начало

Тълкувателно решение: И чиновниците в МВР имат право на пари за храна Тълкувателно решение: И чиновниците в МВР имат право на пари за храна

Поръчител по кредит на починал длъжник

Поръчител по кредит на починал длъжник

Мнениеот monikova » 10 Юни 2012, 13:22

Здравейте,
свекърва ми е станала поръчител по кредит на някаква нейна приятелка. След това обаче жената почива и следователно спира да плаща вноските по кредита и от банката започват да търсят свекърва ми да го изплаща. Знам, че в банката трябва да се представи смъртен акт, но наследниците отказват да го направят (защото тогава те ще трябва да плащат) и сега трябва да плащаме ние. Въпросът ми е - има ли нещо, което можем да направим или ще трябва да изплащаме чужд кредит?
monikova
Нов потребител

Re: Поръчител по кредит на починал длъжник

Мнениеот Melly » 10 Юни 2012, 13:51

monikova написа:Здравейте,
свекърва ми е станала поръчител по кредит на някаква нейна приятелка. След това обаче жената почива и следователно спира да плаща вноските по кредита и от банката започват да търсят свекърва ми да го изплаща. Знам, че в банката трябва да се представи смъртен акт, но наследниците отказват да го направят (защото тогава те ще трябва да плащат) и сега трябва да плащаме ние. Въпросът ми е - има ли нещо, което можем да направим или ще трябва да изплащаме чужд кредит?

Според "зависи"...
Ей, не се научихте, че важните въпроси не се задават по форумите. :evil:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство