- Дата и час: 27 Ное 2024, 23:42 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
вземания по абсурдният Изпълнителен лист ?!?!
|
|
47 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Нужда от съвет.
Здравейте обръщам се към вас с надеждата да получа повече светлина в моят случай .
Преди няколко дена получих изпълнителен лист от Софийски градски съд с дата 16.02.12 с покана от частен съдебен изпълнител за доброволно изпълнение да заплатя суми по изпълнителният лист с дата 12.03.2012 .
Това което ми направи впечатление в изпълнителният лист ,че ЕГН -то ми беше сбъркано на три пъти , както и адресът записан там беше сбъркан апартамента в който живея .
Въпросът ми е : Прави ли това документа автентичен или невалиден за да се потърсят последващи претенции по него .
Според мен става ясно ,че е посочено коренно различно лице за пример ЕГН-то ми започва с 78 а там е записано 70 , както и адресът ми е апартамент 3 а е записано Ап.6 .
Има ли право и с какво право Частният съдебен изпълнител да събира вземания по абсурдният Изпълнителен лист ?!?! Както и блокиране на сметки ,опис на имущество и т.н.
Мога ли да подведа под отговорност за това съдебният изпълнител ?
Благодаря предварително , както и се извинявам ако правописът ми има нужда от корекции , но от доста време живея в чужбина, което не е оправдание
Преди няколко дена получих изпълнителен лист от Софийски градски съд с дата 16.02.12 с покана от частен съдебен изпълнител за доброволно изпълнение да заплатя суми по изпълнителният лист с дата 12.03.2012 .
Това което ми направи впечатление в изпълнителният лист ,че ЕГН -то ми беше сбъркано на три пъти , както и адресът записан там беше сбъркан апартамента в който живея .
Въпросът ми е : Прави ли това документа автентичен или невалиден за да се потърсят последващи претенции по него .
Според мен става ясно ,че е посочено коренно различно лице за пример ЕГН-то ми започва с 78 а там е записано 70 , както и адресът ми е апартамент 3 а е записано Ап.6 .
Има ли право и с какво право Частният съдебен изпълнител да събира вземания по абсурдният Изпълнителен лист ?!?! Както и блокиране на сметки ,опис на имущество и т.н.
Благодаря предварително , както и се извинявам ако правописът ми има нужда от корекции , но от доста време живея в чужбина, което не е оправдание
- milenmarinov78
- Младши потребител
вземания по абсурдният Изпълнителен лист ?!?!
Здравейте обръщам се към вас с надеждата да получа повече светлина в моят случай .
До няколко дена ,ще потърся и адвокат просто искам странично мнение .
До няколко дена ,ще потърся и адвокат просто искам странично мнение .
- milenmarinov78
- Младши потребител
Re: Нужда от съвет.
Както казвате вие не сте лицето което е длъжник ,според Вас с това ЕГН ! Незнам дали дължите но ,като има данни събрани по надлежния ред ,както заявавате не сте Вие ! Потърсете помощ от кадърен Адвокат ! Не се оставяйте в това положение ! Имал съм подобен казус и не им се получи !
- yon_ko
- Младши потребител
Re: вземания по абсурдният Изпълнителен лист ?!?!
Във вашия случай вероятно се касае за Заповедно производство при което е издадена Заповед за незабавно изпълнение въз основа на документ - вероятно "запис на заповед", което обяснява защо ИЛ ви се връчва от съдебния изпълнител. Имате само 2-седмичен срок от получаване на Поканата и ИЛ,за подаване на Частна жалба и Възражение срещу заповедтта за незабавно изпълнение. Веднага се обърнете към адвокат, щото след изтичане на срока нещата стават необратими.
- neutralen
- Активен потребител
Благодаря за бързите отговори.
Става въпрос За изпълнителен лист след съдебно решение за дело което аз съм обжалвал след решение на първа инстанция в тяхна полза .Бях управител на бензиностанция в София и ме начетоха с липса на стоки след ревизия,което доведе до делото за това.
