начало

Тълкувателно решение: И чиновниците в МВР имат право на пари за храна Тълкувателно решение: И чиновниците в МВР имат право на пари за храна

Бивш съдружник е изтеглил кредит на фирмата ни

Бивш съдружник е изтеглил кредит на фирмата ни

Мнениеот simspsi » 18 Май 2011, 11:44

Здравейте,
Бивш съдружник е изтеглил кредит на фирмата ни, като аз разбрах за това съвсем скоро след като е спрял да погасява вноските си. От 2 г. не сме съдружници, но кредита тежи на фирмата и на мен, защото от банката казват ,че имат пълно основание да предявят претенция към мен като часно лице въпреки че сме ООД . Не ми показват с какви точно документи разполагат.
Лицето усвоило кредита няма възможност да погасява кредита и казва че е готов да подпише всякакви документи за да мога аз да изляза от тази каша ,но незнам какви трябва да са тези документи и изобщо какво да правя ?
Определено не искам да плащам чужди задължения !

Моля, кажете какво да правя !
Благодаря Ви !
simspsi
Нов потребител

Re: Какво ще ме посъветвате ?

Мнениеот REVOLUTION » 18 Май 2011, 11:56

Най-доброто , което може да направите е да си ангажирате колега адвокат.Трябва да се проучат какви документи са подписани.Така във форума нищо не можем да Ви отговорим.
По принцип от банката не могат да насочат принудително изпълнение към вас като физическо лице и личното Ви имущество , ако кредита е отпуснат на дружеството , освен ако не сте се задължил лично-поръчител , реално задължен(ипотека , залог и т.н.) , запис на заповед , съдлъжник и т.н.
Ето защо :arrow: адвокат , който да установи какво е станало и после да се защитите максимално ефективно.
REVOLUTION
Активен потребител

Re: Какво ще ме посъветвате ?

Мнениеот nk7702n » 18 Май 2011, 13:41

Наистина няма как да се гадае по какъв начин са станали нещата, щом е бивш съдружник, може и да е извършил някое документно престъпление, за да се ангажира по кредита дружеството, така че трябва адвокат да се запознае подробно с всичко, за да се изяснят нещата. И да се предприемат най - адекватните действия.
nk7702n
Старши потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство