- Дата и час: 28 Ное 2024, 00:48 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Личен фалит
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Личен фалит
Здравейте! Имам нужда от съвет - как да обявя личен фалит. Разбрах, че в нашето законодателство такова животно още няма, но в същото време тази сутрин по Нова тв една госпожа обясняваше, че длъжниците, които има непогасени дългове към банки, мобилни оператори и т.н. и нямат наистина възможност да платят могат да обяват личен фалит. Това в последствие обаче ги ограничавало тотално в бъдеще да получат кредити или каквито и да било услуги на разсрочено плащане. Въпросът ми е мога ли и как да обява личен фалит, защото съм в подобно невъзможно за плащане положение - безработна, безимотна и т.н. Благодаря предварително!
- tentil
- Нов потребител
Re: Личен фалит
Няма такова понятие за сега.
Засега не се обявява фалит, той се свързва и със заличаване на субекта.
В смисъл редно е след фалита да заличат правната форма на субекта.
Не мисля, че е редно да Ви заличат.
Засега не се обявява фалит, той се свързва и със заличаване на субекта.
В смисъл редно е след фалита да заличат правната форма на субекта.
Не мисля, че е редно да Ви заличат.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Много сте се развълнували - нали сте безимотна и безработна ?
Личен фалит (в смисъл на физическо лице) в БГ няма - ще сте длъжник, щом сте поели задължение, а дали ще се издължите е друг въпрос.
Личен фалит (в смисъл на физическо лице) в БГ няма - ще сте длъжник, щом сте поели задължение, а дали ще се издължите е друг въпрос.
- rts
- Активен потребител
Благодаря за отговорите!
Развълнувана съм, защото са ми запорирали единствената банкова сметка, в която получавам само детски- 35 лв.! Случаят е прекалено частен, но си е мой и е нормално да ме вълнува. Питам тук, защото не зная как точно да постъпя. Пак благодаря за отговорите и последващите такива!
Развълнувана съм, защото са ми запорирали единствената банкова сметка, в която получавам само детски- 35 лв.! Случаят е прекалено частен, но си е мой и е нормално да ме вълнува. Питам тук, защото не зная как точно да постъпя. Пак благодаря за отговорите и последващите такива!
- tentil
- Нов потребител
Детски не може да се запорират.
Проверете как стоят нещата.
Запорирали са Ви сметката, а не самите детски.
Трябва да вземете бележка, че по тази сметка получавате детски или да смените сметката при социалните - да посочите сметка на своя приятелка.
Проверете как стоят нещата.
Запорирали са Ви сметката, а не самите детски.
Трябва да вземете бележка, че по тази сметка получавате детски или да смените сметката при социалните - да посочите сметка на своя приятелка.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|