начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

ПОМОГНЕТЕ МИ

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ПОМОГНЕТЕ МИ

Мнениеот pencheva » 12 Юни 2003, 18:36

ZDRAVEJTE KOLEGI!IMAM EDIN PROBLEM,KOJTO NE MOGA DA RAZRESHA I SE NADQVAM DA MI POMOGNETE!STAVA VAPROS ZA SLEDNIQ KAZUS:
EDNO LICE X DAVA NA DRUGO LICE Y SVOQ MEJDUNARODEN PASPORT I 2000 DOLARA,ZA IZDAVANE NA VIZA ZA 4UJBINA!Y OBA4E V PRODALJENIE NA NQKOLKO MESECA NE IZDAVA VIZA!SEGA NE JELAE DA VARNE NITO PASPORTA NITO PARITE!NQMA DOGOVOR MEJDU DVETE LICA-IMA SAMO USTNA UGOVORKA!KAKVO MOJE DA NAPRAVI X V TOZI SLU4AJ I NOSI LI TOJ NQAKAKVA OTGOVORNOST!
NADQVAM SE DA ME POSAVETVATE KAK DA SE RESHI KAZUSA!AZ SAM 3 KURS I NE MOGA DA GO RESHA SAMA!
RPEDVARITELNO VI BLAGODARQ!
pencheva
Младши потребител

Re: ПОМОГНЕТЕ МИ

Мнениеот bambam » 12 Юни 2003, 19:11

Svideteli?
bambam

Мнениеот miron » 12 Юни 2003, 19:16

Procuror!
miron

Evropeisko pravo-Temi

Мнениеот valeri » 12 Юни 2003, 19:39

Pomognete mi MOLQ!!!Ako imate ili znaete stranici na koito moga da otkriq takiva temi!
:(
valeri
Младши потребител

Мнениеот rnr » 12 Юни 2003, 23:41

kolega otvorete NK-specialna 4ast.Prestaplenieto se nari4a izmama.
rnr

Мнениеот batko » 13 Юни 2003, 00:47

mr написа
kolega otvorete NK-specialna 4ast.Prestaplenieto se nari4a izmama.
Колегата е прав спрямо вашия познат са извършили измама. Желателно е да напише жалба. Към нея да добави обяснения в които да опише подробно случая. Нека такива обяснения да напишат и негови познати, които са свидетели на договорката между вашя познат и човека който го е измамил или са видели/знаят че са дадени пари/паспорт, че вашият човек си е искал парите и паспорта и какво му е обяснявано. По принцип вземането на обяснения се извършваше при предварителната проверка, но с нейното премахване от НПК полиция и прокуратура са в интересна ситуация / как се събират данни дали е извършено престъпление като нямаш възможност да извършваш проверка по жалба? :). Така ще се спести време и единственото което остава е да се вземат обяснения от извършителя или пък да му се повдигне обвинение. /зависи от преценката на служителя при който е жалбата с обясненията и от това какви обяснения са дадени/ Желателно е тези документи да се подадат до прокуратурата по местоизвършване на деянието./така вашия човек по лесно ще може да следи движението й/
batko
Младши потребител

Мнениеот cleo » 13 Юни 2003, 09:06

Kolegi ne znam dokolko ste zapoznati prakticheski sys systawa na "izmamata" po NK.
Towa e edno ot nai-trudno dokazuemite prestypleniq i to glawno zaradi subektiwniq element - namerenieto na izmamnika - wolqta mu i towa trqbwa da e absolutno dokazano ot prokurora za da izdyrji obw. akt w syda i da nqma oprawdatelna prisyda ...
kolkoto i da wi se struwa neweroqtno - edna izmama w nak. proces za razlika ot izmamata po grajdanskoto prawo ne moje da se dokaje samo i edinstweno wyz osnowa na swidetelski pokazaniq i edin dokument - dokolkoto razbrah w nego nikude ne e otbelqzan srok , a i dori po pytq na tylkuwaneto da se trygne pak nqma kak da stignem do winowno prestypno powedenie proiztichashto ot besdeistwie na kontragenta po edin grajdanski dogowor ... w sluchaq az predlagam razreshenie na spora po grajdansko prawen red - izprashtane na pokana za dobrowolno izpylnenie, telegrama chrez adwokat ili notaruis, kato izteche sroka isk po zzd i posle hodene po mykite ... za men wsichko drugo shtee bezpredmetno ... neshto poweche dori da byde osyden po chl. 209 NK - towa nqma da wyrne parite nito da izpylne zadylejenieto ... , a zapochwaneto na nak. presledwane, shte zabawi izhoda na grajd. spor , dokolkoto toi shte zawisi ot izhoda na pyrwiq i nai-weroqtno shte byde sprqn do prikluchwaneto mu ...
Аватар
cleo
Потребител