Въпроса е че опълномощих адвокат който никога не ме потърси за делото нито съм получавал призовки нито решение на съда.Чудесен случай нали?!
Става въпрос За изпълнителен лист след съдебно решение за дело което аз съм обжалвал след решение на първа инстанция в тяхна полза .Бях управител на бензиностанция в София и ме начетоха с липса на стоки след ревизия,което доведе до делото за това.
Въпроса е че опълномощих адвокат който никога не ме потърси за делото нито съм получавал призовки нито решение на съда.Чудесен случай нали?!
- milenmarinov78
- Младши потребител
При това положение което излагате, нещата относно вашата защита стават много сложни. На първо време в посочения по горе 2-седмичен срок може да обжалвате Разпореждането за издаване на ИЛ/чл.407 от ГПК/, но това обжалване не спира принуд.изпълнение. Незабавно си извадете преписи от Решенията и се свържете с адвоката си, който да ви обясни какво е правил и ако прецените отново пишете във форума за да разискваме казуса.
- neutralen
- Активен потребител
За съжаление моят адвокат не отговаря на моб. си телефон .
Всъщност ако някой свриозно отговорен адвокат иска да поеме това дело моля да се свърже с мен на milenmarinov78@gmail.com другата страна е Петрол АД София .
За моя жалост всички документи останаха при адвоката ми и съм загубил надежда ,че ще го открия.
Всъщност ако някой свриозно отговорен адвокат иска да поеме това дело моля да се свърже с мен на milenmarinov78@gmail.com другата страна е Петрол АД София .
За моя жалост всички документи останаха при адвоката ми и съм загубил надежда ,че ще го открия.
- milenmarinov78
- Младши потребител
Здравейте добавям линкове към изпълнителният лист и поканата от частен съдебен изпълнител
Изпълнителен лист :
http://alfa.kachi-snimka.info/viewer.ph ... 93242q.JPG
Покана :
http://alfa.kachi-snimka.info/viewer.ph ... 93469p.JPG
Изпълнителен лист :
http://alfa.kachi-snimka.info/viewer.ph ... 93242q.JPG
Покана :
http://alfa.kachi-snimka.info/viewer.ph ... 93469p.JPG
- milenmarinov78
- Младши потребител
Какво бихте ме посъветвали да предприема ,възоснова на по-горе написаното?
Мерси предварително .
Мерси предварително .
- milenmarinov78
- Младши потребител
Положението е много сериозно, видно от приложените от вас документи, а и 2 седмичния срок за обжалване изтича и ако вие не подадете Жалба против Разпореждането за издаване на Изп.лист, нещата ще станат още по-сериозни. Не търсете адвокат чрез форума, веднага намерете някой адвокат на живо. Знам какво трябва да се направи, но за съжаление не съм в София.
- neutralen
- Активен потребител
neutralen написа:......а и 2 седмичния срок за обжалване изтича и ако вие не подадете Жалба против Разпореждането за издаване на Изп.лист, нещата ще станат още по-сериозни. ....
Колега, и да сте в столицата, не че това има значение ( освен за финансите ви), важното е, че ЧЖ е обречена на неуспех ( тук сам ще си отговорите защо ), ерго- тоя двуседмичен срок все тази кога изтича.
Освен да навлечете още едни разноски за този грешник.
- Гост...
- Потребител
Станах недоверчив и от прекрасните адвокати довели ме до тук.
Не искам просто да намеря поредният некомпетенто гладен адвокат а някой който да поеме нещата до край. Начин винаги има.
Не искам просто да намеря поредният некомпетенто гладен адвокат а някой който да поеме нещата до край. Начин винаги има.
- milenmarinov78
- Младши потребител
Колега, поемете вие случая. За вас ЧЖ може да е обречена, за мен не е - виж условието на казуса. Ако искате да дадете някакъв съвет на питащия, направете го. Очевидно е обаче, че не знаете какво да правите в случая.
