизовано - това повече ми мяза на африканско гето. Става въпрос за това, че ние нямаме цивилизовано мнение за това как да се справим с този проблем. А неговото разрешение не е да се избият кучетата или да се съди общината. А точно така звучат повечето изазвания по този въпрос (Chalburova - мерси за подкрепата), а дори и по-радикално. Не си ли давате сметка, че с парите само от едно дело срещу общината ще могат да се ваксинират, обезпаразитят и кастрират 10-ет кучета. Или пък да се постави началото на един нормален приют - който пък след това ще даде работа на поне пет човека безработни. А дотогава хвърляйте отрова по улиците и стискайте палци да не я докопат собствените ви деца.

Ваш кот Бегемот
Begemot

Мнениеот remo07 » 11 Юли 2002, 00:59

Уважаема Петкова,

решението на проблема е просто като бобена чорба!
Вместо да заселваме японски семейства, във всяка една община, да бъдат заселени по 1-2 виетнамски семейства. Кучетата и котките ще изчезнат в най-кратки срокове!
Някой да си спомня да е виждал безстопанствени кучета в "Красна поляна" около виетнамските общежития?!? ;-))))

Бегемот!
притежаването на домашно животно и грижите за него е сериозен ангажимент, но уви, в нашата многострадална държава, съзнанието ни май е паднало доста под тези висини. Затова лековато се ангажираме с някое животинче, а като нарасне малко или ни стане безинтересно, също толкова лековато го изхвърляме!
Казвам, че съзнанието ни е паднало, защото не винаги е било такова. Познавах един старец, който не сядаше на масата преди да е нахранил кучето си!!! И това не е изолиран случай. Просто живота ни се забарбаляска, а както е известно в сурави години човещината много-много не се котира!
Решението, разбира се са приютите. Проблема -както винаги - липсата на пари и желание.
Да не дава Господ, обаче, моето дете да пострада от такива животни, защото първо пращам едно любовно писмо на великата италианска актриса, след което в срок от една седмица изчиствам общината от всички представители на породите - "кралски гюмар" и "улична превъзходна"!
Може и да звуча просташки и първично - но! - всичко е въпрос на приоритети! ;-))))
remo07

Мнениеот chockolina » 31 Юли 2002, 13:18

Браво на Бегемот!
А на remo07, на Ковачев и на Петкова ще кажа само няколко думи. Имам куче от 6 години. Поне 100-тина пъти невъзпитани деца са се втурвали да го ритат и удрят, а още по-невъзпитаните им родители само си се хилеха. Разбира се, в случая "дечицата" имаха късмет, че моето куче е фийлд шпаньол и е с кротък нрав, но можеше да бъде и доберман...
Определено в доста от случаите децата са тези, които трябва да бъдат с намордник.
Разбира се, никак не е приятно по улиците да е пълно с изпражнения, но, честно казано, "човешките" боклуци са доста повече. Нямам нищо против да почиствам след кучето си, но когато прибера "мръсотиите" най-вероятно ще ми се нолижи да ги мъкна в ръка с километри. Кошчетата са на такива разстояния в "цивилизованата" ни държава. А данъците, дето ги плащаме, и нелепата такса смет (включваща "поддържане на чистотата на местата за обществено ползване?!), отиват по съвсем различни направления... По добре да осъдим общините за събирането на такси за услуги, които реално не предоставят...
P.S. Между другото за кучетата също се плаща от собствениците ежегодно...
chockolina
Младши потребител

Мнениеот kovachev » 01 Авг 2002, 21:42

Prawilno chokolina, mainata im na decata deca lesno se prawiat i gledat to i faida ot tiah niakkwa, kuchetata predi wsi4ko, te i doma paziat, i ni razbirat w trudnostite. Bezdomni domaschni, wse edno duschichki.
kovachev
Потребител

Мнениеот remo07 » 05 Авг 2002, 00:31

Уважаема Чоколина,

респектиран съм от Вашето мнение и за това държа да допълня своето.
Циничният remo07 гледа и се грижи за ДВЕ кучета. За разлика от Вашето, моите са от прозаичната порода "немска овчарка".
Винаги разхождам кучетата си дори без нашийник / такъв използват моите близки, когато ме заместват/.
Проблемите с децата са ми ясни до немай-къде! Край двора минава една от основните артерии за придвижване на децата към близките 2 основни и 1 средно училища. Сещате ли се каква е върволица!
Кучатата ми са с паспорти, всички необходими ваксини и пр.
Това, обаче, не променя ни на йота отношението ми към безстопанствените помияри разнасящи зарази и стрес у хората и най-вече - у децата!
Уважавам мнението на всички и съм готов на дискусии всякакви, но отново повтарям: Случи ли се уличен помияр да наскочи на беззащитен човек - дете,жена,старец и пр., и аз да съм наблизо - за 20 секунди съм го опаковал и пуснал в голямата германска пощенска кутия в посока сметището! Не се изхвърлям. Може да съм жесток и циник, но това е моята философия! Както казах - въпрос на приоритети!
remo07

Мнениеот kovachev » 05 Авг 2002, 09:37

Twa weche e mnenie na seriozen kinolog:)
kovachev
Потребител

Мнениеот dzesika » 07 Авг 2002, 13:17

За безстопанствените кучета трябва да се грижи общината , както и за приютите за тях ... Има обаче един голям проблем - в малките общини , не се гласуват от общинските съвети достатъчно пари за тази дейност и се появява парадоксът : законово задължение да ги приберат в приютите и невъзможността да ги изхранят и след 14 дни да приложат т.нар.евтаназия ... Кръгът се затваря и въпроса остава висящ ...
dzesika
Нов потребител

Назад към Общи дискусии