Здравейте,
първо се извинявам предварително, ако съм постнал не в тази тема в която трябва - тази ми изглежда най-близо до "казуса"...
При катастрофа причинена от мен, мой близък колега и приятел пътуващ на задната седалка в моя автомобил, без колан, загина... не бях употребил алкохол, карах с 60 км над границата от 80....
Както и да е, имам условна присъда, сега предстои дело за гражданската отговорност (изплащане на обезщетение от застрахователя на близките на починалия ми приятел... - родителите му, той не е имал жена или деца) - те получават и парите от застраховката му живот, които никак не са малко - около 60 хил евро - но са твърдо решени "да ме унищожат" - по техните думи - и да заведат още едно, отделно гражданско дело, което да е насочено директно срещу мен... ако нямах дете, щях да си приема съдбата но имам 6 месечна дъщеричка, и те директно унищожават нейния живот с това трето дело, а тя не е виновна на практика...
Както и да е, аз съм си виновен и цял живот ще нося вина за неговата гибел... но... реално, след като те ще вземат толкова много пари от 2 източника, каква е вероятността съдът да признае и граждански иск директно срещу мен? И за каква сума горе-долу би ставало въпрос - не говорим те какво ще искат, а какво ще сметне съдът за разумно?
Всъщност, основния въпрос е, могат ли да водят и отделно дело, след като приключи делото за гражданската и си получат обезщетение от гражданската...
аз много искам да им помагам - те са възрастни хора, и бих им бил като син когато остареят още повече и имат нужда от помощ - съвсем искрено осъзнавам загубата която съм им причинил, но става въпрос за инцидент, при който изпуснах управлението... не става въпрос за умишлено престъпление, и такава омраза от тяхна страна... желание да очернят още едно семейство и невинни хора... с какво са виновни жена ми и дъщеря ми за моите действия? А моето наказание, да виждам катастрофата всеки божи ден, ще ми стои пред очите доживот... разбираемо е да ме мразят, но такова ниво на омраза и желание да унищожиш някого не е човешко...
- Дата и час: 28 Ное 2024, 02:30 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
гражданско дело отделно от гражданското дело за обезщетение
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Re: гражданско дело отделно от гражданското дело за обезщетение
Родителите на починалия ви приятел могат да подадат граждански иск срещу прекия причинител, в случая това сте вие.
- pl_dinev
- Младши потребител
да, това го знам - но в такъв случай застрахователят може да бъде привлечен, защото имам валидна застраховка? И иска ще бъде изплатен от застрахователната компания, или те могат да заведат допълнителен, отделен иск след като получат обезщетението от застрахователя?
- xorred
- Младши потребител
Родителите имат право на отделен граждански иск срещу вас извън застрахователното обезщетение.
- pl_dinev
- Младши потребител
при положение, че съм безработен, нямам собственост на мое име (освен дрехи и тн)... жалко е, че отмъщението за тях е толкова важно... наистина жалко... всеки можеше да е на мое място (зад волана) - ако ще унищожаваме живота на още едно семейство дай направо да разстрелваме виновните за ПТП и техните роднини?
- xorred
- Младши потребител
Съчувствам Ви, но близките на пострадалия от ПТП имат право да предявят иск за неимуществени вреди срещу Вас по гражданскоправен ред, в крайна сметка се касае за причинена смърт. Опитайте се да не подхождате единствено емоционално към проблема.
- nk7702n
- Старши потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|