- Дата и час: 28 Ное 2024, 02:36 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Каква е давноста за предявяване на иск ?
|
|
20 мнения
• Страница 1 от 1
Каква е давноста за предявяване на иск ?
Имам неплатена фактура към мобилен оператор GLOBUL от 2003г. и към кредитни карти “EuroLine” неплатени вноски от 2003г. , от “EuroLine”, никой не ме е потърсил осем години , прехвърляли са събираемоста на няколко различни институции и сега поредните претедиращи , че те трябва да съберат несъбраните вземания ми звънят на вратата със някакво споразумение за доброволно връщане на задължението , без дори да са ми изпратили някакво уведомително писмо и нямат офис дори , а на визиткити които дават има само някакъв сайт . Трябва ли да пускам и къде ?- възражение за изтекла погасителна давност или давността е изтекла. И ако кредиторът е предявил иск , аз мога ли да възразя или е трябвало да възразя преди иска.
P.S. Почти същата тема съм пуснал и на
viewtopic.php?f=3&t=46007 , ако не е по правилата Ви МОЛЯ ЗА ИЗВИНЕНИЕ . Надявам се това да не повлияе на коментарите Ви . На отзовалите се с коментар ПРЕДВАРИТЕЛНО БЛАГОДАРЯ .
P.S. Почти същата тема съм пуснал и на
viewtopic.php?f=3&t=46007 , ако не е по правилата Ви МОЛЯ ЗА ИЗВИНЕНИЕ . Надявам се това да не повлияе на коментарите Ви . На отзовалите се с коментар ПРЕДВАРИТЕЛНО БЛАГОДАРЯ .
Последна промяна krasipenev на 13 Мар 2011, 22:44, променена общо 2 пъти
- krasipenev
- Нов потребител
Re: Каква е давноста за предявяване на иск ?
При все, че всеки смята правните си проблеми за уникални- не са.
И да пуснете още 10 идентични теми- тук разрешение няма да намерите.
http://www.lex.bg/forum/viewtopic.php?f=3&t=46007
http://www.lex.bg/forum/viewtopic.php?f=3&t=46007
- Гост.
- Старши потребител
poli_g написа:При все, че всеки смята правните си проблеми за уникални- не са.
viewtopic.php?f=3&t=46007
Да наистина темата я има на още едно място и не смятам проблемите си за уникални , но си мисля че не всеки чете всичко и навсякъде и не виждам какво нередно съм направил като съм качил идентични теми на две различни места .
А , що се отнася до това дали ще намеря решение или не във форума , това го знам аз а не Вие и не разбирам откъде е тази агресия . Лично аз предпочитам да ползвам информация от няколко независими източника преди да предприема каквото и да е решение и независимо за какво е . И още нещо: Хиляди хора имат същите проблеми напоследък от GLOBUL и от други места се сещат че имат да събират стари несъбрани сметки от по 30-40 лв и притесняват хората със заплашитулни обаждания и писма със „обяснения” какво ще се случи ако не не платят до няколко дни . Във Facebook има група против тормоза от GLOBUL http://www.facebook.com/home.php#!/grou ... 5794380985
А по темата "давност" във форума откривам 2646 резултата , а по темата "давностен срок" - 194 резултата , така че не съм единственият които се интересува от темата .
Мисля че темата е актуална и ще бъде полезна и на други с подобни проблеми и че за един лист със входящ номер не ми трябва дипломиран адвокат както ме съветвате в коментара си на http://lex.bg/forum/viewtopic.php?f=3&t=46007
Ако съм Ви подразнил с това че съм пуснал две почти еднакви теми МОЛЯ ДА МЕ ИЗВИНИТЕ . Ако правилата са други не съм знаел .
- krasipenev
- Нов потребител
krasipenev написа:poli_g написа:При все, че всеки смята правните си проблеми за уникални- не са.
viewtopic.php?f=3&t=46007
Да наистина темата я има на още едно място и не смятам проблемите си за уникални , но си мисля че не всеки чете всичко и навсякъде и не виждам какво нередно съм направил като съм качил идентични теми на две различни места .