- neutralen
- Активен потребител
neutralen написа:Колега, поемете вие случая. За вас ЧЖ може да е обречена, за мен не е - виж условието на казуса. Ако искате да дадете някакъв съвет на питащия, направете го. Очевидно е обаче, че не знаете какво да правите в случая.
Не, благодаря- форумът ползвам само за обмяна на мисли, не за "пазар на клиенти". Спрете с това, защото е досадно- писала съм го над десетина пъти.
За очевадните неща- аз знам, какво знам, но се питам защо вие не казвате на питащия, че с обжалване на разпореждането за издаване на ИЛ само ще удължите агонията му? А лихвата сериозно си цъка, като гледам размера на дълга.
СР по двете( разбирай първоинстанционното на СГС, потвърдено с въззивното на САП) са влезли в сила. Питащият е загубил и по двете дела- осъдили го за посочените суми.
Ще пуснете ЧЖ, ще му начислите разноски и хонорар, ще има евентуално отменително О на Р( ако е техническа грешка, а тя според мен е такава), обезсилване на ИЛ, но и Петрол ще си повторят упражнението, защото вземането им не е погасено по давност.... и така се въртите в кръг. А, да- с един хонорар повече.( това е очевадното за мен, ама като ви няма в столицата не знам питащия как ще се справи сам с превода на казаното).
През това време запорите няма да бъдат заличени, защото съдът ще ви каже, че липсва правен интерес- отменил е Р, обезсилил е ИЛ.... и прочее.
Попитайте се защо СИ е образувал делото?- хвърлял е на боб, за да разбере истинския длъжник или просто има преписи от двете СР.
Всъщност няма нищо срамно да му го кажете и сега . А ако не сте съгласен с мен- оборете ме с аргументи, но не ми предлагайте хляб- имам си, а не ми хвърляйте и празни думи- начела съм се.
- Гост...
- Потребител
След мнението на колегата, имате възможност да прецените какво да правите.
- neutralen
- Активен потребител
Вижте нека Ви дам повече подоробности :
Първо в резултат на установените липси бях уволнен дисциплинарно при което заведох иск в съда за това и на две инстанции спечелих. Дисциплинарното наказание отпадна , фирма е същата Петрол АД .
След решението на СГС не в моя полза обжалвах решението на СГС . След опълномощаването от мен на моя адвокат по това дело никога след това до момента не съм получавал призовка от съда , най малкото решение с което да бъда запознат и да ми бъде даден шанс ако реша да обжалвам на по-горна инстанция . От въпросният адвокат ни вест ни кост .
В последствие всичко по горе написано за изпълнителният лист и т.н.
Тук намерирам нарушения на човешките права , нали всеки има право на защита ?!?!? Къде е моята ?!?!?!
Намирам себе си в пост-фактум положение , това в нормална и правова държава няма как да се получи .
Другото което по повод на казаното доказана били липсата на две инстанции мога да кажа , че по делото не е било възлагано на нито едно вещо лице да направи каквато и да било проверка .
Само мога да кажа ,че в качеството ми на МОЛ на търговски обект и длъжностна характеристика не само аз а всеки от работещите там отговорността бе сложена на мен .Има доказани кражби на персонал пак описани от мен в докладни , има кражби за които е уведомена полицията . Казаха ми от Петрол АД " Ще съдим теб , ти завеждай искове срещу всички работещи ".
Има писани докладни от мен , заведени с входящи номера в деловодството , има неработеще фискална система на обекта има хляб дори за данъчна ревизия на Петрол АД възоснова на отчетите които са доказателства по делото и т.н. и т.н.
Първо в резултат на установените липси бях уволнен дисциплинарно при което заведох иск в съда за това и на две инстанции спечелих. Дисциплинарното наказание отпадна , фирма е същата Петрол АД .
