начало

След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища

Автомобил на инвалид

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Автомобил на инвалид

Мнениеот AVRAM » 09 Яну 2004, 21:02

Колеги , помогнете ми за казуса:
Лек автомобил внесен на името на инвалид преди две гадини.
Вчера собственика-инвалида почина.
Каво следва от неплатеното мито при вноса. Има ли някакво приспадане за периода в който инвалида е ползвал автомобила? Благодаря.
AVRAM

Re: Автомобил на инвалид

Мнениеот **** » 10 Яну 2004, 18:11

Уважаеми Аврам, след като инвалида е починал преди изтичането на 3 години от вноса на автомобила, наследниците следва да се заплатят дължимите мито и ДДС.Доколкото ми е известно това задължение на наследниите не може да се намалява за оставащото време.

Мнениеот 14 » 10 Яну 2004, 21:17

Практиката на ВАС е безспорна в това отношение -наследниците следва да заплатят в пълен размер дължимото мито и ДДС при смърт на инвалида преди изтичане на 3 години от придобиване на внесен при облекчени условия за инвалид автомобил.За да не плащат такива задължения ,наследниците следва да се откажат от правото на собственост върху автомобила в полза на Държавата.
14

Мнениеот **** » 12 Яну 2004, 12:24

Авраме, някой от наследниците не е ли инвалид , които да отговаря на условията за безмитен внос,защото тогава има вариант.

Мнениеот valerii » 12 Яну 2004, 14:52

МОЖЕТЕ ЛИ ДА ПОСОЧИТЕ НЯКОЕ РЕШЕНИЕ НА ВАС ПО ВЪПРОСА?
КЪДЕ Е И ЛОГИКАТА?
valerii
Младши потребител

Мнениеот valerii » 13 Яну 2004, 09:59

НЯКОЙ МОЖЕ ЛИ ДА МИ ПОСОЧИ НОМЕР НА ДЕЛО НА ВАС ПО ВЪПРОСА?
valerii
Младши потребител

Мнениеот 14 » 13 Яну 2004, 18:29

То май решението е едно по повдигнатия въпрос ,но е категорично.А именно -Решение № 11894 от 20.12.2002 година на ВАС по адм.д. № 4985/2002 г. на I отделение ,докладчик-председателят на отделението-Иван Трендафилов.Има го в "Апис",практика по чл.4 от Постановление № 2 на МС от 08.01(1993 г. за облагане вноса на автомобили.
14

Мнениеот Слави Котаров » 14 Яну 2004, 10:27

Авраме, ............, колегите са напълно прави. И аз имам една такава кола и пътеки направих да се опитам да оправя нещата, но не би... Сега ще си плащам като поп митото, мака наистина да няма никаква логика в това ешение на ВАС. Ама то пък в кой ли наш закон има.......
Слави Котаров

Назад към Общи дискусии