А , що се отнася до това дали ще намеря решение или не във форума , това го знам аз а не Вие и не разбирам откъде е тази агресия . Лично аз предпочитам да ползвам информация от няколко независими източника преди да предприема каквото и да е решение и независимо за какво е . И още нещо: Хиляди хора имат същите проблеми напоследък от GLOBUL и от други места се сещат че имат да събират стари несъбрани сметки от по 30-40 лв и притесняват хората със заплашитулни обаждания и писма със „обяснения” какво ще се случи ако не не платят до няколко дни . Във Facebook има група против тормоза от GLOBUL http://www.facebook.com/home.php#!/grou ... 5794380985
А по темата "давност" във форума откривам 2646 резултата , а по темата "давностен срок" - 194 резултата , така че не съм единственият които се интересува от темата .
Мисля че темата е актуална и ще бъде полезна и на други с подобни проблеми и че за един лист със входящ номер не ми трябва дипломиран адвокат както ме съветвате в коментара си на http://lex.bg/forum/viewtopic.php?f=3&t=46007
Ако съм Ви подразнил с това че съм пуснал две почти еднакви теми МОЛЯ ДА МЕ ИЗВИНИТЕ . Ако правилата са други не съм знаел .
.... една колежка е поставила в сигнатурата си парафраза от мисъл на Ксенократ „Често съжалявам за думите си, но никога за мълчанието си“.
Когато прочета някой остроумен пост, идентичен на вашия, се замислям защо протягам ръка на хора, които няма да оценят изобщо жеста.
Дала съм ви коректен и точен отговор без агресивни ноти - дали сте разбрал е без значение ( явно е да не сте, след като правите изявление, че ... " за една молба с вх. № адвокат няма да ползвате" ), но едно е сигурно- спирам комуникацията с вас, за да не премина границата на добрия тон.
- Гост.
- Старши потребител
И аз спирам комуникацията с Вас
...наистина няма нищо унизително и подигравателно във следния Ваш коментар :
от poli_g на 13 Мар 2011 07:38 am
....и той е точно по темата от която се интересувам . Явно е че аз съм толкова
т...п че не мога да видя протегнатата ръка и не оценявам жеста . КРАЙ ДО ТУК !
...наистина няма нищо унизително и подигравателно във следния Ваш коментар :
....и той е точно по темата от която се интересувам . Явно е че аз съм толкова
т...п че не мога да видя протегнатата ръка и не оценявам жеста . КРАЙ ДО ТУК !
- krasipenev
- Нов потребител
[quote][/quote]
Последна промяна milf69 на 18 Ное 2011, 14:00, променена общо 1 път
- milf69
- Младши потребител
Аз открито ще помоля модератор да се намеси по отношение предния пост, защото на този ник му става навик да излива тук по подобен начин собствената си неудовлетвореност и неумение да се реализира, а с бездействието Ви се чувства стимулиран да го прави безпардонно. Предполагам, не се съмнявате, че може да му се отговоря в същия стил, защото явно не разбира от друг, но едва ли това е лицето, което държите да има този форум. В случай, че решите да си упражните правата - заличете и моя пост, ако не - наслаждавайте се на отговорите, които ще принизят този форум до виртуално наркоманско свърталище.
-
lexy21 - Активен потребител
Уважаеми Модератори,
Провокирана съм да се обърна публично към Вас от този постинг:
До кога ще се допуска подобно отношение към онези от нас, които дават мнение явно НЕУГОДНО на питащите?
Присъединявам се към апела отправен към Вас от Lexy21.
И настоявам за прилагане на санкция към потребител milf69 .
Благодаря за разбирането.
Провокирана съм да се обърна публично към Вас от този постинг:
milf69 написа:Poli_g, или си много тъпа или си много гладна ! Вземай си редовно хапчетата !
