Преди десетина години баща ми,без да сподели с мен и със сестра ми,е дал 15 хил.лева заем на някакъв свой познат за кофинансиране на уж много успешен и печеливш проект.Заемът не е бил обезпечен,но има разписка.От тези 15 хил.лева баща ми е получил обратно 4 хил.лв.,след което заемът не е бил погасяван,защото заемополучателят бил фалирал.Това са много пари за родителите ми-пенсионери.Те много тежко изживяват загубата им.Темата е табу в нашето семейство.Разбрах,че преди изтичане на 5-годишния давностен срок на разписката заемополучателят е подписал нова разписка,но нищо не е плащал.Баща ми не иска да се занимава повече с този казус и се е примирил,че е постъпил наивно и затова е бил измамен.
Въпросът ми е:Може ли баща ми да джироса /преотстъпи/ правата си по разписката на мен и на сестра ми и можем ли ние да си търсим парите от въпросния пишман бизнесмен?Трябва ли да се води дело или с разписката при съдия-изпълнител директно?Какви са шансовете да се върнат парите на баща ми?
- Дата и час: 27 Ное 2024, 23:42 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Джиросване на заем
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Джиросване на заем
Включете си личните съобщения от настройките на форума.
- kleines
- Потребител
silverfan написа:Може ли баща ми да джироса /преотстъпи/ правата си по разписката на мен и на сестра ми и можем ли ние да си търсим парите от въпросния пишман бизнесмен?
Може /макар, че точният термин не е джиросване/. Вземането може да се прехвъря.
silverfan написа:Трябва ли да се води дело или с разписката при съдия-изпълнител директно?
Дело трябва. Не може директно при "съдия-изпълнител" /и той не се казва така, но става ясно какво имате предвид /
silverfan написа:Какви са шансовете да се върнат парите на баща ми?
Ей сега отивам да питам кристалното кълбо ... Ако някой Ви посочи какви са шансовете, значи Ви лъже /или идея си няма какво прави/ ...
- inspectora
- Активен потребител
Извинете ме за досадната грешка.Написаното "съдия-изпълнител" да се чете "частен съдебен изпълнител".
- silverfan
- Младши потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|