начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

имам огромни проблеми със съдия изпълнител

имам огромни проблеми със съдия изпълнител

Мнениеот go6o126 » 19 Яну 2012, 23:30

Здравейте,имам огромни проблеми със съдия изпълнител който ме съди да заплатя ненормална сума за данък МПС но декларацията ми е видимо неправомерно подправена от някой данъчен и въпреки че пиша 2 молби за преизчисляване с приложена експертиза и ми отказват преразглеждане понеже съм изтървал някъкъв си срок там от писмо което съм абсолиутно сигурен че не съм получавал та въпроса ми е според вас редно ли е ДА ПЛАЩАМ СУМА КОЯТО РЕАЛНО НЕ ДЪЛЖА С ЛИХВИ И ТАКСИ И ТЕМПОДОБНИ И ОЩЕ НАПРАВЕНИ КУП РАЗХОДИ ПО ИЗПЪЛНИТЕЛНО ДЕЛО ПО ПОДПРАВЕН ДОКУМЕНТ ПОНЕЖЕ ВСИЧКО ВЕЧЕ БИЛО ВЛЯЗЛО В СИЛА И КОГО ТРЯБВА ДА СЪДЯ ОБЩИНАТА ЗА ПОПРАВКАТА ИЛИ ДА ОБЖАЛВАМ ДЕЛОТО което ще е след време понеже нямам възможност за адвокат сега
между другото писах и до господари на ефира дано поне те помогнат
go6o126
Нов потребител

Re: ОТЧАЯН ЗОВ ЗА ПОМОЩ

Мнениеот go6o126 » 20 Яну 2012, 00:26

имам и още един въпрос трябва ли и по колко да се одържа от заплатата ми която чисто е 226 лева понеже в тоя член 446 не е много ясно но както го пише май под 230 лева е несъбираем дохода
go6o126
Нов потребител

Re: ОТЧАЯН ЗОВ ЗА ПОМОЩ

Мнениеот avokady » 21 Яну 2012, 16:50

1. Какъв е произхода на изискуемото : от задължение или от наказание?
2. Каква собственост имаш на твое име?
3. Запознат ли си с процедурата за защита от действията на ЧСИ или ДСИ ? Поразгледай в ГПК ...
По втория въпрос ... необлагаемия минимум е 230 лв., но при всички случаи дължиш плосък данък, иначе относно събираемостта - поразгледай ГПК, там са описани в цифри начините за налагане на запор върху месечния ти доход в зависимост от членовете на семейството ти - съпруга и деца. Има и обезпечително производство ...
avokady
Младши потребител

Re: имам огромни проблеми със съдия изпълнител

Мнениеот chadel » 30 Яну 2012, 15:31

go6o126 написа:Здравейте,имам огромни проблеми със съдия изпълнител който ме съди...

Съдия-изпълнителят първо не е съдия-изпълнител вече, а съдебен изпълнител, второ той не ви съди, а изпълнява актове, подлежащи на принудително изпълнение. Подайте жалба в прокуратурата щом подписът не е ваш.
chadel
Потребител

Мнениеот go6o126 » 30 Яну 2012, 20:51

1задължението е за данък МПС в размер на 2941 лв
2нямам нищо на мое име,също така нямам и деца
3след като чета в ГПК и аз смятам че за сума под 230 лева неможе да се налага запор но от кантората на ЧСИ ми казват че трябва да внасям една четвърт от тая сума а иначе за подправяния документ пуснах жалба да прокурора и сега разглеждат случая но докато дойде време да мога да ги осъдя вече ще съм тотално фалирал
Последна промяна go6o126 на 30 Яну 2012, 22:50, променена общо 2 пъти
go6o126
Нов потребител

Мнениеот go6o126 » 30 Яну 2012, 22:05

в какъв смисъл дължа плосък данък и на кого,иначе чета от нета доколкото мога за правата си но нещата са така написани че ако не си адвокат неможеш да разбереш нищо а и от кантората на ЧСИ ми казват че трябва да ми одържат една четвърт от сумата понеже до 300 лева се удържало толкова или от 226 чисто ми одържат 56 и нещо и искам да питам това нормално ли е или не,иначе сега съм пуснал жалба до прокурора и ще има дело и вероятно ще ми ги върнат тези суми като свърши делото но по този начин ме натоварват много и немога да си позволя адвокат след това за да ги съдя
go6o126
Нов потребител

Мнениеот go6o126 » 17 Фев 2012, 22:53

хайде най сетне някой да каже важи ли чл 213 от ДОПК и за ЧСИ и може ли да се запорира заплата под минималната или по точно чисто 203 лева или не че от 446 не става много ясно щото все различни тълкувания има та нека каже някой който разбира най-сетне
go6o126
Нов потребител

Мнениеот temida_h » 19 Фев 2012, 20:31

Ще направя някой корекции, които ще са ти важни. Първо: със сигурност не ЧСИ е виновен за положението в общината и за данъка, който ти е начислен. Отивайки в офиса на ЧСИ, ако не подхождаш с идеята, че той е виновен, щот ти иска пари, ще видиш, че има варианти /това във връзка със заглавието ти на темата/
Запор може да се направи дори, ако получаваш 20лв. заплата, а ако работодателят ти - превежда по сметка на ЧСИ някакви пари, а ти получаваш под мин. работна заплата за страната - проблема си е на работодателя, т.е и твой. Но.......пак не е в кантората на ЧСИ. Що се отнася до такси и разноски и до това дали правилно ти е начислен данъка - ще си плащаш щом трябва. А защо ли.......Защото просто не си учил, за да се оправяш сам. А хората, които не са юристи - ползват адвокат.
И по последното ти питане. ЧСИ работи с документи /винаги/, т.е стъпва на това, което му е представено. Ако искаш си обжалвай това, че не е отишъл да ти сметне данъка в общината, но както писах по-горе, едва ли сам ще се справиш
temida_h
Младши потребител

Мнениеот go6o126 » 30 Мар 2012, 22:49

в крайна сметка това значи ли че не може да ми одържат от доход под минималната,а за адвоката знам но няма как да стане с 200 лева и адвокат да си позволя
go6o126
Нов потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство