- Дата и час: 27 Ное 2024, 23:35 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
неоснователно обогатяване на банка
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
небосновано обогатяване на банка
Здравейте,питането ми е дали има практика при която,когато при заем от банка са заложени имоти като обещетение по кредита и запис на заповед отделно-та когато банката тръгне да продава заложените имоти-не може да пипа записа на заповед защото се тулкува като необосновано обогатяване на банката -т.е хем продава имотите,хем иска отделно пари по записа на заповед-четох някъде,че ВС ги е разграничил.Или банката се облагодетелства от заложените по кредита имоти или само по записа на заповед.Дано да съм била ясна.Благодаря
- jelupi
- Нов потребител
неоснователно обогатяване на банка
Здравейте,питането ми е дали има практика при която,когато при заем от банка са заложени имоти като обещетение по кредита и запис на заповед отделно-та когато банката тръгне да продава заложените имоти-не може да пипа записа на заповед защото се тулкува като необосновано обогатяване на банката -т.е хем продава имотите,хем иска отделно пари по записа на заповед-четох някъде,че ВС ги е разграничил.Или банката се облагодетелства от заложените по кредита имоти или само по записа на заповед.Дано да съм била ясна.Благодаря
Историята е следната-човек решава да поръчителства за "приятеля "си и прави запис на заповед по овърдрафт по който има и допълнително заложени два имота.Както става приятеля не плаща а банката иска да продаде имотите,които са заложени,но иска и пари по записа на заповед от човека .Та четох някъде за Решение на Бърховен съд,че щом като банката е тръгнала да продава заложените имоти-няма право да иска пари и по отношение на записа на заповед-иначе се счита като неоснователно обогатяване от нейна страна-някой чул ли е нещо по този въпрос.Благодаея предварително
Историята е следната-човек решава да поръчителства за "приятеля "си и прави запис на заповед по овърдрафт по който има и допълнително заложени два имота.Както става приятеля не плаща а банката иска да продаде имотите,които са заложени,но иска и пари по записа на заповед от човека .Та четох някъде за Решение на Бърховен съд,че щом като банката е тръгнала да продава заложените имоти-няма право да иска пари и по отношение на записа на заповед-иначе се счита като неоснователно обогатяване от нейна страна-някой чул ли е нещо по този въпрос.Благодаея предварително
- jelupi
- Нов потребител
Re: неоснователно обогатяване на банка
Да допълня,че банката е възбранила всички имоти на този човек/със записа на заповед/ и иска да ги продава на публична продан защото е счела че са по апетитни от тези които са заложени като обезпечение към самия овурдрафт.Човекът не се е подписал на договора за кредита,нито като поръчител,но е подписал тази запис на заповед като физическо лице.А между временно тези имоти са негови само 1/2 -защото са семейна имуществена общонт.Другата 1/2 са на съпругата му-която не се е подписвала никъде.
- jelupi
- Нов потребител
Re: небосновано обогатяване на банка
Ако става въпрос за конкретен случай са нужни още подробности.Ако желаете,пишете ми на ****@abv.bg или се обадете на 0xxx 53 66 77
- rumenin
- Младши потребител
Re: небосновано обогатяване на банка
rumenin написа:Aми подобни фирми правят такива своеволия.Аз се занимавам с проблеми по кредити и консултации в подобни случаи.Ако се интересувате,пишете ми на ****@abv.bg или се обадете на 0xxx 53 66 77
А бихте ли се представил/а, rumenin, кой/коя сте и в коя Адвокатска колегия сте вписан/а?
-
Melly - Старши потребител
Казвам се Александър Руменов,юрист съм,работя към няколко фирми на граждански договор.Не съм вписан в Адвокатска колегия.Още въпроси има ли ?
- rumenin
- Младши потребител
rumenin написа:Казвам се Александър Руменов,юрист съм,работя към няколко фирми на граждански договор.Не съм вписан в Адвокатска колегия.Още въпроси има ли ?
А като не си вписан в никоя Адвокатска колегия май се вживяваш в ролята на посредник?
-
Не- вживявам се в ролята на консултант.
- rumenin
- Младши потребител
rumenin написа:Не- вживявам се в ролята на консултант.
rumenin написа:Казвам се Александър Руменов,юрист съм,работя към няколко фирми на граждански договор.Не съм вписан в Адвокатска колегия.Още въпроси има ли ?
Дано поне имаш сключен ТД, юристе!
-
Благодаря много за пожеланието Ви !
- rumenin
- Младши потребител
10 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|