До кога ще се допуска подобно отношение към онези от нас, които дават мнение явно НЕУГОДНО на питащите?
Присъединявам се към апела отправен към Вас от Lexy21.
И настоявам за прилагане на санкция към потребител milf69 .
Благодаря за разбирането.
-
Melly - Старши потребител
Ами...никак и нищо против нямам инакомислещите /напротив, сблъсъците между такива движат света/, ама простотията, наглостта и невежеството, въздигнати в начин на общуване/живот, са друга тема. И със скоростта, с която ни превземат, дори не ни оставят време да ги иронизираме За сатира да не говорим . Явно трябва да им се дава още по-широко поле за изява. Така де - да не ги дискриминираме. Докато ни асимилират.
-
Следват нови серии от трилъра "Нашествието".
То друго не остана май. Ще се задоволим да бъдем публика.
То друго не остана май. Ще се задоволим да бъдем публика.
-
Melly - Старши потребител
Някой в този форум по друг повод беше написал нещо много вярно, ще го перефразирам, като се извиня, че не си спомням първоизточника - ако паднеш на нивото на невежия простак, той ще те бие - с опит .
-
Няма по хубаво нещо от това приятелите да се подкрепят и поддържат , НО ТЕМАТА Е ДРУГА . Ако няма какво да напишете по нея .... моля ви влезте си в чата и си „чаткайте” там . За всички Вас нещо приятно и хубаво :
http://www.vbox7.com/play:9c451847
http://www.vbox7.com/play:9c451847
- krasipenev
- Нов потребител
milf69 написа:Poli_g, или си много тъпа или си много гладна ! Вземай си редовно хапчетата !
Време е да решиш за себе си - или едното или другото- без значение е за мен, какво мисли един "завършен" герой от роман на Достоевски.
Всъщност... като се замисля, нямаш вина- родителите ти, каквото са могли хората - дали са ти. Друг е въпросът, че това, което не можеш да вземеш, няма и как да ти се даде.
Все пак, и заради гореизложеното, успех в живота. Пък ако не става и с него... помни, че нямаш вина.
п.п. Отказвам назначението ти предвид факта, че дори анамнеза не можеш да снемеш.
- Гост.
- Старши потребител
Моля пишете само по темата – тук не е арена !
Предварително ви Благодаря .
Предварително ви Благодаря .
- krasipenev
- Нов потребител
krasipenev написа:Трябва ли да пускам и къде ?- възражение за изтекла погасителна давност или давността е изтекла. И ако кредиторът е предявил иск , аз мога ли да възразя или е трябвало да възразя преди иска.
По темата вече има отговор, в другата Ви тема, към която Ви е посочен линк. Какво повече очаквате да Ви се каже, като вече Ви беше обяснено:
Ако срещу Вас е предявен иск - възражението се прави най-късно в отговора на исковата молба. Ако не е предявен иск, можете Вие да инициирате съдебно производство, като заведете отрицателен установителен иск. Това е. Давността не се прилага служебно. Трябва да се позовете на нея по един от горните начини.
-
Doc, аз пък не можах да се сетя коя беше оная песен " Ний ще станем милиони", вземи я качи в една друга тема, да свикваме с тази мисъл, че още не ми се вярва, че са толкова много вече!?
А пък относно тъпия пост на milf69 - няма нищо по - жалко от един комплексиран мъж, който не може да приеме мисълта, че жени като Поли са по - умни, че дори и по - възпитани от него.
И наистина трябва да направи нещо по въпроса модераторът да престанат тези простотии в този форум! Крайно време е вече!
А пък относно тъпия пост на milf69 - няма нищо по - жалко от един комплексиран мъж, който не може да приеме мисълта, че жени като Поли са по - умни, че дори и по - възпитани от него.
И наистина трябва да направи нещо по въпроса модераторът да престанат тези простотии в този форум! Крайно време е вече!
Последна промяна nk7702n на 14 Мар 2011, 17:43, променена общо 1 път
- nk7702n
- Старши потребител
Толкова приказки се изписани - вместо с 3 изречение да се каже на човека и да приключи темата.
