- Дата и час: 30 Ное 2024, 23:55 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Как се вземат пари от осъдена банка?
|
|
39 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Как се вземат пари от осъдена банка?
Кой го е конфискувал това имущество и на какво основание?
- marinov
- Потребител
Потърпевш клиент, който е осъдил банката и след като тя не му изплаща сумата й взима имуществото.
- Oliver
- Младши потребител
Казах ви - пуснете молба за опис на движими вещи в централата на банката и викнете господари на ефира да снимат докато опосквате помещението откъм офис оборудване го товарите в някой микробус. Гаранция че шефа на банката ще си спечели златен скункс Другия вариант е да вземете двама оксиженисти и да търсите да отворите някой АТМ на банката
П.С Шегата на страна - описа може да свърши работа. Само дето няма да описвате столове и компютри, а касова наличност. Предполагам, че няма да се стигне дотам и до извършване на описа ще си платят. Никоя нормална банка няма да позволи да тършуват съдебни-изпълнители из офисите и.
П.С Шегата на страна - описа може да свърши работа. Само дето няма да описвате столове и компютри, а касова наличност. Предполагам, че няма да се стигне дотам и до извършване на описа ще си платят. Никоя нормална банка няма да позволи да тършуват съдебни-изпълнители из офисите и.
- marinov
- Потребител
Е, явно тази банка не е нормална, защото имуществото вече е иззето (без Господарите по разбираеми причини). А и се информирах, че може да бъде разпродадено и без търг.
На четящите темата искрено желая да не дава Господ да се сблъсквате с подобно безхаберие, защото тогава ще се убедите, че съдебните решения понякога не се изпълняват и че реално няма институция, която да санкционира банките, когато са явни нарушители. Държавата гледа да им пази авторитета, но защо, когато някои от банките сами си го рушат?
И да дам гласност на случа в местната преса какво от това? Най-много да ме погнат, че навреждам на имиджа на банката Х, която и без това сама безкрайно много се е компрометирала...
На четящите темата искрено желая да не дава Господ да се сблъсквате с подобно безхаберие, защото тогава ще се убедите, че съдебните решения понякога не се изпълняват и че реално няма институция, която да санкционира банките, когато са явни нарушители. Държавата гледа да им пази авторитета, но защо, когато някои от банките сами си го рушат?
И да дам гласност на случа в местната преса какво от това? Най-много да ме погнат, че навреждам на имиджа на банката Х, която и без това сама безкрайно много се е компрометирала...
- Oliver
- Младши потребител
Е дай малко повече подробности за това "изземване на имущество" от потърпевшия клиент де. Ума ми не го побира как някой може да прибере цялото имущество на банка и то без процедура по несъстоятелност.
- marinov
- Потребител
Задължително отива на публичен тъг. Но има много по лесен начин да си прибете парите взискателя+ бонуси за всички в крайна сметка.
- niki35
- Младши потребител
Не мисля, че е толкова безобидно да се налага запор на сметка на банка. Вероятно и затова съдебния изпълнитл не е съгласен.
- niki35
- Младши потребител
marinov написа:Е дай малко повече подробности за това "изземване на имущество" от потърпевшия клиент де. Ума ми не го побира как някой може да прибере цялото имущество на банка и то без процедура по несъстоятелност.
Аз първоначлно се заблудих, че Оливър е колега. После, в хода на постовете, всичко стана ясно - не е. Просто човекът говори с "негови" думи, в които юристите влагат друг смисъл. Не става дума за негов клиент, а за "клиент" на банката.
Оливър, guido Ви е посочил пътят. Ако не го разбирате - ангажирайте да Ви представлява някой, който го разбира. Иначе тук става само говорилня.
-
lexy21 - Активен потребител
За добро или за лошо не съм ваш колега и не съм го крила. Отворих темата по действителен случай на потърпевшо от банката Х лице, което ми е много близко и цялата ситуация пряко ме касае. Има и адвокат, който се занимава с делото, има и съдебно решение (не знам точно как се нарича), с което съдебен изпълнител запорира сметки на банката.
Към marinov: банката не е обявила несъстоятелност и никъде не съм казала, че е иззето цялото й имущество. Иззето е това, което след продажба би покрило исканията на клиента.
Още в предишните постове бях писала, че е направено всичко, което е регламентирано, писано, речено и т.н. от закона. Банката е осъдена да изплати сумата "незабавно, без право на обжалване" и след като не го стори дълъг период от време се стигна до действията на съдебния изпълнител.
Основния въпрос, който ме мъчи от доста време и мира не ми дава е: Каква, аджаба, е точната роля на Банковия надзор (уведомени са в най- малки подробности за цялото развитие на събитията)? Провеждаха се комисии, безкрайни разговори с банката, вземаха се решения и ... пак нищо. Иначе си плащаш като поп за всяко разглеждане на някакъв документ...
Към marinov: банката не е обявила несъстоятелност и никъде не съм казала, че е иззето цялото й имущество. Иззето е това, което след продажба би покрило исканията на клиента.
Още в предишните постове бях писала, че е направено всичко, което е регламентирано, писано, речено и т.н. от закона. Банката е осъдена да изплати сумата "незабавно, без право на обжалване" и след като не го стори дълъг период от време се стигна до действията на съдебния изпълнител.
Основния въпрос, който ме мъчи от доста време и мира не ми дава е: Каква, аджаба, е точната роля на Банковия надзор (уведомени са в най- малки подробности за цялото развитие на събитията)? Провеждаха се комисии, безкрайни разговори с банката, вземаха се решения и ... пак нищо. Иначе си плащаш като поп за всяко разглеждане на някакъв документ...