След решението на СГС не в моя полза обжалвах решението на СГС . След опълномощаването от мен на моя адвокат по това дело никога след това до момента не съм получавал призовка от съда , най малкото решение с което да бъда запознат и да ми бъде даден шанс ако реша да обжалвам на по-горна инстанция . От въпросният адвокат ни вест ни кост .
В последствие всичко по горе написано за изпълнителният лист и т.н.
Тук намерирам нарушения на човешките права , нали всеки има право на защита ?!?!? Къде е моята ?!?!?!
Намирам себе си в пост-фактум положение , това в нормална и правова държава няма как да се получи .
Другото което по повод на казаното доказана били липсата на две инстанции мога да кажа , че по делото не е било възлагано на нито едно вещо лице да направи каквато и да било проверка .
Само мога да кажа ,че в качеството ми на МОЛ на търговски обект и длъжностна характеристика не само аз а всеки от работещите там отговорността бе сложена на мен .Има доказани кражби на персонал пак описани от мен в докладни , има кражби за които е уведомена полицията . Казаха ми от Петрол АД " Ще съдим теб , ти завеждай искове срещу всички работещи ".
Има писани докладни от мен , заведени с входящи номера в деловодството , има неработеще фискална система на обекта има хляб дори за данъчна ревизия на Петрол АД възоснова на отчетите които са доказателства по делото и т.н. и т.н.
- milenmarinov78
- Младши потребител
И питам АЗ ВАМ дами и господа адвокати как се търси адвокат който да си разбира от работата и да знам , че е надежден и знае какво прави ?!?!?
В Google ли да го напиша ?!?!?
Мислите ли ,че под всяка визитка или интернет сайт стои човек за който всичко написано е истина ?!?!?
Не мисля така а напротив ,всеки гледа да съдере гърба на другия , не посочвам в частнос , но за съжаление по голяма част от адвокатската колегия е така .
Мислите ли ,че под всяка визитка или интернет сайт стои човек за който всичко написано е истина ?!?!?
Не мисля така а напротив ,всеки гледа да съдере гърба на другия , не посочвам в частнос , но за съжаление по голяма част от адвокатската колегия е така .
- milenmarinov78
- Младши потребител
Ако четете и други теми във този форум, ще разберете за какво става дума - има гилдии, има групи и групировки, които изобщо не ги интересуват проблемите на питащите а свързаните с гилдията СИ/съдебни изпълнители/ и самите СИ почват да те агитират, че по-добре е да не обжалваш, а да си плащаш, но това е друга тема. Искаш да разбереш кой какъв е - чети форума.
- neutralen
- Активен потребител
milenmarinov78 написа:И питам АЗ ВАМ дами и господа адвокати как се търси адвокат който да си разбира от работата и да знам , че е надежден и знае какво прави ?!?!?
Питате как се търси адвокат, който си разбира от работата!? Ами, както се търси специалист във всяка една друга област. Не се разчита само на щедри обещания и сладки приказки, а на подробно и обосновано мнение по конкретния казус, както и на чисто лична преценка доколко е надежден човекът и съвестно ще си свърши работата. За съжаление е доста късничко за реакция в насока оспорване на вземането на " Петрол" АД. Дори и да предявите иск за оспорване на вземането на този етап от изпълнителното производство, едва ли ще имате успех. Остава да се насочите към дело срещу действителните длъжници, които сочите, и да имате доказателства срещу тях. Но затова отново ще Ви е нужен колега адвокат.
- nk7702n
- Старши потребител
neutralen написа:Ако четете и други теми във този форум, ще разберете за какво става дума - има гилдии, има групи и групировки, които изобщо не ги интересуват проблемите на питащите а свързаните с гилдията СИ/съдебни изпълнители/ и самите СИ почват да те агитират, че по-добре е да не обжалваш, а да си плащаш, но това е друга тема. Искаш да разбереш кой какъв е - чети форума.
`начи, както и да те чета, това трябва да е в моята градина.
Неутрален, защо не хвърлиш камъчето както трябва? за да ми дадеш възможност да ти отговоря.
- Гост...
- Потребител
47 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|