Щом вземането на съответните оператори е от 2003 год, то те няма да могат да си съберат вземанията (доколкото са спали досега). Аналогични са случите и с Топлофикация например. Това че те са прехвърлили вземанията си не бива да Ви плаши.
Докато не дойде искане от съда. Тогава ще го прочетете внимателно и може да се наложи да възразите като се позовете на изтекла давност , защото съда не я прилага служебно.
Разбира се през останалото време не бива да подписвате исканията за каквито и да е споразумения с тези лица, които ви посещават.
Щом вземането на съответните оператори е от 2003 год, то те няма да могат да си съберат вземанията (доколкото са спали досега). Аналогични са случите и с Топлофикация например. Това че те са прехвърлили вземанията си не бива да Ви плаши.
Докато не дойде искане от съда. Тогава ще го прочетете внимателно и може да се наложи да възразите като се позовете на изтекла давност , защото съда не я прилага служебно.
Разбира се през останалото време не бива да подписвате исканията за каквито и да е споразумения с тези лица, които ви посещават.
- p_dyan
- Потребител
p_dyan написа:Толкова приказки се изписани - вместо с 3 изречение да се каже на човека и да приключи темата.
Казано му беше в самото начало. После - повторено. Вие потретихте.
-
БЛАГОДАРЯ ВИ МНОГО ЗА ИНФОРМАЦИЯТА НА РАЗБИРАЕМ ЗА МЕН ЕЗИК ( аз не съм юрист )
Последното което съм искал е , да накърня чувствата на някого , но всеки има чувства ...
Очаквах подобно отношение от знаещите спрямо един лаик :
viewtopic.php?t=40002
А , за това че темата е разисквана преди повече от година и аз я пускам отново – не бях сигурен дали няма промени в закона .
Нима е голяма грешка че съм потърсил компетентна помощ от професионалисти ?
п.п.Нямам възможност да ползвам платени услуги от адвокат след като ме търсят за дребни пари от някаде и аз търся „вратичка” да не ги дам значи съм изпаднал в неплатежоспособпост и трудно си покривам сметките .
lexy21 МОЛЯ ВИ .....
Последното което съм искал е , да накърня чувствата на някого , но всеки има чувства ...
Очаквах подобно отношение от знаещите спрямо един лаик :
viewtopic.php?t=40002
А , за това че темата е разисквана преди повече от година и аз я пускам отново – не бях сигурен дали няма промени в закона .
Нима е голяма грешка че съм потърсил компетентна помощ от професионалисти ?
п.п.Нямам възможност да ползвам платени услуги от адвокат след като ме търсят за дребни пари от някаде и аз търся „вратичка” да не ги дам значи съм изпаднал в неплатежоспособпост и трудно си покривам сметките .
lexy21 МОЛЯ ВИ .....
- krasipenev
- Нов потребител
Ами, господине, няма нужда да търсите вратичка, пред Вас се е отворила цяла порта и Ви беше показана - не плащате, ако тръгнат да Ви съдят - възразявате, не и преди това. Не знам на какво се сърдите, от какво се засягате, именно колегата, която цитирате, първа Ви е отговорила - точно и по същество - в първата Ви тема, в настоящата е показала линк към отговора си. Като е казала, че проблемът Ви не е уникален, е имала предвид, че не сте единствен и, че вече тук този въпрос е разискван, въпреки това Ви е дала отговор. Какво толкова Ви разстрои? Кой и с какво Вас Ви обиди? Настойчиво изисквате определено поведение спрямо Вас, който никой не е нагрубил, но на явни обиди по отношение на други не реагирате - Ваш избор и Ваше право, така, както е избор на останалите дали и на какво да реагират, не може да ги лишите или ограничите в това. Ясно е, че темата Ви се разспами, но явно на модераторите не им пречи - ако си бяха влезли в ролята, нямаше да стане така.
-
20 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|