- Oliver
- Младши потребител
niki35 написа:Задължително отива на публичен тъг. Но има много по лесен начин да си прибете парите взискателя+ бонуси за всички в крайна сметка.
Чак пък задължително... за движими вещи...
- chadel
- Потребител
Еми ти да не мислиш, че съд. изпълнител ги продава по улиците или на когото намери за добре?!
- niki35
- Младши потребител
Явно е, че си доста бос по изпълнителен процес ( ако си юрист въобще), затова по-добре мълчи умно, както е лафът ...
- chadel
- Потребител
chadel написа:Явно е, че си доста бос по изпълнителен процес ( ако си юрист въобще), затова по-добре мълчи умно, както е лафът ...
Общо взето, е достигнал до правилния извод:
niki35 написа:Еми ти да не мислиш, че съд. изпълнител ги продава по улиците или на когото намери за добре?!
ама не знам, защо го отрича, след като
...ГПК написа:Продан чрез явен търг с устно наддаване
Чл. 481. (1) Съдебният изпълнител извършва проданта чрез търг в определеното време пред сградата, в която се пазят описаните вещи
Пред повечето сгради в мамковината ни има... улици Туй с дворовете пред къщите, само по хамериканските филми и по селцата у нас
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
-
gudio - Активен потребител
Нямам прдстава кой е обут и кой е бос, дори и на улицата да е но все пак е публична продан, по която задължително има 1 месец обявявление за вещите които се продават. Чл. 481. (1) Съдебният изпълнител извършва проданта чрез търг и най-хубаво май да се пректати този тъп дебат по тема, която някой си питал нещо но май незнае и какво пита.
- niki35
- Младши потребител
А чрез магазин или борса, забравихте ли? И явен търг и публична продан не е едно и също!
- chadel
- Потребител
niki35 написа: и най-хубаво май да се прекрати този тъп дебат по тема, която някой си питал нещо но май незнае и какво пита.
Знам какво и защо питам и съвсем съзнателно го правя точно в юридически форум. Предполага се, че болшинството четящи и пишещи са юристи, но съгласи се с мен, че на никого не му е по силите да бъде компетентен по всички въпроси. С въпросите си не целя задействането на говорилня, а обмен на мнения и знания, които в крайна сметка няма да са полезни само на мен. Става въпрос за споделянето на опит ...
Благодаря на всички, които отделиха време и мисъл, да ми отговорят!
- Oliver
- Младши потребител
niki35 написа:Нямам прдстава кой е обут и кой е бос, дори и на улицата да е но все пак е публична продан, по която задължително има 1 месец обявявление за вещите които се продават. Чл. 481. (1) Съдебният изпълнител извършва проданта чрез търг и най-хубаво май да се пректати този тъп дебат по тема, която някой си питал нещо но май незнае и какво пита.
Опять двойка...
Я да видим пак, какво ГПК написа:Чл. 481. (1) Съдебният изпълнител извършва проданта чрез търг в определеното време пред сградата, в която се пазят описаните вещи, или на друго място, определено по взаимно съгласие на страните. При липса на съгласие проданта се извършва на място, определено от съдебния изпълнител, като се насрочва не по-рано от една и не по-късно от три седмици от извършения опис.
(2) Проданта не се насрочва и описаните вещи се освобождават, ако взискателят в едноседмичен срок от описа не внесе разноските за извършването й.
(3) В деня на проданта съдебният изпълнител съставя протокол, в който посочва деня и начина на разгласяването и уведомяването на страните.
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
-
gudio - Активен потребител
Възобновявам темата, но имам основание( а и да нямам....), та:
когато колега ( юзър) си свърши перфектно и в кратки срокове работата, считам, че съм в правото си да благодаря и публично.
Колега gudio,
благодаря за добрата новина ( вярвам и сметката ми ще е доволна ) и своевременното събиране на дължимите суми от Банката-длъжник.
Респект и уважение към теб и професионалния подход.
Благодаря!
п.п. Знам, че звучи сухо, но... такава съм. Признавам, че имах резерви, защото за първи път работя с теб, зааради задължението, заради мастодонта насреща, заради... всякакви притеснения, а ти с лека ръка замахна и разсея всичките ми съмнения. Впечатлена съм.
п.п.п. допълвам: всичко е ок., извлечението показва ( банката по-късно извести), че парите са постъпили.
когато колега ( юзър) си свърши перфектно и в кратки срокове работата, считам, че съм в правото си да благодаря и публично.
Колега gudio,
благодаря за добрата новина ( вярвам и сметката ми ще е доволна ) и своевременното събиране на дължимите суми от Банката-длъжник.
Респект и уважение към теб и професионалния подход.
Благодаря!
п.п. Знам, че звучи сухо, но... такава съм. Признавам, че имах резерви, защото за първи път работя с теб, зааради задължението, заради мастодонта насреща, заради... всякакви притеснения, а ти с лека ръка замахна и разсея всичките ми съмнения. Впечатлена съм.
п.п.п. допълвам: всичко е ок., извлечението показва ( банката по-късно извести), че парите са постъпили.
Последна промяна poli_g на 15 Мар 2012, 13:33, променена общо 1 път
- Гост.
- Старши потребител
Хахаха,
Браво Гъдьо - Приключи далеч по-малко от месец от образуване на делото до заверяване на с/ката на Вз.
Супер си!
Браво Гъдьо - Приключи далеч по-малко от месец от образуване на делото до заверяване на с/ката на Вз.
Супер си!
-
Melly - Старши потребител
39 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|