начало

ВСС прие, че именити преподаватели не са специалисти по гражданско право ВСС прие, че именити преподаватели не са специалисти по гражданско право

помощ моля

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

помощ моля

Мнениеот Titie » 17 Мар 2004, 16:25

Моля всички които имат отношение по въпроса да ми помогнат!
Имам сключен трудов договор по чл.70 във връзка с чл. 67 ал.1, т.1 от КТ за срок от 6 месеца в полза на работодателя. След няколко седмици срокът изтича и аз НЕ желая да продължа работата си. Дължа ли предизвестие или самото изтичане на срока е достатъчно основание за прекратяването му?
Благодаря предварително.
Titie

Re: помощ моля

Мнениеот пл » 17 Мар 2004, 16:34

Да, щом е в полза на работодателя. Ако беше и в твоя полза-само тогава не!
пл

Мнениеот ! » 17 Мар 2004, 17:26

Нищо не дължиш, изтичат 6те месеца, отиваш да си вземеш заплатата и им пожелаваш "приятна работа"! Все пак може да подметнеш на шефа си предватително за намерението ти.
!

Мнениеот Мая » 17 Мар 2004, 18:28

С изтичането на срока всяка от страните може да прекрати договора, без да е необходимо предизвестие. Уговорения в полза на работодателя срок за изпитване, означава, че той има правото да прекрати договора без предизвестие преди изтичането на уговорения срок.
Мая

Мнениеот Деси » 18 Мар 2004, 10:40

Според мен е достатъчно заявление в края на срока.
Деси

Мнениеот Мая » 18 Мар 2004, 10:41

Извинявай, но след като ти отговорих се замислих и прочетох това-онова. Сгрешила съм - договора със срок за изпитване сам по себе си не е срочен договор. Той може да е и срочен, и безсрочен с уговорка за изпитване. Както и да е. Истината е, че уговорения срок за изпитване в полза на работодателя означава, че той може да прекрати трудовия договор докато трае срока за изпитване без предизвестие- както вече споменах. След изтичане срока на изпитване обаче работодателят следва да се съобразява с изискванията на КТ за прекратяване на трудово правоотношение. А ти трябва да се съобразяваш с тях от датата на сключване на договора. тоест - дължиш си 30 дневно предизвестие и не можеш да си тръгнеш ей така.
Мая

Мнениеот гений 75 » 18 Мар 2004, 14:57

Сама си отговорила на въпроса.
гений 75

Назад към Трудово право