начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Ипотекиран имот

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Ипотекиран имот

Мнениеот momichence » 29 Ное 2010, 14:37

Здравейте,

Поздрави за този полезен форум и благодарности на всички, които ще отделят време да отговорят на въпросите ми.
Питането ми е следното:
Живехме с мъжа ми на семейни начала - с две малки деца, в недвижим имот с договорна ипотека към банка, който е на негово име. От едно определено време, вноските по тази ипотека се заплащат от мен, тъй като той не е в България и няма финансовата възможност да ги плаща( около година ). Предвид изострените ни отношения към момента, искам да знам имам ли и ако да - на каква част от имота имам право, и как мога да го прехвърля на мое име. Кредита естествено ще продължа да плащам аз, но поне ще знам, че няма един ден с децата ми да останем на улицата.

Благодаря ви предварително!
momichence
Нов потребител

Re: Ипотекиран имот

Мнениеот hidden » 29 Ное 2010, 21:28

momichence написа:как мога да го прехвърля на мое име.

С покупко-продажба, дарение, замяна и всички останали нормални придобивни способи.
А ако питате дали може да се отчете приносът Ви при плащане на кредита, отговорът е отрицателен, това са си Ваши отношения с приятеля Ви, които не касаят собствеността, нито банката.
Това е просто форум. Приемете горенаписаното като лично мнение, което не обвързва никого.
Аватар
hidden
Активен потребител

Мнениеот momichence » 30 Ное 2010, 12:40

Благодаря за отговора. Сега се замислям, че аз неправилно съм формулирала питането си, и затова искам да доуточня - ако се стигне до съдебен спор - имам ли някакви права, или иначе казано - мога ли да имам претенции към това жилище?
momichence
Нов потребител

Мнениеот REVOLUTION » 30 Ное 2010, 12:52

momichence написа:Благодаря за отговора. Сега се замислям, че аз неправилно съм формулирала питането си, и затова искам да доуточня - ако се стигне до съдебен спор - имам ли някакви права, или иначе казано - мога ли да имам претенции към това жилище?

Не не може да имате никакви претенции , може да искате сумите , които сте платили по кредита , но е доста сложничко.
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот momichence » 30 Ное 2010, 13:02

Благодаря. Успешен ден!
momichence
Нов потребител

Назад към Ипотека