начало

След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища

пълномощно за МПС

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

пълномощно за МПС

Мнениеот ивелин илиев » 22 Яну 2004, 16:14

Преди около 3 години продадох личния си автомобил на един ром но не я прехвърлихме а само му направих пълномощно.След около година ми се наложи да си изкарвам документ от данъчното че не дължа нищо на държавата.Оказа се че не е плащан данъка на колата.С много труд открих рома , но се оказа че той е продал колата на друг ром пак с пълномощно.Него не можах да го открия и се наложи да платя данъка.Едва ли от тогава някой е плащал нещо.Въпроса ми е след като талона е още на мое име и мен търсят за данъци имам ли някакви права над автомобила и как да се оттърва от него.
ивелин илиев

Re: пълномощно за МПС

Мнениеот Гери » 22 Яну 2004, 16:23

Имате да, вие сте тутуляр на правото на собственост... по-добре положете повече усилия да откриете другият "ром" ползващ автомобила към този момент и уредете взаимоотношенията с него, ако не стане така оттеглете пълномощното и я обявете за издирване... Така или иначе докато сте собственик сте и данъчно задълженото лице...
Гери

Мнениеот pomcho » 22 Яну 2004, 23:21

Гери е права за едно- вие сте собственик докато не се прехъврли собствеността с договор за покупко-продажба, дарение или замяна на МПС и съответно сте и данъчно задължено лице. няма смисъл да издирвате другия ром. Просто отидете в Нотариалната кантора където сте заверили пълномощното и го оттеглете и след това го обявете за издирване. Няма смисъл да си губите времето в търсене на "другия ром". Д№е юре вие не сте продал МПС-то, а само сте делигирал права на едно лице/ т.е. той действа от ваше име и за ваша сметка.
pomcho
Нов потребител

Мнениеот Гери » 23 Яну 2004, 01:29

Както казах и в началото по-добре да го издири, чак ако не успее тогава да го оттегля... защото "ромските фамилии" доста се поддържат и бързо ще изнамерят собственика, а ще му и направят страшни золуми... просто често ми се е случвало да работя с тях, и знам как разсъждават!
Гери

Мнениеот Вера » 23 Яну 2004, 12:12

Преди около две години, докато работех в Нот. кантора ми се случи, с нот. заверена декларация от собственика, че е продал МПС - то на дата, на лице и т.н.
данъчните да снемат от партидата на лицето автомобила. После пак сме пробвали, но вече, не ставаше. Пробвай, ако не се получи може да я спреш от движение!
Вера

Мнениеот Mistik » 23 Яну 2004, 15:27

Имам същият казус в момента, ако постъпиш по начина който те съветват колегите ще постигнеш едно от следните две неща:
- Ако кажеш че си я продал - от прокуратурата няма да ти я пуснат за издирване - ще откажат да образуват нак. производство - защото има - неизпълнение на граждански договор. Ще ти кажат - да заведеш дело.
- Ако не кажеш, че си я продал - трябва да кажеш, че е открадната - тогава ще вземат да я открият и ще тикнат зад решетките/кражбата е престъпление от общ х-р и ще го съдят и без теб/. Е тогава наистина ще си имаш "ромски неприятност" :-)))

Най- добре - иди я спри от движение - и няма да плащаш данъци
А те ако имат нужда ще те намерят - и ще им обясниш че си я спрял защото не е вече твоя и те са били длъжни да си плащат данъка. УСПЕХ !
Mistik

Мнениеот Някой си... » 23 Яну 2004, 23:37

Само че,за да я спреш от движение ти трябват и регистрационните табели,които очевидно не са налице!А много ми се ще да разбера на какво основание ще бъде обявен автомобила за издирване....
Някой си...

Назад към Общи дискусии