Здравейте!
Имам “невероятния късмет“ да си купя нова кола – втора ръка, която при посещение в КАТ, се оказа – под запор.....Нотариусът изповядъл сделката - спропусна справката за проверка.... и сега вече почти 2 години ходя по мъките.... и когато Господатата от Пътна полиция ме спрат... е екшън, преминаващ в комедия...... ситуацията е - Собственикът по талон има наложена парична санкция, неплатена и е преминало към принудително събиране на вземането и налагане на запор над МПС-то -явно е нямала друго за вземане. Сумата на санкцията е 2500лв. Колата вече 2 год не е вписана в Данъчното, не е платен данъкът й, не е сменен талона в КАТ - нищо..., заради запора... Глоби - знам! Ходих при адвокатът на дължащата пари на държавата - 2 години ме “мотае“ и нищо.... Въпросът ми е - какъв процент от дължимата й сума мога да платя, за да се вдигне запора и премина към прехвърлянето й...?
Благодаря предварително на всички!!!!!!!!
- Дата и час: 30 Ное 2024, 23:57 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
НОВА КОЛА /ВТОРА РЪКА/-ЗАПОРИРАНА
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: НОВА КОЛА /ВТОРА РЪКА/-ЗАПОРИРАНА
Цялата сума- лихви, разноски, главница( не вярвам да сте се привързал към колата, при тази цена).
Не е ясно защо посещавате адвоката на продавача, а не сте потърсил своя собствен.
Нищо- в бъдеще ще сте по-разумен. Което няма общо с късмета.
Не е ясно защо посещавате адвоката на продавача, а не сте потърсил своя собствен.
Нищо- в бъдеще ще сте по-разумен. Което няма общо с късмета.
- Гост.
- Старши потребител
glorialtd написа:Нотариусът изповядъл сделката - спропусна справката за проверка.... и сега вече почти 2 години ходя по мъките....
И само да допълня, че сте останали с погрешни впечатления за живота
Нотариусът нищо не е пропуснал. Той не само, че няма задължение да прави такава проверка, но няма и право!
Нотариусът проверява само дали продавачът е собственик /и то само по представените документи - талон/ и "сваля самоличността" на подписващите, за да удостовери подписите
Да бяхте ползвали адвокат при покупката ...
- inspectora
- Активен потребител
"ЗАКОН ЗА ЗАДЪЛЖЕНИЯТА И ДОГОВОРИТЕ
5. Обезпечение пред съд
Чл.180. Когато законът постановява да се представи обезпечение пред съд, обезпечението може да бъде залог на парична сума или на държавни ценни книжа или ипотека. Стойността на ценните книжа и на недвижимите имоти се пресмята с 20% под пазарната им цена.
Чл.181. (1) Залогът се учредява чрез влагане на сумата или на ценните книжа в банка.
(3) Заложените пари и ценни книжа се връщат на залогодателя и ипотеката се заличава по нареждане на съда, пред който е представено обезпечението."
Не мога ли да се възползвам от ЗЗД, чл. 180 и чл. 181????
5. Обезпечение пред съд
Чл.180. Когато законът постановява да се представи обезпечение пред съд, обезпечението може да бъде залог на парична сума или на държавни ценни книжа или ипотека. Стойността на ценните книжа и на недвижимите имоти се пресмята с 20% под пазарната им цена.
Чл.181. (1) Залогът се учредява чрез влагане на сумата или на ценните книжа в банка.
(3) Заложените пари и ценни книжа се връщат на залогодателя и ипотеката се заличава по нареждане на съда, пред който е представено обезпечението."
Не мога ли да се възползвам от ЗЗД, чл. 180 и чл. 181????
- glorialtd
- Нов потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|