Мнениеот dvm_78 » 13 Юни 2003, 17:15

Moje da se opita sas jalba do prokurora i da se napravi opit da se privle4e saotvetnoto lice kam otgovornost po satava za $Izmama$:) no e verno 4e trudno shte se dokaje.
Oshte pove4e kato niama nito svideteli, nito dokumenti, a samo"4estna duma"-v B.G. tia prosto ne vaji:)
Taka 4e nai-veroiatno shte se naloji da se pie 1 4asha studena voda, osven ako ne predpo4etete da pribegnete do silovi metodi(malko samoupravstvo-no k`vo da se napravi:-)cleo написа:
>
> Kolegi ne znam dokolko ste zapoznati prakticheski sys systawa
> na "izmamata" po NK.
> Towa e edno ot nai-trudno dokazuemite prestypleniq i to
> glawno zaradi subektiwniq element - namerenieto na izmamnika
> - wolqta mu i towa trqbwa da e absolutno dokazano ot
> prokurora za da izdyrji obw. akt w syda i da nqma
> oprawdatelna prisyda ...
> kolkoto i da wi se struwa neweroqtno - edna izmama w nak.
> proces za razlika ot izmamata po grajdanskoto prawo ne moje
> da se dokaje samo i edinstweno wyz osnowa na swidetelski
> pokazaniq i edin dokument - dokolkoto razbrah w nego nikude
> ne e otbelqzan srok , a i dori po pytq na tylkuwaneto da se
> trygne pak nqma kak da stignem do winowno prestypno powedenie
> proiztichashto ot besdeistwie na kontragenta po edin
> grajdanski dogowor ... w sluchaq az predlagam razreshenie na
> spora po grajdansko prawen red - izprashtane na pokana za
> dobrowolno izpylnenie, telegrama chrez adwokat ili notaruis,
> kato izteche sroka isk po zzd i posle hodene po mykite ... za
> men wsichko drugo shtee bezpredmetno ... neshto poweche dori
> da byde osyden po chl. 209 NK - towa nqma da wyrne parite
> nito da izpylne zadylejenieto ... , a zapochwaneto na nak.
> presledwane, shte zabawi izhoda na grajd. spor , dokolkoto
> toi shte zawisi ot izhoda na pyrwiq i nai-weroqtno shte byde
> sprqn do prikluchwaneto mu ...
dvm_78
Младши потребител

Мнениеот pencheva » 13 Юни 2003, 21:19

SVIDETEL E SAMO SAPRUGAT NA X
pencheva
Младши потребител

Мнениеот Николов » 21 Юни 2003, 20:43

Доколкото знам визата се взима лично от посолството или консулската служба.
При тази услуга не се ползват посредници.
Освен това е нарушение на закона да се предава паспорта на чужди лица.
А измамата си е налице, но какво от това?
Този, който търси незаконна услуга също нарушава закона.
Николов

Жалби

Мнениеот hgjh » 08 Юли 2003, 11:45

Ако обаче се докаже, че има и други измамени? И в съответната полиция или прокуратура има и др. жалби?
Тъй като не Ви остава друг избор, пуснете две жалби УСПОРЕДНО /до полиция и прокуратура/.
Сега някои ще кажат защо успоредно?
Просто го направете :-))
hgjh

Re:

Мнениеот jurist_vratza » 18 Юли 2003, 15:24

Колеги, мисля че шансовете за връщане на парите и документа са съвсем нищожни, но това не пречи да се направият все пак някакви опити. Бих посъветвал да се заведе граждански иск - нали има един свидетел - съпруга на Х, но който да свидетелства, че са дадени 1000 лева - с оглед забраната за установяване на такива парични вземания в размери над 1000 лева със свидетелски показания по ГПК, или ако парите са предадени на два или повече пъти - да даде такива обяснения. Едновременно с това следва да се сезира прокуратурата евентуално и за образуване на наказателно производство. От описанието на случая други по-добри начини за реагиране не виждам.
jurist_vratza
Младши потребител

Мнениеот Plamen Petkov » 18 Юли 2003, 18:28

Подкрепям напълно всички мнения на колегите относно измамата - това, че трябва да се пише жалба до прокуратурата, това, че тя трябва да заработи и ако се случи чудо да се стигне до съд , пък там след като пострадалия се конституира като граждански ищец отново да стане чудото и да се стигне до осъдителна присъда.
Това за което се замислих е , че дори по гражданскоправен ред ( неизпълнен неформален договор) нищо няма да стане - сумата е над 1000 лева и св. показания не са допустими.
Затова една студена вода и един съвет - преди да давате пари се консултирайте с адвокат - ще ви излезе по-ефтино.
Наздраве

П.П. След като написах горното видях, че колеги са потвърдили това мнение- подкрепям ги
Plamen Petkov

Назад към Общи дискусии