начало

Тълкувателно решение: И чиновниците в МВР имат право на пари за храна Тълкувателно решение: И чиновниците в МВР имат право на пари за храна

Запор на заплата и жилище

Запор на заплата и жилище

Мнениеот baccara » 14 Мар 2012, 16:11

Здравейте,

Историята е следната. Моя служителка си закупи жилище в новостроящ се блок. В продължение на 2 години го изплаща без проблеми. След това поради една или друга причина вече нямаше възможност да го изплаща редовно. В петък ще идва ЧСИ да опива имуществото в новото жилище на служителката ми, което не е обитавано, а и няма Акт 16. Преди това обаче се получи писмо от същия ЧСИ, които слага запор на заплатата на съпруга й, а на нейната не. Заплатите и на двамата са над 400 лв. чисти.

Въпросът ми е правилно ли се слага запор на заплатата след като жилището все още не е оценено и пуснато за продажба от ЧСИ? И не би ли следвало ако има запор на заплата, то тя да бъде запорирана едва след продажбата на жилището и то ако има остатъчна непогасена сума?

И втория ми въпрос е има ли право управителката на банката да заплашва служителката ми, че ще отнеме жилището на дъщеря й ( в което живее служителката ми заедно със съпруга й и дъщеря й), ако не успеят да си приберат парите.

Благодаря Ви предварително.
baccara
Нов потребител

Re: Запор на заплата и жилище

Мнениеот inspectora » 14 Мар 2012, 17:19

baccara написа:Въпросът ми е правилно ли се слага запор на заплатата след като жилището все още не е оценено и пуснато за продажба от ЧСИ?

Съвсем правилно "се слага запор" ...

baccara написа:И не би ли следвало ако има запор на заплата, то тя да бъде запорирана едва след продажбата на жилището и то ако има остатъчна непогасена сума?

Не би следвало ...

baccara написа:И втория ми въпрос е има ли право управителката на банката да заплашва служителката ми, че ще отнеме жилището на дъщеря й ( в което живее служителката ми заедно със съпруга й и дъщеря й), ако не успеят да си приберат парите.

Има право ...

Успех!
inspectora
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 15 Мар 2012, 01:54

:roll: :) Инспекторе, това последното от къде го ...изведе?
Гост.
Старши потребител

Мнениеот inspectora » 15 Мар 2012, 09:07

poli_g написа::roll: :) Инспекторе, това последното от къде го ...изведе?

От Конституцията - чл.39, ал.1 /в случая не мисля, че е попаднала под хипотезата на ал.2/ ;)
inspectora
Активен потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство